Το τραπέζι της γάτας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το τραπέζι της γάτας

Michael Ondaatje

16.60€ -27% 12.12€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601669229

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Πατάκη

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ένα εντεκάχρονο αγόρι από το Κολόµπο της Σρι Λάνκα επιβιβάζεται σε ένα υπερωκεάνιο µε προορισµό την Αγγλία. Η θέση του στην τραπεζαρία είναι στο "τραπέζι της γάτας", δηλαδή όσο πιο µακριά γίνεται από το τραπέζι του πλοιάρχου, πλάι σε µια ετερόκλητη συντροφιά από "ασήµαντους" μεγάλους και δύο ακόµη αγόρια. Καθώς το πλοίο διασχίζει τον Ινδικό Ωκεανό, τα παιδιά εµπλέκονται σε διαδοχικές περιπέτειες, καταλαµβάνοντας όλα τα διαµερίσµατα του πλοίου σαν χυµένος υδράργυρος. Παράλληλα µυούνται για πρώτη φορά στον κόσµο της τζαζ, των γυναικών και της λογοτεχνίας από τους εκκεντρικούς τους συνταξιδιώτες. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους προσελκύει ένας σιδηροδέσµιος κρατούµενος που µεταφέρεται στην Αγγλία για να δικαστεί. Κατασκοπεύουν τους βραδινούς περιπάτους του, πλέκουν εικασίες για το παρελθόν του, όµως το έγκληµα και το πεπρωµένο του θα παραµείνουν ένα συναρπαστικό µυστήριο που θα τους κατατρύχει για πάντα.
Κατερίνα Σχινά

Κατερίνα Σχινά (Μεταφραστής)

Η Κατερίνα Σχινά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Εργάστηκε σε εφημερίδες (ΑυγήΚαθημερινήΕλευθεροτυπία) και περιοδικά (Το ΤέταρτοThe Athens Review of BooksThe Books’ JournalΟ Αναγνώστης), στο ραδιόφωνο (Α΄, Β΄ και Γ΄ πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, Κανάλι 15) και στην τηλεόραση (Βιβλιόραμα, Βιβλία στο κουτί). Δίδαξε μουσική (σύστημα Orff και πιάνο), πολιτιστική δημοσιογραφία (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και μετάφραση (Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Εθνικό Κέντρο Βιβλίου). Ως κειμενογράφος και μεταφράστρια, συνεργάστηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, βιβλία των Τόνι Μόρισον, Φίλιπ Ροθ, Έντγκαρ Άλλαν Πόε, Ίαν Μακ Γιούαν, Ρολάν Μπαρτ, Τζ. Μ. Κουτσί, Βίτολντ Γκομπρόβιτς, Μάλκολμ Μπράντμπερυ, Χίλντα Ντούλιτλ, Τζωρτζ Στάινερ. Το 2003 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Ημερολόγιο 2004. Οι όπερες του κόσμου από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ακολούθησαν τα: Καλή κι ανάποδη. ο πολιτισμός του πλεκτού (Κίχλη, 2014) και Μυστικά του συρταριού (Εκδόσεις Πατάκη, 2017). Συνεχίζει να διαβάζει, να μεταφράζει, να γράφει και να πλέκει.

 

Michael Ondaatje

Michael Ondaatje (Συγγραφέας)

O Mάικλ Oντάατζε γεννήθηκε στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα το 1943. Το 1952 μετακόμισε με τη μητέρα του και τα αδέλφια του στην Αγγλία. Σπούδασε στο Bishop΄s University του Κεμπέκ καθώς και στο πανεπιστήμιο του Τορόντο και στο Queen΄s University του Οντάριο, στον Καναδά. Το 1967 εξέδωσε την ποιητική συλλογή "Dainty Monsters". Η ποίηση αποτελεί βασικό κομμάτι του έργου και της γραφής του. Το 1970 εξέδωσε το υβριδικό έργο (ποίησης και πρόζας) "The Collected Works of Billy the Kid", ενώ το 1976 ακολούθησε το "Coming Through Slaughter". Το 1987 κυκλοφόρησε το "In the Skin of the Lion", το πρώτο του μυθιστόρημα. Mε το μυθιστόρημά του "The English Patient" (O Άγγλος ασθενής) κέρδισε το 1992 το βραβείο Booker και σημείωσε διεθνή εκδοτική επιτυχία, ενώ η ομότιτλη ταινία (κινηματογραφική μεταφορά του Anthony Minghella) κέρδισε 9 βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης ταινίας. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα "Anil΄s Ghost" (Tο φάντασμα της Aνίλ), 2000, που κέρδισε το βραβείο Mεντισίς καλύτερου ξένου μυθιστορήματος, "Divisadero", 2007, και "Τhe Cat΄s Table" (Το τραπέζι της γάτας), 2011. Έχει εκδώσει, επίσης, περισσότερα από είκοσι βιβλία ποίησης, κινηματογραφικά κ.ά. δοκίμια και έχει επιμεληθεί ανθολογίες καναδικού διηγήματος και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ("From Ink Lake: An Anthology of Canadian Short Stories", Viking, "The Faber Book of Contemporary Canadian Short Stories", Faber & Faber). Έχει δύο παιδιά με την πρώτη του σύζυγο, Kim Ondaatje. Ζει στο Τορόντο με τη δεύτερη σύζυγό του, πεζογράφο Linda Spalding, με την οποία συνδιευθύνουν τη λογοτεχνική επιθεώρηση "Brick: A Literary Journal".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
372
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.487 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση