Η ιστορία του Κούλερβο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ιστορία του Κούλερβο

John Ronald Reuel Tolkien

14.00€ -26% 10.36€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600447811

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Κέδρος

Ο Κούλερβο, ο γιος του Κάλερβο, είναι ίσως ένας από τους πιο σκοτεινούς και παράλογα ελκυστικούς ήρωες του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Ο "δύσμοιρος Κούλερβο", όπως ο Τόλκιν τον αποκαλούσε, ήταν ένα ορφανό αγόρι με υπερφυσικές δυνάμεις και τραγική μοίρα. Αναθρεμμένος στο απαίσιο αρχοντικό του πανίσχυρου και αδίστακτου Ούνταμο, που είχε σκοτώσει τον πατέρα του, αιχμαλωτίσει τη μητέρα του και προσπαθήσει να δολοφονήσει τρεις φορές και τον ίδιο όταν ήταν ακόμη μικρό αγόρι, ο Κούλερβο θα πορευόταν μόνος στη ζωή εάν δεν είχε την αγάπη και τη στήριξη της δίδυμης αδερφής του, της Γουάνονα, αλλά και την προστασία που του πρόσφεραν τα μάγια του σκύλου Μούστι. Όταν τελικά πουλήθηκε ως σκλάβος, ορκίστηκε να εκδικηθεί τον Ούνταμο. Ωστόσο, πριν πάρει την εκδίκηση που σχεδίαζε, συνειδητοποίησε με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από την αδυσώπητη μοίρα...


Η "Ιστορία του Κούλερβο", η οποία εκδίδεται για πρώτη φορά μαζί με τα προσχέδια, τις σημειώσεις και το δοκίμιο του Τόλκιν για την Καλεβάλα, που τον ενέπνευσε ώστε να γράψει το συγκεκριμένο έργο, μπορεί να θεωρηθεί η αρχετυπική πηγή της "μυθολογίας του για την Αγγλία".

Ευγενία Κόλλια (Μεταφραστής)


John Ronald Reuel Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien (Συγγραφέας)

Ο John Ronald Reuel Tolkien, Άγγλος φιλόλογος και συγγραφέας, γεννήθηκε στο Bloemfontein της Νότιας Αφρικής στις 3 Ιανουαρίου 1892 και πέθανε στην Αγγλία στις 2 Σεπτεμβρίου 1973. Το 1916 παντρεύτηκε την Edith Bratt, με την οποία απέκτησε τρεις γιους και μία κόρη. Ο Tolkien ήταν φιλόλογος και ανάμεσα στις ακαδημαϊκές θέσεις του συμπεριλαμβάνονται αυτές του Έκτακτου Καθηγητή της Αγγλικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Leeds, του Καθηγητή Αγγλοσαξονικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και του Καθηγητή της Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο ίδιο πανεπιστήμιο. Το συγγραφικό έργο του ξεκινά ήδη το 1911, όμως το πρώτο του σημαντικό έργο για τη μυθολογία της Μέσης Γης, "The Hobbit, or, there and back again", ολοκληρώνεται το 1936 και δημοσιεύεται το 1937. Τα επόμενα χρόνια βλέπει τα έργα του να εκδίδονται σε διάφορες γλώσσες και να λαμβάνουν πολλές τιμητικές διακρίσεις. Πεθαίνει το Σεπτέμβριο του 1973. Αν και δούλευε το "Silmarillion" ( το σπουδαιότερο έργο του, κατά τον ίδιο) επί 18 χρόνια δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει. Σήμερα, με περισσότερους από πενήντα εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και με τις αλλεπάλληλες επανεκδόσεις των έργων του "The Hobbit", "The lord of the rings" και "Silmarillion" σε 17 γλώσσες, ο J. R. R. Tolkien θεωρείται ο αναμφισβήτητος γενάρχης της λογοτεχνίας του φανταστικού.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
240
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.27 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση