Το πολιτιστικό αντίδοτο στη χρεοκοπία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το πολιτιστικό αντίδοτο στη χρεοκοπία

Το πολιτικό μας έλλειμμα

Λαοκράτης Βάσσης

13.00€ -10% 11.70€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605790769

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Ταξιδευτής

Σε τούτο το οριακό για τον Τόπο μας σταυροδρόμι των δίσεκτων καιρών μας, η βαθύτερη λογική τ ο υ  π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ο ύ  α ν τ ί δ ο τ ο υ  σ τ η  Χ ρ ε ο κ ο π ί α σηματοδοτεί τη ζητούμενη πολιτική πολιτισμού, που θα μας βγάλει στην ανοιχτή δημοσιά της ιστορίας μας.

Με το πολιτιστικό αντίδοτο να νοείται ω ς  α π ό σ τ α γ μ α  τ η ς  α ξ ι α κ ή ς  π α ρ α κ α τ α θ ή κ η ς  τ η ς  μ ε γ ά λ η ς  α κ ο λ ο υ θ ί α ς  τ ω ν  α ι ώ ν ω ν  π ο λ ι τ ι σ μ ο ύ  τ ο υ  Ε λ λ η ν ι σ μ ο ύ. Φωτίζοντας τη δύσκολη ανηφοριά του μετα-μνημονιακού μας μέλλοντος και διεμβολίζοντας το παγιδευτικό δίπολο: τ ο υ  ν ο σ η ρ ο ύ  ε λ λ η ν ο κ ε ν τ ρ ι σ μ ο ύ, όπου επωάζεται η εθνικιστική αφροσύνη, και τ ο υ  ν ο σ η ρ ο ύ  α ν τ ι - ε λ λ η ν ο κ ε ν τ ρ ι σ μ ο ύ, όπου επωάζεται η νεοταξική α-τοπία (αποεθνοποίηση).

Λαοκράτης Βάσσης

Λαοκράτης Βάσσης (Συγγραφέας)

Ο Λαοκράτης Βάσσης γεννήθηκε στο Ριζοβούνι Πρεβέζης το Μάρτιο του 1945. Είναι δάσκαλος (πτυχιούχος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων) και νεοελληνιστής φιλόλογος (πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων). Εργάζεται στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και είναι διευθυντής Σπουδών των εκπαιδευτηρίων Γείτονα (Βάρη Αττικής). Είναι πρόεδρος της Εταιρείας Παιδείας και Πολιτισμού Εντελέχεια. Είναι επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων). Διετέλεσε μέλος του Ε.Σ.Ρ. (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
160
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.282 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση