Το σώμα ως τόπος βιωμάτων, ταυτοτήτων και κοινωνικών νοημάτων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το σώμα ως τόπος βιωμάτων, ταυτοτήτων και κοινωνικών νοημάτων

Συλλογικό έργο

Γεώργιος Τ. Αλεξιάς

Πηνελόπη Παπαϊωάννου

27.00€ -10% 24.30€

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Τ. Αλεξιάς (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Αλεξιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου και ανακηρύχθηκε διδάκτορας Κοινωνιολογίας της Ιατρικής (1998). Από το 2003 είναι λέκτορας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και διδάσκει στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Ψυχολογίας «Οργανωτική Ψυχολογία» και «Δυνητικές Κοινότητες». Τα γνωστικά αντικείμενα με τα οποία ασχολείται είναι η ψυχοκοινωνιολογία της υγείας, η κοινωνιολογία του σώματος και η οργανωτική θεωρία. Έχει συγγράψει το βιβλίο "Λόγος περί ζωής και θανάτου: Η ιατρική πράξη ως μορφή κοινωνικής αλληλόδρασης στις μονάδες εντατικής θεραπείας" (Αθήνα, 2000).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πηνελόπη Παπαϊωάννου (Συγγραφέας)

Η Πηνελόπη Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Φιλολογικό Τμήμα), υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος αυτού και υπότροφος του ΙΚΥ για ειδίκευση στη Θεωρητική Γλωσσολογία. Υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (1985-1989, 1993-1997), στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (1997-2001) και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (1992-1993, 2001-2002). Στο πεδίο της εργασίας στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ανήκει το υποστηρικτικό υλικό για την αξιολόγηση των μαθητών του Λυκείου στη Νεοελληνική Γλώσσα και το Αναλυτικό Πρόγραμμα της Γλώσσας για το Δημοτικό. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στις στρατηγικές κατανόησης και σύνθεσης κειμένων και επεκτείνονται σε ζητήματα διδασκαλίας αυτής της κατανόησης και σύνθεσης. Άλλα θέματα μελέτης: κειμενικές λειτουργίες, γραμματική κειμένου, τυπολογία κειμένων, αφηγηματολογία, ποιητική γλώσσα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστασία Δήμου - Τζαβάρα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευαγγελία Διαμαντοπούλου

Ευαγγελία Διαμαντοπούλου (Συγγραφέας)

Η Ευαγγελία Διαμαντοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και είναι λέκτορας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άγγελος Μουζακίτης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θάνος Βέρδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ντόροθυ Γαρώνη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εμμανουέλα Βογιατζάκη - Κρουκόβσκι (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Δασκαλάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κυριακή Κατσικάρη (Συγγραφέας)

Η Κυριακή Κατσικάρη, M.Sc. Δημόσιας Υγείας και Διοίκησης Μονάδων Υγείας, Κοινωνική Λειτουργός.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεωργία Κονδύλη (Συγγραφέας)

Γεωργία Κονδύλη, Ph.D., Μουσικολόγος, Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής, Α.ΤΕ.Ι Κρήτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χαράλαμπος Κωστέρης (Συγγραφέας)

Ο Χαράλαμπος Κωστέρης είναι Κλινικός Ψυχολόγος και Λειτουργός Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης για Παιδιά με Νευρο-αναπτυξιακές Διαταραχές.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στυλιανή Μπαρμπάτη (Συγγραφέας)

Η Στυλιανή Μπαρμπάτη είναι Κοινωνιολόγος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Μπρέκη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Μπρέκη είναι Κοινωνική Λειτουργός, Κοινωνική Υπηρεσία, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάριος Α. Πουρκός (Επιμέλεια)

Ο Μάριος Α. Πουρκός γεννήθηκε στη Τριμίκλινη της Κύπρου. Πραγματοποίησε το σύνολο των σπουδών του στο Jagiellonian University στην Κρακοβία της Πολωνίας, από το οποίο απόκτησε τα ακόλουθα διπλώματα: Master of Arts στη Φιλοσοφία, Master of Arts στην Κοινωνιολογία, Master of Arts στην Ψυχολογία με κύρια ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία, Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Θρησκειολογία, Διδακτορικό δίπλωμα Ανθρωπιστικών Επιστημών στην Ψυχολογία. Εργάστηκε τριάμισι χρόνια ως επιστημονικός ερευνητής και βοηθός καθηγητή στο τμήμα Ψυχολογίας του ίδιου πανεπιστημίου στον τομέα της Αναπτυξιακής και Παιδαγωγικής Ψυχολογίας σε προγράμματα που αφορούσαν τις Ψυχοπαιδαγωγικές βάσεις της Γνωστικής, Υπαρξιακής και Κοινωνικο-ηθικής Μάθησης και Ανάπτυξης. Από το 1989 μέχρι το 1992 εργάστηκε σε οργανική θέση Παιδοψυχολόγου στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής όπου διατέλεσε υπεύθυνος στο Κέντρο Αποκατάστασης και Συμβουλευτικής Δυσλεκτικών Παιδιών και Εφήβων. Από το 1992 έως το 1996 δίδαξε στο ΠΕΚ Ηρακλείου ειδικά μαθήματα Παιδαγωγικής Ψυχολογίας. Από το 1989 μέχρι το 1992 δίδαξε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια εκλέχτηκε Λέκτορας στο γνωστικό αντικείμενο της Παιδαγωγικής Ψυχολογίας στο ίδιο Τμήμα. Σήμερα είναι καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Βασικός πυρήνας των επιστημονικών του ενδιαφερόντων είναι οι ποιοτικές και οι βασισμένες στο σώμα, το παιχνίδι, την τέχνη και την αφήγηση μεθοδολογίες-μέθοδοι έρευνας και οι οικολογικές-συστημικές, κοινωνικο-ιστορικο-πολιτισμικές και πολυτροπικές-βιωματικές προσεγγίσεις των διαδικασιών μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης. Έχει δημοσιεύσει πολλά κείμενα σχετικά με αυτά τα ζητήματα.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
427
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση