Διοικητική συγκρούσεων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διοικητική συγκρούσεων

Δημιουργώντας στρατηγικό πλεονέκτημα

Συλλογικό έργο

Αναστάσιος Σταλίκας

Μιχάλης Γαλανάκης

29.50€ -27% 21.54€

- Κάθε μέρα συμμετέχουμε κατά μέσο όρο σε πέντε συγκρούσεις.
- Ο χρόνος που αφιερώνεται καθημερινά στη διαχείριση συγκρούσεων είναι 18-25% του ωραρίου ενός μάνατζερ.
Ο πιο απλός ορισμός της σύγκρουσης είναι η διαμάχη μεταξύ ατόμων, ομάδων ή και ακόμη ανάμεσα σε ένα άτομο και στον εαυτό του. Πρόκειται για μια ενεργή-αμφίδρομη διαδικασία που εκδηλώνεται με ασυμβατότητα, διαφωνία ή αντιπαράθεση. Κάθε προσέγγιση του φαινομένου της σύγκρουσης εντάσσεται στην κυρίαρχη θεώρηση της εποχής της για τους οργανισμούς. Έτσι, παραδοσιακά, μελετητές όπως οι Taylor, Fayol κ.ά., μέσα από τη νευτώνεια αντίληψή τους για τον οργανισμό, θεωρούσαν τη σύγκρουση έναν ανεπιθύμητο εισβολέα. Από την άλλη, υπό τη νεότερη, συστημική θεώρηση, οι οργανισμοί μπορεί να ωφεληθούν από μια σύγκρουση, όταν αυτή αφορά λειτουργικά θέματα του οργανισμού και όχι προσωπικές διαφορές, όταν αφορά ζητήματα στρατηγικών επιλογών ή πολύπλοκων νοητικών διεργασιών και όχι διαδικαστικά, τετριμμένα ζητήματα, όταν δεν προσεγγίζει ακραία επίπεδα ή όταν εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλάνο του οργανισμού, που εκπαιδεύει τα στελέχη του σε αυτή μέσα από μια συμβουλευτική διαδικασία (διοικητική συγκρούσεων). Από την αρχική λοιπόν επιταγή «κατάπνιξε τη σύγκρουση» μεταφερόμαστε σταδιακά στη θέση «διαχειρίσου τη σύγκρουση» και τελικά στην προτροπή «υπό προϋποθέσεις αύξησε τη σύγκρουση». Σκοπός του παρόντος συγγράμματος είναι η ανάδειξη μιας θεώρησης η οποία, υπό συγκεκριμένες συνθήκες και προϋποθέσεις, απενοχοποιεί την κατά παράδοση σύγκρουση-υπονομευτή, ανάγοντάς τη σε σύγκρουση-αφυπνιστή.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστάσιος Σταλίκας (Συγγραφέας)

Ο Αναστάσιος Σταλίκας έκανε τις διδακτορικές του σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα. Δίδαξε ως επίκουρος και ως αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο McGill, στο Μόντρεαλ, και διηύθυνε την Ψυχοεκπαιδευτική και Συμβουλευτική Κλινική του ίδιου πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά και συγγραφικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη και την αξιολόγηση της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Γαλανάκης

Μιχάλης Γαλανάκης (Συγγραφέας)

Ο Μιχάλης Γαλανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογίας, το 1999. Είναι κάτοχος Πτυχίου Master (MSc) στην Οργανωτική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών απο το 2003. Το 2009 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Οργανωτικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών. Από το 2006, εργάζεται ως διευθυντής ανθρώπινων πόρων στην εταιρεία ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ. Το 2011 βραβεύτηκε από την KPMG, στο πλαίσιο του 15ου Συμπόσιου Ανθρώπινου Δυναμικού, για την πρωτοβουλία του τμήματός του στον τομέα διαχείρισης απόδοσης, αποδοχών και παροχών. Εντός των ερευνητικών του ενδιαφερόντων βρίσκονται το εργασιακό στρες, η ομαδική αποτελεσματικότητα, η κινητοποίηση, η επαγγελματική ικανοποίηση και η εργασιακή συμπεριφορά. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια ψυχολογίας και έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Διδάσκει Μεθόδους Έρευνας στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Αρχές Ψυχομετρίας στην Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεόδωρος Κυριάζος (Συγγραφέας)

Ο Θεόδωρος Κυριάζος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι εκπαιδευτικός και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στη Συμβουλευτική και στην Επιχειρησιακή Διοίκηση. Είναι επίσης υποψήφιος διδάκτορας Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τη Θετική Ψυχολογία, τις Οργανωσιακές Συγκρούσεις, την Εκπαιδευτική Έρευνα και την Ψυχομετρία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
544
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.905 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση