Ο εγκέλαδος
zoom in
7.42€ -10% 6.68€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605582104

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Δωδώνη

Το έργο μάς τοποθετεί σε μια  εφιαλτική  μετεξέλιξη της εποχής μας, σε καθεστώς παγκόσμιας διακυβέρνησης, με περιορισμό των ατομικών ελευθεριών, μέτρα φορολογικής παράνοιας και ασφυκτικού  ελέγχου  μέσω της τεχνολογίας των Η/Υ και της επιβολής τής χρήσης του πλαστικού χρήματος. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, σε μια μικρή επιχείρηση, ένα κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων, άνθρωποι καθημερινοί μπλέκονται σε καταστάσεις που ξεπερνούν τα όρια της καθημερινότητάς τους και του «πολιτικώς ορθού».
Ένας σεισμός που απειλεί να καταστρέψει τα πάντα, μία υπό εξέλιξη απεργία -που υποσκάπτει τα θεμέλια της απόλυτα ελεγχόμενης κοινωνίας- και η ύποπτη εξαφάνιση ενός εκ των ηρώων θα καθορίσουν τη μοίρα τους. Θα αντέξει τελικά το σαθρό οικοδόμημα απέναντι στις ισοπεδωτικές δυνάμεις του Εγκέλαδου, του οποίου τα προειδοποιητικά μηνύματα όλοι φαίνεται να περιφρονούν...;
Το έργο έχει λάβει έπαινο από τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» στα  πλαίσια   του  94ου  Καλοκαιρίνειου  Θεατρικού Διαγωνισμού 2015.

Ειρήνη Παπαδοπούλου

Ειρήνη Παπαδοπούλου (Συγγραφέας)

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη, με καταγωγή από την Τραπεζούντα και τη Νεοκαισάρεια του Πόντου. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Διοικητικό Δίκαιο. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και το ραδιόφωνο, ως συμπαρουσιάστρια στη ραδιοφωνική, παιδική εκπομπή "Μουσικό Αερόστατο". "Ο Εγκέλαδος" είναι το πρώτο θεατρικό της έργο, ενώ το παραμύθι της "Το Ηλιολούλουδο" έλαβε το πρώτο βραβείο παραμυθιού στον 16ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Εταιρίας Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
80
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.151 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση