Οι ευνούχοι διοικούσαν υπέροχα!
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι ευνούχοι διοικούσαν υπέροχα!

Σκοτεινές πτυχές της εξουσίας στο Βυζάντιο της δόξας. Αφηγηματική αναφορά γύρω από τη διοίκηση της Μακεδονικής Δυναστείας (867-1057 π.Χ.)

Στέφανος Δ. Λέπουρας

14.00€ -27% 10.22€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605279974

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Αρμός

Μια ιστορία σαν παραμύθι. Eνα αληθινό παραμύθι, που κράτησε χίλια τόσα χρόνια. Πολλές ιστορίες μαζί σ’ ένα πορφυρό περιτύλιγμα, ένα μωσαϊκό χρωμάτων, ύμνων και αγώνων.

Ένα κομμάτι του μωσαϊκού, ίσως το πιο λαμπρό, σίγουρα το πιο ενδιαφέρον, τα περίπου 200 χρόνια της Μακεδονικής Δυναστείας. Μυθικοί αυτοκράτορες, όπως οι: Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών, Λέων ΣΤ΄ ο Σοφός, Κωνσταντίνος Ζ΄ ο Πορφυρογέννητος, Ρωμανός ο Β΄, Νικηφόρος Φωκάς, Ιωάννης Τσιμισκής, Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος.  Μια γυναίκα με διαβολική ομορφιά, κοφτερό μυαλό και απεριόριστη φιλοδοξία, η σπαρτιάτισσα Θεοφανώ. Και πίσω από τη χλιδή των αυτοκρατόρων οι Ευνούχοι, στυλοβάτες του κράτους, αλλά και πρωτομάστορες της διαπλοκής.

Όμως, πάνω απ’ όλους η Εκκλησία και ο Λαός, που κρατούσαν στα χέρια τους τις ισορροπίες μέσ’ από την Αγιά Σοφιά και τον Ιππόδρομο. Ένα κράτος στρατοκρατικό, πλην όμως Θεοκρατικό, αλλά και Λαοκρατικό. Ο αυτοκράτορας στα πεδία των μαχών, ο πατριάρχης στη μάχη για την ορθοδοξία και ο λαός, με τις «καταβοήσεις» και τις στάσεις του, στον έλεγχο της εξουσίας.

Στέφανος Δ. Λέπουρας

Στέφανος Δ. Λέπουρας (Συγγραφέας)

Ο Στέφανος Λέπουρας γεννήθηκε στην Κέα, σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε στη ΔΕΗ ως οικονομικό στέλεχος και επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της Επιχείρησης. Εκλέχτηκε δήμαρχος Κέας και στη συνέχεια για δύο τετραετίες Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων και Έπαρχος Κέας-Κύθνου. Είναι δημοσιογράφος των Κυκλάδων, πρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου και συγγραφέας των βιβλίων "Η Λαμπρή του Μαγκούφη", "Το Πέταγμα της Γοργόφτερης Μύγας", "Οι Περιπέτειες του Γκαρό", "Ο Μπακαλόγατος", "Εικόνες της Κέας (Τζιας)", "Τα Τρυφερά χρόνια".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
184
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.285 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση