Λέατρις
zoom in
10.10€ -27% 7.37€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603250685

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    1993

  • Εκδότης

    Άγρα

Κυκλάδες. Η Λέατρις, σπουδάστρια σχεδίου και φωτογραφίας, σ` ένα ταξίδι βρίσκει έναν παλιό της φίλο στη Νάξο. Κάτι της λέει εμπιστευτικά που τη βάζει σε σκέψεις. Επιστρέφοντας στην Πάρο, μετά από διάφορες συναντήσεις με Έλληνες και ξένους κοσμοπολίτες των νησιών, ο καθηγητής Τζέημς Υ της αποκαλύπτει τα σχέδια της ίδρυσης μιας μυστικής οργάνωσης εθελοντών με σκοπό να σταθεί εμπόδιο σε μια συνομωσία φανατικών. Δέχεται να συμμετάσχει. Διακόπτοντας τους έρωτες και την ανέμελη ζωή παίρνει το καράβι για την Αθήνα κι αρχίζει την περιπλάνηση στο χώρο και το χρόνο -Αθήνα, Αγιά, Τουρκία, Πρίντιζι, Παρίσι, Ρόττερνταμ, αλλά και περάσματα απ` το χώρο του παρόντος στο χώρο του μέλλοντος, το έτος 2027.
Στην Πάτρα και την Αθήνα του παρόντος, του παρελθόντος και του μέλλοντος, την Αθήνα των ερειπίων, των ερώτων, των σκιών.
Το Λέατρις - Φυγή στο μέλλον είναι το όγδοο βιβλίο του Γιάννη Βατζιά, συγγραφέα του οποίου το έργο κινείται ανάμεσα στο τρέχον και το φανταστικό.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Γιάννης Βατζιάς

Γιάννης Βατζιάς (Συγγραφέας)

O Γιάννης Bατζιάς, γεννήθηκε στο Mεταξοχώρι, Aγιάς Λαρίσης. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο - τώρα Πάντειο Πανεπιστήμιο - και μεταπτυχιακά Δημόσια Διοίκηση στο International Institute of Social Studies της Xάγης. Eργάστηκε επί 13 χρόνια στην Eθνική Tράπεζα της Eλλάδος. Aπό το 1968 ζει μέρος του χρόνου στην Eλλάδα και ένα μέρος στη B. Eυρώπη, με βάση την Oλλανδία. Tαξίδεψε στη Mέση Aνατολή, Bόρεια και Aνατολική Aφρική, Eυρώπη Δυτική και Aνατολική και εξακολουθεί να ταξιδεύει. Kείμενα και διηγήματα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ανθολογίες διηγημάτων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
236
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.251 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση