Bloodman
zoom in
7.50€ -26% 5.55€

Ο ειδικός πράκτορας του FBI Τζέικ Κόουλ έχει μια μοναδική ικανότητα: να αποκρυπτογραφεί τη γλώσσα των δολοφόνων, αναπαράγοντας τη σκηνή του εγκλήματος στο μυαλό του σαν τρισδιάστατη εικόνα. Μετά από πολλά χρόνια απουσίας, ο Τζέικ επιστρέφει στο πατρικό του, στο Μόντοκ του Λονγκ `Aιλαντ, για να δει τον πατέρα του, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Όταν μια γυναίκα και ο μικρός της γιος βρίσκονται άγρια δολοφονημένοι λίγο έξω από την πόλη, ο Τζέικ θα κληθεί να βοηθήσει με την εμπειρία του τον σερίφη Μάικ Χάουζερ στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Ο Τζέικ Κόουλ θα μπει στο διεστραμμένο μυαλό του δολοφόνου. Αλλά όταν αντιλαμβάνεται ότι το φρικιαστικό διπλό έγκλημα συνδέεται με τη δολοφονία της μητέρας του πριν από τριάντα χρόνια, η υπόθεση γίνεται προσωπική.

Αντιμέτωπος με τα φαντάσματα του παρελθόντος και με την καταιγίδα του αιώνα να κατευθύνεται προς το Μόντοκ, ο Τζέικ ξέρει πως ο χρόνος τελειώνει. Πρέπει να βρει τον δολοφόνο πριν ο Bloodman βρει τον ίδιο…

Βεατρίκη Κάντζολα - Σαμπατάκου

Βεατρίκη Κάντζολα - Σαμπατάκου (Μεταφραστής)

Η Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε νομικά και αγγλική φιλολογία. Έχει βραβευτεί από το Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (1985), τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (1987, 1989, 1990, 1992), το Δήμο Αθηναίων (1989) και το Κέντρο Τέχνης του Παιδιού (1992). Το 2000, το έργο της "Το δάσος που το ΄σκασε" κέρδισε το βραβείο οικολογικού παραμυθιού, που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Μίνωας και το WWF, ενώ το 2002 κέδρισε το Γ Κρατικό Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά με το έργο της "Το αστέρι που δεν ήθελε να πέσει". Έργα της έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά και λαογραφικά έντυπα. Αρθρογραφούσε για χρόνια σε οικολογικό περιοδικό και έχει γράψει κείμενα και έργα για κουκλοθέατρο για σειρά παιδικών τηλεοπτικών εκπομπών. Το έργο της "Τρελή περιπέτεια στο παραμυθένιο δάσος" έχει παιχτεί από σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Δίδαξε για δύο δεκαετίες ξένες γλώσσες και μετάφραση και ασχολείται με επιστημονικές και λογοτεχνικές μεταφράσεις. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Έργα της: "Τρελή περιπέτεια στο παραμυθένιο δάσος", Ηράκλειτος, 1992 "Παραμύθι...μύθι... Μύθοι", Αστήρ, 1992 "Πόλη μαγική", Πατάκης, 1993 "Τα παραμύθια του Παρδαλομύτη", Πατάκης, 1993 "Τα γλυκοπαραμύθια", Αστήρ, 1995 "Το δέκατο έκτο καλοκαίρι", Πατάκης, 1995 "Δε θέλω να μου λένε τι να κάνω", "Ελληνικά Γράμματα, 2000 "Το δάσος που το ΄σκασε", Μίνωας, 2002 "Αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι", Μίνωας, 2002 "Πετάει πετάει η μάγισσα", Μικρή Μίλητος, 2003


Robert Pobi (Συγγραφέας)

Ο Ρόμπερτ Πόμπι ασχολούνταν με αντίκες της γεωργιανής εποχής για δεκατρία χρόνια πριν στραφεί αποκλειστικά στη συγγραφή. Έχει ψαρέψει οτιδήποτε κολυμπάει -από μεγάλους λευκούς καρχαρίες στ΄ ανοιχτά του Μόντοκ μέχρι τερατώδεις τούρνες στη βόρεια Φινλανδία. Συλλέγει έργα αμερικανικής τέχνης των αρχών του εικοστού αιώνα, ακούει πολύ Motorhead, ίσως με το παραπάνω, και δεν τουιτάρει καθόλου. Συλλέγει επίσης κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα. Προτιμά το μπέρμπον από το σκοτς και καθαρίζει στρείδια μ΄ ένα παλιό κυνηγετικό μαχαίρι που έχει τροποποιήσει με ένα δισκοπρίονο. Όταν έχει καλό καιρό περνά αρκετό χρόνο σ΄ ένα ξυλόσπιτο σε μια ερημική λίμνη στα βουνά, κι όταν ο υδράργυρος πέφτει, τα μαζεύει για τα Φλόριντα Κιζ. Η ανταπόκριση των αναγνωστών του πρώτου του διηγήματος (το οποίο έγραψε στα δώδεκά του) ήταν να τον αποβάλουν από το σχολείο. Τώρα γράφει κάθε μέρα -σ΄ ένα γραφείο που κάποτε ανήκε στον αινιγματικό Ιταλό τραπεζίτη Ρομπέρτο Κάλβι. Το "Bloodman" έχει εκδοθεί σε περισσότερες από δεκαπέντε χώρες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
480
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.278 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση