Καθάρματα
zoom in
22.00€ -26% 16.28€

Είκοσι ένα συναρπαστικά διηγήματα που θα σας καθηλώσουν!

Είναι μπαγαπόντηδες. Κομπιναδόροι, ψεύτες, πλανευτές. Άλλοτε ήρωες, άλλοτε οι κακοί της ιστορίας –αν και, συνήθως, λίγο κι απ’ τα δύο. Δεν ξέρεις ποτέ αν θα σε σώσουν ή θα σε πουλήσουν. Αλλά, αυτή ακριβώς είναι η γοητεία τους –και, κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει καλή ιστορία χωρίς έναν απ’ αυτούς.

Σ’ αυτή τη συλλογή λάμπουν είκοσι ένα τέτοια καθάρματα, κάθε ηλικίας, φύλου και χρώματος. Οι ιστορίες τους, από τις «Επαγγελματικές ανησυχίες» της Gillian Flynn, μέχρι το «Ένας χρόνος και μία μέρα στο όμορφο Θέραντεϊν» του Scott Lynch και το «Ο Άσωτος Πρίγκιπας ή ο αδερφός ενός βασιλιά» του ίδιου του George R.R. Martin, καλύπτουν όλα τα είδη –φαντασία, μυστήριο, έπος, αστυνομικό, εποχής, επιστημονική φαντασία, κωμωδία και τραγωδία.

Απολαύστε τις ιστορίες τους, αλλά με προσοχή! Κάποιοι από τους άντρες και τις γυναίκες αυτού του βιβλίου είναι επικίνδυνοι. Όσο πιο γοητευτικοί, όσο πιο ενδιαφέροντες, τόσο πιο επικίνδυνοι…

Ο George R.R. Martin είναι ο συγγραφέας του διεθνούς best seller Game of Thrones (Το παιχνίδι του Στέμματος) και των άλλων βιβλίων της πασίγνωστης σειράς The Song of Fire and Ice (Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου). Έχει γράψει επίσης, μεταξύ άλλων, τα Tuf Voyaging, The Armageddon Rag, Το καταφύγιο των ανέμων (μαζί με τη Lisa Tuttle) και Dreamsongs. Έχει εργαστεί ως επιμελητής σεναρίου και παραγωγός σε τηλεοπτικές σειρές όπως Η ζώνη του λυκόφωτος και Η Πεντάμορφη και το Τέρας. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή συγγραφείς του φανταστικού και έχει τιμηθεί με έξι βραβεία Locus, τέσσερα βραβεία Hugo, δύο βραβεία Nebula και με τα βραβεία World Fantasy και Bram Stoker. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: www.georgerrmartin.com.

Ο Gardner Dozois έχει κερδίσει δεκαπέντε βραβεία Hugo και τριάντα δύο βραβεία Locus ως επιμελητής εκδόσεων, καθώς και δύο βραβεία Nebula για δικά του κείμενα. Επί είκοσι χρόνια υπήρξε υπεύθυνος έκδοσης στο περιοδικό Asimov’s Science Fiction. Έχει γράψει ή επιμεληθεί περισσότερα από εκατό βιβλία, συμπεριλαμβανομένων πολλών τόμων του The Year’s Best Science Fiction.

George R. R. Martin

George R. R. Martin (Επιμέλεια)

Ο George Raymond Richard Martin γεννήθηκε το 1948 στο New Jersey των ΗΠΑ. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Northwestern του Ιλινόις και εργάστηκε ως σεναριογράφος και παραγωγός για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ξεκίνησε τη συγγραφική του σταδιοδρομία το 1971, όταν το διήγημά του με τίτλο "Hero" δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Galaxy". Το 1997 γνώρισε τη διεθνή καταξίωση με το "Παιχνίδι του Στέμματος" ("A Game of Thrones"), το πρώτο μέρος της σειράς "Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου" ("A Song of Ice and Fire"), τα βιβλία της οποίας έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δέκα γλώσσες κι έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο Martin μέχρι σήμερα έχει τιμηθεί έξι φορές με το βραβείο Locus, τέσσερις φορές με το βραβείο Hugo, δύο φορές με το βραβείο Nebula, ενώ έχει κατακτήσει επίσης τα βραβεία World Fantasy και Bram Stoker.

Gardner Dozois

Gardner Dozois (Επιμέλεια)

Ο Gardner Dozois γεννήθηκε το 1947 στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης. Έχει κερδίσει δεκαπέντε βραβεία Hugo και τριάντα δύο βραβεία Locus ως επιμελητής εκδόσεων, καθώς και δύο βραβεία Nebula για δικά του κείμενα. Επί είκοσι χρόνια υπήρξε υπεύθυνος έκδοσης στο περιοδικό Asimov΄s Science Fiction. Έχει γράψει ή επιμεληθεί περισσότερα από εκατό βιβλία, συμπεριλαμβανομένων πολλών τόμων του "The Year΄s Best Science Fiction".

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Patrick Rothfuss

Patrick Rothfuss (Συγγραφέας)

O Αμερικανός συγγραφέας Patrick Rothfuss γεννήθηκε το 1973 στο Madison του Wisconsin και σπούδασε στο University of Wisconsin-Stevens Point και στο Washington State University. Το 2002 τιμήθηκε με το βραβείο Writers of the Future για το διήγημα "The Road to Levinshir", που εντάσσεται στο φανταστικό κόσμο της σειράς "The Kingkiller Chronicle", του έργου που τον έκανε διάσημο. Το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο "The Name of the Wind" (Το Όνομα του Ανέμου) κατέκτησε το Quill Award του 2007, συμπεριλήφθηκε στη λίστα των βιβλίων της χρονιάς του Publishers Weekly και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς, το κοινό αλλά και διάσημα ονόματα του χώρου, όπως η Ursula LeGuin, ο George R.R. Martin, ο Orson Scott Card, η Anne Mcaffrey κ.α. To 2011, το δεύτερο βιβλίο της σειράς, με τίτλο "The Wise Man΄s Fear" βρέθηκε στην κορυφή των bestsellers των New York Times. Αυτό τον καιρό, ο Rothfuss ασχολείται με τη συγγραφή του τρίτου και τελευταίου βιβλίου της σειράς "The Kingkiller Chronicle".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Joe Abercrombie

Joe Abercrombie (Συγγραφέας)

Ο Joe Abercrombie γεννήθηκε στο Λάνκαστερ της Αγγλίας, την τελευταία ημέρα του 1974. Εκπαιδεύθηκε στο Lancaster Royal Grammar School, όπου πέρασε ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων και σχεδιάζοντας χάρτες τόπων που δεν υπάρχουν. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, όπου, με το όνειρο να δώσει νέα διάσταση στη λογοτεχνία του φανταστικού, άρχισε να γράφει για τις περιπέτειες ενός πολεμιστή με το όνομα Εννιαδάχτυλος Λόγκεν -εγχείρημα που εγκαταλείφτηκε γρήγορα. Μετά τις σπουδές του μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε σε μια εταιρία τηλεοπτικών προγραμμάτων, ενώ στη συνέχεια δούλεψε ως ανεξάρτητος μοντέρ. Έκτοτε έχει δουλέψει σε πολλά ντοκιμαντέρ, μουσικά βίντεο και συναυλίες καλλιτεχνών όπως οι Barry White και οι Coldplay. Έχοντας πλέον τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο, το 2002, έξι χρόνια μετά από την πρώτη προσπάθεια, επέστρεψε στις περιπέτειες του Εννιαδάχτυλου Λόγκεν και αυτή τη φορά αφοσιώθηκε στο έργο του. Με την ηρωική βοήθεια και υποστήριξη της οικογένειάς του, το έργο "Το κάλεσμα του ξίφους" ολοκληρώθηκε το 2004. Οι συνέχειες, "Πριν την αγχόνη και "Το τελευταίο επιχείρημα", δημοσιεύθηκαν το 2007 και το 2008, όπου ο Joe ήταν φιναλίστ για το βραβείο John W. Campbell πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα. Το έργο "Best Served Cold", ένα αυτόνομο βιβλίο στον ίδιο κόσμο, δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2009, και ένα δεύτερο αυτόνομο, με τίτλο "The Heroes", το 2011. Ο Joe ζει πλέον στο Bath με τη σύζυγό του, Lou, και τις κόρες τους Grace και Eve. Ακόμη ασχολείται με συναυλίες και μουσικά φεστιβάλ, αλλά αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του στην συγγραφή ακραίων, χιουμοριστικών έργων φαντασίας. Περισσότερα για τον συγγραφέα στην ιστοσελίδα www.joeabercrombie.com.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Gillian Flynn

Gillian Flynn (Συγγραφέας)

Η Τζίλιαν Φλιν είναι τηλεκριτικός στο αμερικάνικο περιοδικό Entertainment weekly και ζει στο Σικάγο.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Neil Gaiman

Neil Gaiman (Συγγραφέας)

O Neil Gaiman είναι ένας από τους σημαντικότερους μυθοπλάστες της εποχής μας. Το μεγαλύτερό του έργο είναι οι 10 τόμοι (75 τεύχη) του κόμικ The Sandman, που έχει αποσπάσει πολλά μεγάλα βραβεία σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γερμανία κ.ά. Κεντρικός ήρωας του Τhe Sandman είναι ο Μορφέας, ο αινιγματικός άρχοντας του κόσμου των ονείρων. Τα πιο γνωστά του μυθιστορήματα είναι το Neverwhere, που μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη, το Stardust, που απέσπασε το Μυθοποιητικό Βραβείο για το Καλύτερο Μυθιστόρημα Φαντασίας του 1999, και βέβαια το American Gods, το μοναδικό βιβλίο στην ιστορία της λογοτεχνίας του φανταστικού που έχει αποσπάσει τα βραβεία Nebula, Hugo, Bram Stoker και Locus, και είναι υποψήφιο για το Παγκόσμιο Βραβείο Λογοτεχνίας του Φανταστικού. Πολλά από τα διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί στη συλλογή Smoke and Mirrors: Short stories and illusions. Γεννήθηκε το 1960 στο Πόρτσεστερ της Αγγλίας και τώρα μένει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει ακριβώς τρία παιδιά και περίπου εφτά γάτες.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Πηγαδά (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
1104
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
1.638 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση