Συστηματική των Φυτών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Συστηματική των Φυτών

Michael G. Simpson

140.00€

Η "Συστηματική των φυτών" του Michael G. Simpson είναι ήδη ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο ακαδημαϊκό σύγγραμμα που διδάσκεται στα πανεπιστήμια πολλών χωρών. Το βιβλίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους φοιτητές, τους ερευνητές και τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τη συστηματική και την ταξινόμηση των φυτών, τη χλωρίδα, την ποικιλότητα των φυτών, τη μορφολογία και άλλους σχετικούς κλάδους. Παρέχει τη βάση για τη διδασκαλία της μορφολογίας, της εξέλιξης και της ταξινόμησης των χερσαίων φυτικών οργανισμών. Παρουσιάζει με ακρίβεια την επιστημονική προσέγγιση, τη μεθοδολογία, τους ερευνητικούς στόχους και την ορολογία της συστηματικής των φυτών, σε συνδυασμό με τα περισσότερο πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα που αφορούν τις εξελικτικές σχέσεις των φυτών, καθώς και σημαντικές πρακτικές πληροφορίες για όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με αυτό το γνωστικό αντικείμενο.

Μεταφράζουν οι:
Μαργαρίτα Αριανούτσου-Φαραγγιτάκη, Αχιλλέας Γερασιμίδης, Πηνελόπη Δεληπέτρου, Ελένη Ελευθεριάδου, Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, Γρηγόριος Ιατρού, Κωνσταντίνος Κουγιουμουτζής, Θεοφάνης Κωνσταντινίδης, Γεώργιος Λιακόπουλος, Γιάννης Μπαζός, Ελευθερία-Περδίκω Μπαρέκα, Σαμψών Παναγιωτίδης, Μαρία Πανίτσα, Σοφία Σπανού, Ελένη Τάνη, Παναγιώτης Τρίγκας, Τσακίρη Μαρία, Κωνσταντίνος Φασσέας, Αναστασία Χριστοπούλου

κ.ά. (Μεταφραστής)


Συλλογικό έργο (Μεταφραστής)


Μαργαρίτα Αριανούτσου - Φαραγγιτάκη (Μεταφραστής)


Αχιλλέας Γερασιμίδης (Μεταφραστής)


Michael G. Simpson

Michael G. Simpson (Συγγραφέας)

Ο Michael G. Simpson είναι Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του San Diego State University, στο οποίο υπηρέτησε από το 1986. Έλαβε BS από το University of Florida, M.S. από το University of North Carolina στο Chapel Hill και εν συνεχεία εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή (PhD) στο Duke University. Ο τομέας εξειδίκευσής του είναι η συστηματική των φυτών. Έχει διδάξει μαθήματα στις Αρχές της Βιολογίας των Οργανισμών, στη Συστηματική των Φυτών, στην Ταξινομική των Φυτών της Καλιφόρνιας, στην Οικονομική Βοτανική, στη Γενετική και Εξέλιξη καθώς και σεμινάρια στη Συστηματική και Εξέλιξη. Επιπλέον, είναι Επιμελητής του Ερμπάριου του San Diego State University, όπου επιβλέπει τη συντήρηση, την οργάνωση και τη χρήση της συλλογής καθώς και τις νέες προσθήκες. Η τρέχουσα έρευνά του είναι επικεντρωμένη στη χλωρίδα της Χιλής και της Αργεντινής και υποστηρίζεται οικονομικά από τη National Geographic Society. Εκτός, από τα πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα που έχει δημοσιεύσει, έχει συγγράψει το ευρέως χρησιμοποιούμενο από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο έργο "Συστηματική των φυτών".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεοφάνης Κωνσταντινίδης (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
824
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
2.54 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση