Σχεδιασμός και υλοποίηση στρατηγικής των επιχειρήσεων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σχεδιασμός και υλοποίηση στρατηγικής των επιχειρήσεων

Η αναζήτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος: Θεωρία και μελέτες περιπτώσεων

Συλλογικό έργο

Arthur A. Thompson

A.J. Strickland

120.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες

  • ISBN:

    9786188129801

  • Κατηγορίες:

    Πολιτική | Οικονομία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Utopia

Η παρούσα 2η Ελληνική (20η Αμερικάνικη) έκδοση του βιβλίου "Σχεδιασμός & Υλοποίηση Στρατηγικής των Επιχειρήσεων: Η Αναζήτηση Ανταγωνιστικού Πλεονεκτήματος" ακολουθεί τα ίδια πρότυπα ποιότητας που έχουν καθιερώσει το βιβλίο αυτό σαν πρώτη επιλογή παγκοσμίως εδώ και 30 χρόνια, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις πιο σύγχρονες μελέτες περιπτώσεων (case studies) που παρουσιάζουν τις νέες προκλήσεις στην υλοποίηση της στρατηγικής για τα στελέχη των επιχειρήσεων. Το συγκεκριμένο σύγγραμμα είναι ξεχωριστό διότι αναλύονται επιστημονικά οι βασικές έννοιες στρατηγικής, τα σύγχρονα εργαλεία της στρατηγικής ανάλυσης, σε γλώσσα κατανοητή, χωρίς πλεονασμούς, αλλά με τη χρήση παραδειγμάτων και πρόσφατων μελετών περιπτώσεων (case studies) από τον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων, όπου μέσα από εκεί αναδύονται σύγχρονες λύσεις. Ένα επιπλέον προσόν του βιβλίου που το διαφοροποιεί σε σχέση με τα κυκλοφορούντα βιβλία, αφορά το γεγονός ότι είναι επικαιροποιημένο, εμπεριέχοντας όλες τις αλλαγές που πρόκειται να σημειωθούν στις ανταγωνιστικές αγορές και στις επιχειρησιακές στρατηγικές, εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης και της τεχνολογίας του Διαδικτύου. Όλα τα παραπάνω, συντελούν στο ότι η δομή αυτού του συγγράμματος, καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες για μία σειρά μαθημάτων στρατηγικής σε προχωρημένο προπτυχιακό επίπεδο καθώς και σε μεταπτυχιακό επίπεδο MBA. Παράλληλα, παρουσιάζει πρωτοτυπία ο τρόπος παράθεσης των αρχών του στρατηγικού μάνατζμεντ σε συνδυασμό με τη θεωρία και τις βέλτιστες πρακτικές. Επιπλέον, αναφέρονται με ξεχωριστό τρόπο, η σημασία των συμμαχιών σύμπραξης, τα κλειδιά για επιτυχή διαφοροποίηση, η θεωρία ανάλυσης μιας εταιρείας βασισμένη στους πόρους, η έννοια και η σημασία της επιχειρηματικής ηθικής και της κοινωνικής ευθύνης στη λήψη αποφάσεων, ο ρόλος των αξιών και της ηθικής στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της στρατηγικής των επιχειρήσεων και πολλές ακόμη βασικές αρχές και θεμελιώδεις έννοιες της στρατηγικής. Το σύγγραμμα αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που παρακολουθούν επιχειρησιακή στρατηγική στο πρόγραμμά τους, σε στελέχη επιχειρήσεων όλων των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας και σε συμβούλους διοίκησης.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Arthur A. Thompson

Arthur A. Thompson (Συγγραφέας)

Ο Arthur A. Thompson, Jr. έλαβε το πτυχίο του (B.S.) και το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D.) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Tennessee, παρέμεινε για τρία έτη στο διδακτικό προσωπικό του τμήματος των Οικονομικών Επιστημών του Virginia Tech και στη συνέχεια υπηρέτησε επί 24 συναπτά έτη ως μέλος του διδακτικού προσωπικού του College of Commerce and Business Administration του Πανεπιστημίου της Alabama. Το 1974 και το 1982, έλαβε εκπαιδευτικές άδειες ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου προκειμένου να συμμετέχει ως επισκέπτης ερευνητής στο πρόγραμμα της Harvard Business School. Οι τομείς εξειδίκευσής του είναι η επιχειρησιακή στρατηγική, η ανάλυση του ανταγωνισμού και των αγορών και τα οικονομικά των επιχειρήσεων. Εκτός από τη δημοσίευση άνω των 30 άρθρων σε περίπου 25 διαφορετικές επαγγελματικές και εμπορικές εκδόσεις, έχει συγγράψει ή έχει συνυπογράψει πέντε συγγράμματα κι έξι ασκήσεις προσομοίωσης βασισμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, που χρησιμοποιούνται σε περισσότερα από 1.000 κολλέγια και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Ο Dr. Thompson ξοδεύει μεγάλο μέρος του εκτός πανεπιστημίου χρόνου του στο να δίνει διαλέξεις, να δημιουργεί προγράμματα διοικητικής ανάπτυξης, να συνεργάζεται με επιχειρήσεις και να βοηθά στη λειτουργία μίας εταιρείας επιχειρησιακής προσομοίωσης στην οποία είναι κύριος εταίρος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

A.J. Strickland

A.J. Strickland (Συγγραφέας)

Ο Dr. A. J. (Lonnie) Strickland είναι ο Thomas R. Miller Καθηγητής Στρατηγικού Μάνατζμεντ στην Culverhouse School of Business στο Πανεπιστήμιο της Alabama. Είναι γέννημα και θρέμμα της Βόρειας Georgia, και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Georgia, όπου έλαβε πτυχίο (Bachelor of Science) στα μαθηματικά και τη φυσική, στο Georgia Institute of Technology, όπου έλαβε Master of Science στο βιομηχανικό μάνατζμεντ και στο Georgia State University, όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D.) στη διοίκηση επιχειρήσεων. Η εμπειρία του Dr. Strickland στη συμβουλευτική και στην εκτελεστική ανάπτυξη αφορά το πεδίο της στρατηγικής διοίκησης με εστίαση στη βιομηχανία και την ανάλυση του ανταγωνισμού. Έχει αναπτύξει συστήματα στρατηγικού σχεδιασμού για πολυάριθμες εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Υπηρέτησε ως Διευθυντής Μάρκετινγκ και Στρατηγικής στην εταιρεία BellSouth, εισήγαγε δύο εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, είναι ένας από τους ιδρυτές και διευθυντές της American Equity Investment Life Holding (AEL) και μέλος πολλών διοικητικών συμβουλίων εταιρειών. Είναι πολύ δημοφιλής ομιλητής θεμάτων στρατηγικού μάνατζμεντ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

John E. Gamble

John E. Gamble (Συγγραφέας)

Ο John E. Gamble είναι Καθηγητής Μάνατζμεντ και Κοσμήτορας του College of Business του Texas A&M University-Corpus Christi. Η διδασκαλία και η έρευνά του για σχεδόν 20 έτη έχει επικεντρωθεί στο στρατηγικό μάνατζμεντ σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει διευθύνει μαθήματα στρατηγικού μάνατζμεντ στη Γερμανία από το 2001, τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί από το πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών στη Worms. Οι ερευνητικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά και έχει συγγράψει ή συνυπογράψει περισσότερες από 75 μελέτες περιπτώσεων που έχουν δημοσιευθεί σε μία ποικιλία συγγραμμάτων στρατηγικού μάνατζμεντ και στρατηγικού μάρκετινγκ. Έχει παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ζητήματα ανάλυσης του κλάδου και της αγοράς για πελάτες ενός ετερογενούς μείγματος κλάδων. Ο Καθηγητής Gamble έλαβε Ph.D., Master of Arts, και Bachelor of Science από το Πανεπιστήμιο της Alabama και υπηρέτησε ως πανεπιστημιακός δάσκαλος στο Mitchell College of Business στο University of South Alabama πριν τον διορισμό τους στο διδακτικό προσωπικό του Texas A&M University-Corpus Christi.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Margaret A. Peteraf (Συγγραφέας)

Η Margaret A. Peteraf είναι Leon E. Williams Καθηγήτρια Μάνατζμεντ στην Tuck School of Business στο Dartmouth College. Είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη ακαδημαϊκή προσωπικότητα στο πεδίο του στρατηγικού μάνατζμεντ, με μακρύ κατάλογο δημοσιεύσεων σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά του μάνατζμεντ. Έχει κερδίσει πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις και βραβεία για τη συνεισφορά της στο επιστημονικό πεδίο, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Καλύτερης Δημοσίευσης το 1999 της Εταιρείας Στρατηγικού Μάνατζμεντ (Strategic Management Society Best Paper Award) σε αναγνώριση της βαθιάς επιρροής του έργου της στο πεδίο του Στρατηγικού Μάνατζμεντ. Είναι μέλος της Εταιρείας Στρατηγικού Μάνατζμεντ (Strategic Management Society) και της Ακαδημίας Μάνατζμεντ (Academy of Management). Έχει διατελέσει κατά το παρελθόν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εταιρείας και της Ακαδημίας Μάνατζμεντ και Πρόεδρος της Επιτροπής Επιχειρηματικής Πολιτικής και Στρατηγικής της Ακαδημίας. Έχει επίσης διατελέσει μέλος και υπεύθυνη σύνταξης διαφόρων συντακτικών επιτροπών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των επιστημονικών περιοδικών Strategic Management Journal, Academy of Management Review και Organization Science. Έχει διδάξει σε προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών σε διάφορα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο και έχει κερδίσει βραβεία διακεκριμένης διδασκαλίας σε επίπεδο MBA και Στελεχών. Η Καθηγήτρια Peteraf έλαβε Ph.D., M.A. και M.Phil. από το Πανεπιστήμιο Yale και έχει υπηρετήσει ως πανεπιστημιακός στη Northwestern University΄s Kellogg Graduate School of Management και στη University of Minnesota΄s Carlson School of Management.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φώτης Χ. Κίτσιος

Φώτης Χ. Κίτσιος (Επιμέλεια)

Ο Φώτης Χ. Κίτσιος είναι διδάκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης από το 2005. Έχει διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, στα Τμήματα Διοίκησης Τεχνολογίας και Μάρκετινγκ & Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Χαλκίδας. Έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό, διαχείριση και αξιολόγηση εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά προγράμματα για στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών και έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση πλήθους συμβουλευτικών μελετών σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Εχει διατελέσει ειδικός επιστημονικός σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης σε θέματα έρευνας & τεχνολογίας, τουρισμού, βιομηχανίας, ενέργειας και εμπορίου και product manager στο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Είναι συγγραφέας ερευνητικών άρθρων και εκθέσεων σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία, εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια σε θέματα μάνατζμεντ καινοτομίας, μάρκετινγκ υπηρεσιών, ανάπτυξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών και ανάλυσης στρατηγικών αποφάσεων.

Βαγγέλης Δρυμπέτας (Επιμέλεια)


Γιάννης Α. Πολλάλης

Γιάννης Α. Πολλάλης (Επιμέλεια)

Αναπληρωτής καθηγητής διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική". Διδάκτορας (Ph.D.) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του University of Pittsburgh (Pennsylvania, USA) με ειδίκευση στη Στρατηγική Επιχειρήσεων και στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης (υπότροφος του ιδρύματος "Α. Σ. Ωνάσης" και του προγράμματος ΝΑΤΟ "Science & Research Fellowships"). Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης) και κάτοχος ΜΒΑ του University of Scranton (Pennsylvania, USA) με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά και στη Διοίκηση Παραγωγής. Κατά τα έτη 1993-98 διετέλεσε καθηγητής στην έδρα Στρατηγικού Σχεδιασμού Συστημάτων Πληροφορικής στο Syracuse University (NY, USA), ενώ ταυτόχρονα συνεργαζόταν σε ερευνητικά έργα με το University of Southern California (Los Angeles, USA). Παράλληλα, κατά το διάστημα 1989-97 διετέλεσε σύμβουλος σε επιχειρήσεις και Πανεπιστήμια της Βορείου Αμερικής. Στην ελληνική και κυπριακή αγορά έχει διατελέσει πρόεδρος επιτροπών ανάπτυξης συστημάτων πληροφορικής και ειδικός τεχνικός σύμβουλος σε πολλά έργα δημοσίων οργανισμών. Από το Μάρτιο του 1999 είναι μέλος του ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης όπου διδάσκει τα μαθήματα: Συστήματα Πληροφορικής, Στρατηγικό Μάρκετινγκ, Επιχειρησιακή Στρατηγική και Πολιτική και Διεθνή Ανταγωνισμό-Παγκοσμιοποίηση. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών και μονογραφιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και έχει διατελέσει Συντάκτης Βορείου Αμερικής για το περιοδικό International Journal for Information Management στο οποίο σήμερα είναι μέλος της διεθνούς επιτροπής σύνταξής του. Είναι, επίσης, Associate Editor για τα επιστημονικά περιοδικά "The Journal of Applied Systems Studies" και "Σπουδαί".

Βαρβάρα Μυλώνη (Επιμέλεια)


Νικόλαος Κωνσταντόπουλος (Επιμέλεια)

Επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Διομήδης Πηγής (Μεταφραστής)


Τίνα Πλυτά (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
736
Διαστάσεις:
29χ21
Βάρος:
2.272 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση