Ποιητικές συνARTήσεις 2016
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ποιητικές συνARTήσεις 2016

Ενδέχεται και να ξημερώσει

Συλλογικό έργο

Δημήτρης Κολιδάκης

Luis Gomezbeck

20.00€ -27% 14.60€

Το ποιητικό-εικαστικό λεύκωμα "Ποιητικές Συνartήσεις 2016" είναι η αποτύπωση σε χαρτί του ομώνυμου διημέρου εκδηλώσεων (16-17 Απρίλη), το οποίο συνδιοργανώθηκε από τις Εκδόσεις Άπαρσις και την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία στον παλιό Σταθμό Πελοποννήσου. Περισσότεροι από 100 εικαστικοί (γνωστοί καλλιτέχνες, φοιτητές ΑΣΚΤ, σπουδαστές φωτογραφικών εργαστηρίων) εξέθεσαν τα έργα τους, εμπνευσμένα από ποιήματα 25 συλλογών των Εκδόσεων Άπαρσις. Πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο συζητήσεις με θέματα "Επίδραση του κοινωνικού λόγου στη δυναμική των τεχνών, σε καιρούς κρίσης" και "Ναζιστικό έγκλημα, στίγμα, αόρατοι φράχτες και άνθρωποι με αναπηρία". Σκληρόδετη έκδοση με χειροποίητο δέσιμο.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Κολιδάκης

Δημήτρης Κολιδάκης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Κολιδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα με καταβολές από την Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Σπούδασε ναυπηγική και διοίκηση επιχειρήσεων. Εργάζεται σε τομείς επικοινωνία, εκπαίδευσης και εν γένει της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού. Εγγεγραμμένος στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι επί σειρά ετών εισηγητής σεμιναρίων συνεργαζόμενος με σημαντικά εκπαιδευτικά κέντρα. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Το μυθιστόρημά του "Η λάμψη μιας αλλιώτικης ζωής" απέσπασε άριστες κριτικές τόσο εντός Ελλάδας όσο και στην ελληνική ομογένεια πολλών χωρών. Επίσης έχει διακριθεί και βραβευθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς στον τομέα του διηγήματος. Στη συγγραφή του, αμεσότητα στα πρόσωπα και γεγονότα και μια "ανάλαφρη ευωδιά" διακρίνει το έργο του, το δε ύφος της γραφής του είναι λιτό και απέριττο δημιουργώντας ένα απτό καθημερινό περιβάλλον με τα συναισθήματα να κυριαρχούν και να έχουν αυτά τον πρώτο λόγο πριν και μετά από κάθε σημείο στίξης. Απόρροια της μεστότητας του λόγου του, το αναγνωστικό κοινό είναι ανεξαρτήτου ηλικίας και να μην περιορίζεται σε ηλικιακά όρια. e-maili: info@kolidakis.gr
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Luis Gomezbeck

Luis Gomezbeck (Συγγραφέας)

Ο Luis Gοmezbeck (Λούης Γκόμεζμπεκ) γεννήθηκε στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού. Σπούδασε ισπανική φιλολογία, θέατρο, υποκριτική και σωματικό θέατρο σε Αγγλία και Μεξικό, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας, τηλεπικοινωνίας, μουσικής, τραγουδιού, φωνής, ορθοφωνίας και σύγχρονου χορού σε Ελλάδα και Μεξικό. Σήμερα φοιτά στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου (Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού). Ως ηθοποιός έχει παίξει σε σαράντα παραγωγές σε σκηνές της Αγγλίας, Αργεντινής, Ελλάδας, Μεξικού, Ισπανίας, Ισραήλ, Ιταλίας και Σκωτίας, ενώ έχει σκηνοθετήσει δέκα παραγωγές σε Ελλάδα και Μεξικό. Ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου και μετρά συνεργασίες με εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Ελλάδα, Μεξικό, Ισπανία και Ιταλία. Είναι φωτορεπόρτερ και φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, τη ΜΚΟ "Κόσμος χωρίς βία" και την UNESCO. Έχει στο ενεργητικό του πέντε ατομικές και πέντε ομαδικές εκθέσεις σε Αργεντινή και Ελλάδα. Μιλά, γράφει και μεταφράζει σε πέντε γλώσσες. Μέσα από ταξίδια του σε σαράντα ήδη χώρες, έχει καταφέρει να μελετήσει και συχνά να αποτυπώσει την τέχνη που κρύβει ή φανερώνει ο κάθε πολιτισμός, έχοντας πραγματοποιήσει ομιλίες σε Αργεντινή, Ελλάδα και Μεξικό. Έχει ζήσει στο Μεξικό, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία και από το 2003 διαμένει στην Ελλάδα. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μεξικάνων Καλλιτεχνών και Διανοούμενων στην Ελλάδα "BALAM" και της Αστικής Πολιτιστικής Εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα "la Melena del Huachinango".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Επαμεινώνδας Γ. Κωνσταντακόπουλος

Επαμεινώνδας Γ. Κωνσταντακόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Επαμεινώνδας Γ. Κωνσταντακόπουλος γεννήθηκε το 1959 στον Πύργο Ηλείας το 1959. Σπούδασε δημοσιογραφία, θέατρο, σχέδιο, ζωγραφική. Εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή το 1991 με τίτλο "Άγνωστες ώρες" μ΄ ένα γράμμα -αντί προλόγο- του E. Ionesco. Το 1994 καλεσμένος από την Εταιρεία Συγγραφέων Σερβίας-Γιουγκοσλαβίας, πήρε μέρος στο ΧΧΧΙ Διεθνές Συνέδριο Συγγραφέων (18-21 Οκτωβρίου). Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες και ανθολογηθεί σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες. Εργάζεται στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας. Είναι παντρεμένος με την ιατρό Κωνσταντίνα Πανέτα και είναι πατέρας τριών παιδιών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Ελευθερίου

Άννα Ελευθερίου (Συγγραφέας)

Η Άννα Ελευθερίου γεννήθηκε στα μέσα του 1983 και μεγάλωσα στην Πετρούπολη. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηλίας Κωνσταντίνου (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Φτάνοντας σε εφηβική ηλικία συνειδητοποίησε τη σπουδαιότητα του λόγου κι αποφάσισε να εντρυφήσει στη λογοτεχνία διαβάζοντας μέρες και νύχτες. Παράλληλα σύχναζε και συχνάζει σε πολύβουα αλλά και σιωπηρά στέκια και έκανε αλλά και εξακολουθεί να κάνει παρέα με ανήσυχους ανθρώπους προσπαθώντας να μετουσιώσει σε συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων τα διαβάσματά του. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά την ποίηση, το ραδιόφωνο. Παράγει σε εβδομαδιαία βάση την εκπομπή "Μετά καφέ και οίνου" στο διαδικτυακό σταθμό Ράδιο-Νεφέλη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεωργία Δρακάκη (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Π. Θανοπούλου

Κατερίνα Π. Θανοπούλου (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολείται ενεργά με θέματα πολιτισμού, αρχικά ως επαγγελματίας ηθοποιός, στη συνέχεια ιδρύοντας παιδική θεατρική ομάδα και συμμετέχοντας στη συγγραφή του βιβλίου "Το θέατρο ως μοχλός ανάπτυξης στην εκπαιδευτική διαδικασία". Το 2015 εξέδωσε την πρώτη ποιητική συλλογή της με τίτλο "Λαβύρινθος μνήμη". Μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, εργάζεται στο δημόσιο σχολείο ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής. Διατέλεσε αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πολιτικής στην Περιφέρεια Αττικής κατά τη διετία 2014-16.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τζίμης Ευθυμίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανδρέας Π. Κουζέλης (Συγγραφέας)

Ο Ανδρέας Π. Κουζέλης (γεν. 1968) είναι κοινωνιολόγος και συγγραφέας, πολίτης με αναπηρία. Ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία. Το 1999 εκδίδει στην Εκκίνηση το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Επισκέπτες Ονείρου". Ακολουθεί το 2001 η "Ήττα", ενώ το 2003 εκδίδεται για πρώτη φορά η "Καταπακτή". Το 2016, η "Καταπακτή" επανεκδίδεται από τις Εκδόσεις Άπαρσις, ξεκινώντας ένα δεύτερο κύκλο ζωής και αναζήτησης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξης Δάρας

Αλέξης Δάρας (Συγγραφέας)

Ο Αλέξης Δάρας γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΑΣΟΕΕ). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Οικονομικής Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως καθηγητής Λυκείου από το 1996. Άρχισε να γράφει ποίηση σε ηλικία 19 ετών. Η πρώτη του ποιητική συλλογή "Μύρισε πως ακούγεται το φως" εκδόθηκε το 1999, από τις εκδόσεις "Αστάρτη". Η δεύτερη ποιητική συλλογή του με τίτλο "ή" κυκλοφόρησε το 2007 από τις εκδόσεις "Ίδμων". Τα πιο πολλά ποιήματα του "ή" γράφτηκαν στην Κρήτη, τη Σύρο και τη Μήλο, όπου έχει ζήσει για πέντε χρόνια. Έχει ταξιδέψει στη Λατινική Αμερική και την Ασία. Το 2007 συντόνισε δέκα διαφορετικές ομάδες video artists που μεταμόρφωσαν δέκα ποιήματά του, δημιουργώντας, σε συνεργασία με το "Μικρό Πολυτεχνείο", την συλλογή βίντεοποιημάτων "Τα κοχύλια της ερήμου". Έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις (1993, 1994, 1995, 1996, 2003, 2006). Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, όπου είχε εκλεγεί στα όργανα διοίκησης το 2008. Είναι ιδρυτής της ποιητικής ομάδας "Ποίηση στην εποχή της εκποίησης" και συμμετέχει ενεργά και σε άλλες κοινωνικά ευαισθητοποιημένες ομάδες καλλιτεχνών, όπως ο "Ορίζοντας Γεγονότων", η "Βιντεοποίηση" κ.ά. Στα τέλη του 2013 πρωτοπαρουσίασε την πειραματική μουσικο-θεατρικο-ποιητική παράσταση "Αστάθμητος παράγοντας" που αποτελείται από 11 ποιήματά του συνδεδεμένα σε μία ενιαία πλοκή. Το 2015 το ποίημά του "Λήθη" τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο λογοτεχνίας του φανταστικού για το 2014, κατηγορία: ποίηση του φανταστικού, διοργάνωση: περιοδικό Συμπαντικές Διαδρομές. Είναι ένας από τους πρωτεργάτες δημιουργίας της "Γιορτής της Ποίησης", που έλαβε χώρα στη Δονούσα τον Αύγουστο του 2015. Είναι ενεργά πολιτικοποιημένος, συμμετέχει στις κινηματικές και συνδικαλιστικές διαδικασίες από το 1980 έως σήμερα. Το 2016 κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το βιβλίο του "Περί εξουσίας" ως μια βάση σύγχρονου πολιτικού προβληματισμού και διαλόγου. Ζει, εργάζεται και κινείται μεταξύ Πειραιά και Αθήνας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Κυριάκης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Κυριάκης γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1976. Βιοπορίζεται ως μάγειρας. Ασχολείται, πέρα από την ποίηση, με τη βιντεοτέχνη και τη βιντεοποίηση έχοντας συμμετάσχει σε αντίστοιχα φεστιβάλ και προβολές. Ακόμη συμμετέχει σε εικαστικές εκθέσεις, ποιητικές εκδηλώσεις τόσο ως perfomer όσο και ως διοργανωτής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ρόμυ Βασιλειάδου

Ρόμυ Βασιλειάδου (Συγγραφέας)

Η Ρόμυ Βασιλειάδου (Κωνσταντινούπολη, 1983) είναι ηθοποιός. Μεγάλη της αγάπη το θέατρο, όπου πρωτομπήκε δίπλα στο Βασίλη Τσιβιλίκα. Μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Πόλης, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Στην πορεία ανακάλυψε το γράψιμο, το οποίο θεωρεί λύτρωση ψυχής. Το 2015 δημοσίευσε την ποιητική συλλογή "Λάθη-Σωστά". Το 2017 δοκίμασε τις δυνάμεις της στον πεζό λόγο με το σκοτεινό ερωτικό διήγημα "Πόρτα Νο.12".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Γεωργίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ειρήνη Βογιατζή (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Βασιλείου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Αλμπουμ
Σελίδες:
130
Διαστάσεις:
21x29
Βάρος:
0.583 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση