Το μυστικό της γαλέρας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το μυστικό της γαλέρας

Παραμύθι εμπνευσμένο από αληθινή πειρατική ιστορία των θαλασσών μας!

Παναγιώτης Ε. Δημητρόπουλος

12.00€ -10% 10.80€
Πάντοτε μια ιστορία ξεκινά από την αρχή ή μήπως από το τέλος; Αυτό δεν μένει φίλοι μου παρά να το ανακαλύψουμε μαζί, μέσα από την πλοκή της ιστορίας που θα εξελιχθεί μπροστά μας. Μια ιστορία σαν το ανάκατο κουβάρι. Τι λέτε, θέλετε να προσπαθήσουμε να τον λύσουμε μαζί ετούτο τον κόμπο της πλοκής; Πώς θα σας φαινόταν αν ντύναμε το νου μας με φορεσιές, σαν εκείνες που φορούσαν οιπειρατές και οι κουρσάροι της παλιάς εποχής; Ταξιδευτές να γίνουμε και να ταξιδέψουμε ως άλλο πλήρωμα σε τούτο το αλλιώτικο ταξίδι. Αλήθεια, τι πιστεύετε; Θα τα καταφέρουμε άραγε να ανακαλύψουμε ποιο στ’αλήθεια ήταν το μυστικό που πήρε μαζί του ο καπετάν Καψής και "Βασιλιάς" της Μήλου; Ο πειρατής εκείνος που μοιραίο τέλος είχε, μα και αντάξιο του θάρρους και της αφοβίας που άρμοζε σε κάθε λεβέντη της εποχής εκείνης. Ας κλείσουμε λοιπόν τα μάτια μας και ας αφήσουμε τη σκέψη μας να ταξιδέψει πλάι στον Λεωνίδα. Τον ήρωα της ιστορίας αυτής, που χάρη στο πείσμα και τη θέλησή του, θα γίνουμε γνώστες και εμείς όλων αυτών των απίθανων γεγονότων που συνέβησαν στη Μήλο την εποχή των πειρατών και που κανείς δεν είχε κατά νου πως είχαν όντως κάποτε συμβεί.

Αρτέον (Εικονογράφος)

Ο "Αρτέον" γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Με ρίζες από δυο άκρες του ελληνισμού, την Πόλη και την Πύλο, δε θα μπορούσε να μην αγαπήσει τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική φύση. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής των ΤΕΙ Αθήνας και του ArtsMA - De Monfort University of Leicester. Μετά από είκοσι χρόνια στο χώρο της δημιουργικής διαφήμισης ακολούθησε την αληθινή του αγάπη, το βιβλίο. Ένας από τους ιδρυτές της Αρτέον Εκδοτικής, ερευνητής, λαογράφος και εικονογράφος έχει επιμεληθεί πολλές εικονογραφημένες εκδόσεις της, όπως: "Πειρατικά και κουρσάρικα σκαριά των θαλασσών μας". "Τα ψάρια του τόπου μας", "Θαλασσινά καΐκια και βάρκες του τόπου μας", "Πλεούμενα των λιμνών και ποταμών του τόπου μας" κ.ά.

Αθηνά Π. Κοντογιάννη (Εικονογράφος)

Η Αθηνά Π. Κοντογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Παλλήνη Αττικής. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και την αγγλική και ιαπωνική γλώσσα. Έχει πάρει πτυχίο αγιογραφίας από τη Σχολη Εικονουργίας του καταξιωμένου ζωγράφου και αγιογράφου Γιώργου Κόρδη. Το 2005 πραγματοποίησε την πρώτη της έκθεση ζωγραφικής. Είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Σαγκριώτη και έχει μια κόρη, την Ιωάννα.

Παναγιώτης Ε. Δημητρόπουλος

Παναγιώτης Ε. Δημητρόπουλος (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Μεγάλωσε στην Αμαλιάδα της Ηλείας μιας και ο πατέρας του υπηρετούσε εκεί στην Ελληνική Αστυνομία, όπου ολοκλήρωσε και τις Λυκειακές σπουδές του με άριστα, ενώ παράλληλα διετέλεσε και πρόεδρος του δεκαπενταμελούς (1993-1994). Το 1997 μετά από πανελλαδικό διαγωνισμό κατατάσσεται με το βαθμό του λοχία στον Ελληνικό Στρατό, όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα, πλέον με το βαθμό του Επιλοχία (ΠΖ). Έχει λάβει μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές στο Κόσσοβο και για την προσφορά του αυτή έχει τιμηθεί με εύφημο μνεία από το ΝΑΤΟ, το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ. Από το 2010 παρακολουθεί στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών στον τομέα του Ελληνικού Πολιτισμού. Είναι Γεν. Γραμματέας του Πολιτιστικού Σύλλογου Κοντοπούλων Κεραμειών. Το 2014 ήταν υπόψηφιος Δημοτικός Συμβουλος Χανίων. Έχει πλούσια δράση σε συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων πολλών Δημοτικών Σχολείων. Είναι παντρεμένος και έχει ένα κοριτσάκι.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
36
Διαστάσεις:
30χ22
Βάρος:
0.337 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση