Η μαντάμ Καγκουρού
zoom in
Λίγα λόγια για τα παιδιά Η Μαντάμ Καγκουρού ζει κλεισμένη στο κλουβί ενός ζωολογικού κήπου! Όπως είναι φυσικό, αυτό δεν της αρέσει! Ονειρεύεται να δραπετεύσει και να ζήσει ελεύθερη στο δάσος! Τι λες; Θα τα καταφέρει; Το cd περιέχει ολόκληρη την αφήγηση του παραμυθιού με τη γλυκιά φωνή της Ρουμπίνης Μεντζελοπούλου. Θ’ ακούσεις και πολύ σύντομα αποσπάσματα από τη μουσική ενός πολύ σημαντικού συνθέτη, του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Επίσης, στο cd περιλαμβάνονται τραγούδια που προσπάθησα να έχουν πλούσιες μελωδίες για να σου είναι πιο ευχάριστα. Στο βιβλίο, θα βρεις τους στίχους των τραγουδιών, για να μπορείς να τα τραγουδήσεις με τους φίλους σου. Τα τραγούδια, είτε χαρούμενα, είτε όχι και τόσο, ελπίζω να συμφωνήσεις ότι αποπνέουν ένα αίσθημα τρυφερότητας. Είναι αυτό που "εισπράττω" από τη μητέρα μου, στην οποία είναι αφιερωμένο αυτό το παραμύθι... Λίγα λόγια για τους μεγάλους Το παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Επιχειρεί να τους μεταδώσει τις αξίες της συντροφικότητας, της μητρότητας, της ελευθερίας, αλλά και της ατομικής ευθύνης για αλλαγή των δυσμενών συνθηκών της καθημερινότητας. Στοχεύει όμως και σε κάτι άλλο: στη γνωριμία των παιδιών με έννοιες όπως "συμφωνική ορχήστρα", "μουσικά όργανα", "χορωδία" κ.ά. Προς την κατεύθυνση αυτή, το παραμύθι συνοδεύεται από cd, το οποίο περιέχει την αφήγηση, διανθισμένη από τραγούδια και κάποια πολύ σύντομα αποσπάσματα έργων του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Σήμερα, τα παιδιά "βομβαρδίζονται" από την "κουλτούρα των Μέσων", την επονομαζόμενη "μαζική", με συνέπεια να ταυτίζουν τη μουσική με το star system. Συμμετέχοντας ή παρακολουθώντας αντιπαιδαγωγικά talent shows, στοχεύουν να γίνουν σταρ! Πώς θα καλλιεργήσουμε το μουσικό τους αυτί, ώστε να απολαμβάνουν τη μουσική αυτή καθ’ εαυτήν; Θα καταφέρουμε να τα βοηθήσουμε να διαμορφώσουν μια αισθητική διαφορετική από την επικρατούσα;

Τίνα Βαρουχάκη (Συγγραφέας)

Η Τίνα Βαρουχάκη γεννήθηκε στον Πειραιά. Το 2005 υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο: "Μαζική κουλτούρα και σύγχρονο λαϊκό τραγούδι 1974-2000" στο Tμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Επίσης, είναι πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (1996), Κλασικής Κιθάρας (2003, με καθηγητή τον Π. Δεληγιάννη) και Δημοσιογραφίας, από ιδιωτική σχολή (1997). Εργάζεται στον δημόσιο τομέα και συνεργάζεται με το μουσικό διαδικτυακό περιοδικό "TAR - με αφορμή την κιθάρα" (www.tar.gr). To 2015 εξέδωσε το παιδικό βιβλίο "Το Αβγό που δεν ήθελε να το βάψουν" (εκδόσεις Οσελότος). Την ίδια χρονιά, από τον εν λόγω εκδοτικό οίκο, κυκλοφόρησε το χιουμοριστικό βιβλίο για ενήλικες "Γάμος Παροιμιώδης ή οι παροιμίες αλλιώς". Τα έτη 2012 και 2013 συμμετείχε στους συλλογικούς τόμους "Τα παραμύθια του Οσελότου", I και ΙΙ. Έχει βραβευτεί με 1ο και 2ο βραβείο για δύο παραμύθια της, με τα οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό "InterArtia 2011"
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Διονύσης Καραβίας (Εικονογράφος)

Ο Διονύσης Καραβίας ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Δοξιάδη. Τα πρώτα χρόνια ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό κόμικς, γρήγορα όμως τον κέρδισαν τα παιχνίδια. Για τριάντα και πλέον χρόνια σχεδίασε επινόησε και εικονογράφησε επιτραπέζια παιχνίδια και παζλς. Συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες εταιρίες παιδικών ταινιών Disney, Warner Bros, Nickelodeon, Fox κ.ά. Το 2002 βραβεύτηκε από την Disney για την καλλιτεχνική του δουλειά. Τα τελευταία χρόνια στράφηκε στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και έχει ήδη κοσμήσει πάνω από εκατό παιδικά παραμύθια και εκπαιδευτικά βιβλία για μικρά παιδιά. Έχει εκδώσει δύο βιβλία με κείμενα και εικονογράφηση δική του, "Οι Άθλιοι του Ηρακλή" και "Ομήρου Ιλιάδα".


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
30
Διαστάσεις:
22x24
Βάρος:
0.106 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση