Το σπαθί του πεπρωμένου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το σπαθί του πεπρωμένου

The Witcher: Μια περιπέτεια του γητευτή

Andrzej Sapkowski

19.90€ -10% 17.91€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786185049492

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Διήγημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2016

  • Εκδότης

    Σελήνη

Ο Γκέραλντ είναι Γητευτής. Ένας άντρας που οι μαγικές δυνάμεις του, ενισχυμένες από τη σκληρή εκπαίδευση και ένα μυστηριώδες ελιξίριο, τον έχουν μετατρέψει σε έναν ισχυρό πολεμιστή, έναν ανήλεο εκτελεστή. Στόχος του είναι τα ποικιλόμορφα τέρατα και οι σκοτεινοί δαίμονες που λυμαίνονται την χώρα και επιτίθενται σε αθώους. Γυρίζει στις επαρχίες και αναζητά αποστολές. Σταδιακά όμως συνειδητοποιεί ότι αν και ορισμένα από τα θηράματά του είναι μοχθηρά, βίαια κτήνη, κάποια άλλα είναι απλά θύματα αμαρτιών ή απλής άγνοιας. Οι περιπέτειες του Γκέραλντ της Ρίβια με την τεράστια εμπορική επιτυχία και τη διεθνή αναγνώριση ως λογοτεχνικού φαινομένου, ενέπνευσαν τη δημιουργία του παιχνιδιού The Witcher. Ο Andrzej Sapkowski είναι ο μεγάλος καινοτόμος της φανταστικής λογοτεχνίας της εποχής μας, του οποίου ο χαρακτηριστικός τρόπος γραφής έχει μαγέψει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.
Δημήτρης Χουλιαράκης

Δημήτρης Χουλιαράκης (Μεταφραστής)

O Δημήτρης Χουλιαράκης γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας (πτυχίο και μεταπτυχιακά) και παρακολούθησε σεμινάρια σκηνοθεσίας στη Σχολή Κινηματογράφου του Λοτζ, στην Πολωνία. Μεταξύ 1977-1999 εργάστηκε ως συντάκτης σε πρωινές εφημερίδες της Αθήνας και σε περιοδικά. Από το 2000 εργάζεται ως επιμελητής ύλης στο ένθετο "Βιβλία" του "Βήματος". Έχει εκδώσει τα βιβλία ποίησης: "Υπέρ Θηλών και ραμφών" (Ειρήνη, 1983), "Τα μαύρα μέταλλα του πόθου" (Μανούτιος, 1985), "Η Σουπέργκα περιμένει" (Κάβειρος, 1987, 1992· Το Ροδακιό, 1999), "Το λείψανο των ημερών" (Κέδρος, 1994), "Ζωή κλεισμένη" (Το Ροδακιό, 2002, Βραβείο Ποίησης του περιοδικού "Διαβάζω" και Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα Ακαδημίας Αθηνών), "Αναπολόγητος στις κούνιες ντάλα μεσημέρι" (Το Ροδακιό, 2013, Βραβείο Νανάς Κοντού Ακαδημίας Αθηνών), "Ο ακρόκηπος" (Το Ροδακιό, 2017). Έχει μεταφράσει πεζογραφία, ποίηση και θέατρο από τα αγγλικά, τα πολωνικά και τα τουρκικά, των: Μπρούνο Σουλτς ("Τα μαγαζιά της κανέλας", Νεφέλη, 1987· "Η νύχτα της μεγάλης εποχής", Νεφέλη, 1996), Γ. Μπ. Γέητς ("Ο θάνατος του Συνγκ", Το Ροδακιό, 1993), Ράντγιαρντ Κίπλινγκ ("Αν", Καστανιώτης 1993), Τζέημς Τζόυς ("Φανερώσεις", Το Ροδακιό, 1994), Ευγένιου Ο’Νηλ ("Ο αυτοκράτορας Τζόουνς", ανάτυπο του περ. "Εκηβόλος" τεύχος 18, χειμώνας 1997), Γκούναρ Έκελεφ (Δέκα ποιήματα, Σουηδικό Ινστιτούτο Αλεξάνδρειας, 2005), Ιούλιου Σλοβάτσκι ("Ο τάφος του Αγαμέμνονα", Γαβριηλίδης, 2006), Λάο Τσε ("Τάο τε τσινγκ", Μελάνι, 2007), Ταντέους Μιτσίνσκι ("Ο αιδεσιμότατος Φάουστ", Καστανιώτη, 2008), Γιαν Κοχανόφσκι ("Θρήνοι", Γαβριηλίδης, 2009), Κυπριανού Κάμιλλου Νόρβιντ ("Το πιάνο του Σοπέν", Το Ροδακιό, 2010), Μάρεκ Χουάσκο ("Εκείνοι που πυρπόλησαν το ρύζι", Μελάνι, 2010), Ομέρ Σεϋφεττίν ("Η βόμβα", Το Ροδακιό, 2017), κ.ά. Επίσης έχει μεταφράσει για λογαριασμό λογοτεχνικών περιοδικών έργα των Κυπριανού Κάμιλλου Νόρβιντ, Χ. Τζ. Ώντεν, Τζελαλαντίν Ρουμί, Ταντέους Ρουζέβιτς, Βισουάβα Συμπόρσκα, Ζμπίγκνιεφ Χέρμπερτ, Άνταμ Μιτσκιέβιτς, Μάρεκ Χουάσκο, Γεβγκένι Γεφτουσένκο κ.ά.

Andrzej Sapkowski

Andrzej Sapkowski (Συγγραφέας)

Ο Άντζεϊ Σαπκόφσκι, ο "Πολωνός Τόλκιν", όπως τον έχει αποκαλέσει με αμήχανο θαυμασμό η κριτική, γεννήθηκε στο Λοτζ (1948), σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε στον τομέα του εξωτερικού εμπορίου. Το 1986 κάνει το ντεμπούτο του στο χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας, δημοσιεύοντας στο έγκυρο περιοδικό "Fantastyka" το διήγημα "Ο γητευτής", απ΄ όπου ξεκίνησε ο κύκλος μυθιστορημάτων με θέμα τις περιπέτειες του ασπρομάλλη κυνηγού τεράτων, Γκέραλτ από τη Ρίβια. Από τον πρώτο ακόμα τόμο της σειράς, την "Τελευταία ευχή", αυτή η ιδιότυπη σάγκα του Σαπκόφσκι εδραιώθηκε στις πρώτες θέσεις των ευπώλητων διεθνώς και έχει αποφέρει στον εμπνευστή της πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το σημαντικό David Gemmell Legend Award.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
448
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.673 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση