Τα Οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα Οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης

Charles Wyplosz

Richard Baldwin

53.30€ -20% 42.64€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604186433

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2016

  • Εκδότης

    Τζιόλα

Περιέχει: ΜΕΡΟΣ Ι: ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ, Ιστορία, Στοιχεία, Δίκαιο, Θεσμοί και ο Προϋπολογισμός, Λήψη Αποφάσεων, ΜΕΡΟΣ ΙΙ: Η ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ, Βασικά Εργαλεία της Μακροοικονομικής, Η Βασική Οικονομική της Προτιμησιακής Απελευθέρωσης, Μέγεθος της Αγοράς και Αποτελέσματα Κλίμακας, Επιδράσεις στην Οικονομική Μεγέθυνση και Ενοποίηση Αγοράς Συντελεστών Παραγωγής, Οικονομική Ολοκλήρωση, Αγορές Εργασίας και Μετανάστευση, ΜΕΡΟΣ ΙΙ: ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, Η Κοινή αγροτική Πολιτική, Χωροθετικές Επιδράσεις Οικονομική Γεωγραφία και Περιφερειακή Πολιτική, Πολιτική της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό και τις Κρατικές Ενισχύσεις, Εμπορική Πολιτική της ΕΕ, ΜΕΡΟΣ IV: ΤΑ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ, Βασικά Εργαλεία Μακροοικονομικής, Βασικά Στοιχεία της Νομισματικής Ολοκλήρωσης, Άριστες Νομισματικές Περιοχές, ΜΕΡΟΣ V: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, Η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, Δημοσιονομική Πολιτική και το Σύμφωνο Σταθερότητας, Οι χρηματοοικονομικές Αγορές και το Ευρώ, Η Ευρωζώνη σε Κρίση, Ευρετήριο.

Κωνσταντίνος Ι. Καρφάκης (Επιμέλεια)

Ο Κωνσταντίνος Ι. Καρφάκης (Ph.D., Essex) γεννήθηκε στον Κάλαμο Λευκάδος το 1957 και είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει επίσης διδάξει στα Πανεπιστήμια του Sydney, New South Wales και Macquarie της Αυστραλίας, και έχει δώσει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Louis Pasteur του Στρασβούργου. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι στο χώρο των διεθνών νομισματικών σχέσεων και έχει δημοσιεύσει μελέτες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Charles Wyplosz

Charles Wyplosz (Συγγραφέας)

Ο Charles Wyplosz είναι Καθηγητής Διεθνούς Οικονομίας στο Graduate Institute του Πανεπιστημίου της Γενεύης και διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Νομισματικών και Τραπεζικών Σπουδών. Παλαιότερα, υπηρέτησε ως αναπληρωτής πρύτανης για το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης στο ΙINSEAD και διευθυντήςτου Διδακτορικού Προγράμματος Οικονομικών στο Ecole des Hautes Etudes en Science Sociales στο Παρίσι. Επίσης, υπήρξε διευθυντήςτου Προγράμματος Διεθνούς Μακροοικονομίας του CEPR, του κορυφαίου ευρωπαϊκού δικτύου οικονομολόγων. Μεταξύ των κύριων τομέων της έρευνάς του συγκαταλέγονται οι οικονομικές κρίσεις, η ευρωπαϊκή νομισματική ολοκλήρωση, η φορολογική πολιτική, οι μεταβατικές φάσεις της οικονομίας και η τρέχουσα περιφερειακή ολοκλήρωση σε διάφορα μέρη του κόσμου. Επίσης, συμμετείχε στη συγγραφή ενός κορυφαίου εγχειριδίου για τη μακροοικονομία και την ευρωπαϊκή οικονομική ενοποίηση. Αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του περιοδικού Economy Policy. Είναι μέλος διαφόρων διοικητικών συμβουλίων επαγγελματικών επιθεωρήσεων και ευρωπαϊκών ερευνητικών κέντρων. Άρθρα του δημοσιεύονται σε τακτική βάση σε εφημερίδες όπως οι Financial Times, η Le Monde, η Liberation, η Le Temps, η Finanz und Wirtschaft και η Handelsblatt. Στην παρούσα περίοδο, ο Charles Wyplosz είναι μέλος του ομίλου ανεξάρτητων οικονομικών συμβούλων του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής οικονομικής και νομισματικής πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ομίλου Bellagio Group. Επίσης εργάζεται περιστασιακά ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, των Ηνωμένων Εθνών, της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης και της Διαμερικανκής Τράπεζας Ανάπτυξης. Έχει διατελέσει μέλος του συμβουλίου Conseil d΄ Analyse Economique το οποίο συνεργάζεται με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, της επιτροπής Commission des Comptes de la Nation του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών και υπήρξε σύμβουλος των κυβερνήσεων της ρωσικής ομοσπονδίας και της Κύπρου. Ο Charles Wyplosz σπούδασε μηχανολογία και στατιστική στο Παρίσι και είναι διδάκτωρ Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Harvard.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Richard Baldwin (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεωργία Ψαθή (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
768
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.7 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση