ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ

Πρώτος Τόμος

Συλλογικό έργο

Jonathan Clayden

Nick Greeves

120.00€

Η Οργανική Χημεία των Clayden, Greeves και Warren αποτελεί το πλέον κλασικό και αντιπροσωπευτικό σύγγραμμα Οργανικής Χημείας της βρετανικής σχολής.

Στην πλειονότητά τους, τα συγγράμματα Οργανικής Χημείας που είναι διαθέσιμα σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα, ταξινομούν την ύλη τους παρουσιάζοντας τις οργανικές ενώσεις κατά ομάδες με βάση τα δομικά τους χαρακτηριστικά. Αυτή είναι η πλέον διαδεδομένη αντίληψη στη διδασκαλία της Οργανικής Χημείας.

Το περιεχόμενο οργανώνεται και η γνώση δομείται κατά ομόλογες σειρές οργανικών ενώσεων. Παράλληλα με την παρουσίαση των διαφόρων ομόλογων σειρών, αναπτύσσονται και οι μηχανισμοί που διέπουν τις αντιδράσεις των ενώσεων με τις διάφορες χαρακτηριστικές ομάδες. Οι Clayden, Greeves και Warren επέλεξαν έναν διαφορετικό τρόπο παρουσίασης της ύλης της Οργανικής Χημείας, έναν τρόπο που υιοθετήθηκε όχι μόνο από την πλειονότητα των βρετανικών πανεπιστημίων, αλλά και από πολύ μεγάλο αριθμό διδασκόντων παγκοσμίως. Μια παρουσίαση που βασίζεται στους μηχανισμούς και στην πραγματική αιτία κάθε οργανικής μετατροπής. Με αυτή την προσέγγιση, οι συγγραφείς πιστεύουν ότι οι φοιτητές μπορούν να διδαχθούν την Οργανική Χημεία με έναν σωστότερο τρόπο κατανοώντας πληρέστερα τα φαινόμενα και τις αρχές που διέπουν την επιστήμη της χημείας.

Το παρόν πόνημα αποτελεί ένα εξαιρετικά κατάλληλο σύγγραμμα για προχωρημένους χημικούς. Για προπτυχιακούς φοιτητές που έχουν ήδη έρθει σε πρώτη επαφή με την Οργανική Χημεία ή για μεταπτυχιακούς φοιτητές που έχουν ήδη γνώση της Οργανικής Χημείας και επιθυμούν να εμβαθύνουν στο αντικείμενό της και να το κατανοήσουν καλύτερα.  Στον πρώτο τόμο περιλαμβάνονται όλα τα γενικά θέματα της βασικής Οργανικής Χημείας. Έτσι, ο πρώτος τόμος περιέχει όλη την απαιτούμενη ύλη για διδασκαλία της Οργανικής Χημείας ενός εξαμηνιαίου μαθήματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πανεπιστημιακά τμήματα που περιλαμβάνουν στο πρόγραμμα σπουδών τους την Οργανική Χημεία ως εξαμηνιαίο μάθημα (π.χ., τμήματα Γεωπονίας, Βιολογίας κ.λπ.). 

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jonathan Clayden (Συγγραφέας)

Ο Jonathan Clayden είναι Καθηγητής Οργανικής Χημείας στο University of Manchester. Έλαβε BA (στις Φυσικές Επιστήμες) από το Churchill College, του Cambridge και εν συνεχεία εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή (PhD) υπό την επίβλεψη του Stuart Warren, επίσης στο University of Cambridge. Είναι μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του University of Manchester από το 1994.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Nick Greeves (Συγγραφέας)

Ο Nick Greeves είναι Διευθυντής Διδασκαλίας και Μάθησης (Teaching and Learning) στο Τμήμα Χημείας του University of Liverpool. Ο Nick Greeves είναι διδάκτωρ του Cambridge, απ΄ όπου έλαβε τον τίτλο του (PhD) το 1986 εργαζόμενος πάνω στην στερεοεκλεκτική αντίδραση Horner-Wittig με τον Stuart Warren. Στη συνέχεια έλαβε την υποτροφία Harkness στο University of Wisconsin-Madison και στο Stanford University, της California, και Ερευνητική Υποτροφία στο Cambridge University προτού εκλεγεί μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του University of Liverpool το 1989 όπου υπηρετεί ως σήμερα ως Καθηγητής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Stuart Warren (Συγγραφέας)

Ο Stuart Warren είναι πρώην Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του University of Cambridge και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Churchill College, στο Cambridge. Απόφοιτος του Trinity College, του Cambridge, ο Stuart Warren εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή (PhD) στο Cambridge υπό την επίβλεψη του Malcolm Clark, μετά την ολοκλήρωση της οποίας συνέχισε τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο Harvard University. Έγινε μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Churchill College το 1971, και παρέμεινε καθηγητής και ερευνητής μέχρι την αφυπηρέτησή του, το 2006.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Βουγιουκαλάκης (Μεταφραστής)

Επίκ. Καθηγητής, Τμήμα Χημείας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βικτωρία Μαγκριώτη (Μεταφραστής)

Επίκ. Καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεώργιος Κόκοτος (Μεταφραστής)


Σταματία Βασιλείου (Μεταφραστής)

Επίκ. Καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δημήτριος Γεωργιάδης (Μεταφραστής)

Αν. Καθηγητής, Τμήμα Χημείας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βιολέττα Κωνσταντίνου (Μεταφραστής)

Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χριστόφορος Κόκοτος (Μεταφραστής)

Επίκ. Καθηγητής, Τμήμα Χημείας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παναγιώτα Μουτεβελή - Μηνακάκη (Μεταφραστής)

Καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεώργιος Κόκοτος (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
808
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
2.491 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση