Τα βότανα της γιαγιάς
zoom in
19.08€ -27% 13.93€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603524892

  • Κατηγορίες:

    Εκλαϊκευμένη Επιστήμη

  • Έτος κυκλοφορίας

    2016

  • Εκδότης

    Κάκτος

Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε γι’ αυτό το βιβλίο είναι πλούσιο σε ελληνική και ξένη βιβλιογραφία.
Το βιβλίο είναι διαρθρωμένο σε δύο μέρη:
 

  • Το ένα τμήμα αποτελείται από τα βότανα σε αλφαβητική σειρά, με όποιο όνομά τους είναι περισσότερο γνωστό, ενώ δίνεται και η ακριβής επιστημονική τους ονομασία, για την αποφυγή παρανοήσεων που μπορεί να προκύψουν από την ταύτιση των κοινών τους ονομασιών.
  • Το άλλο μέρος περιλαμβάνει τις αρρώστιες που θεραπεύονται με βότανα, σε αλφαβητική σειρά, και τα βότανα που θεραπεύουν την καθεμιά.


Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να βοηθήσει ιδιαίτερα εκείνους που πιστεύουν ακόμα στη φύση και στο φυσικό περιβάλλον.
Το γεγονός ότι πολλές από τις αρρώστιες που μας τυραννούν θεραπεύονται με βότανα, είναι γνωστό σε όλους.

Αθήναιος ο Ναυκρατίτης (Συγγραφέας)

Ο Αθηναίος γεννήθηκε στη Ναύκρατη της Αιγύπτου, έζησε στην Αλεξάνδρεια και πέθανε στη Ρώμη. Η ζωή του, για την οποία οι πληροφορίες μας είναι ελάχιστες, φαίνεται ότι κύλησε ανάμεσα στο τέλος του 2ου και στις αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ. (περίπου 170-230 μ.Χ.), όπως μπορούμε να εικάσουμε από εσωτερικά τεκμήρια του έργου του. Ο Αθηναίος, γέννημα και θρέμμα της ύστερης σοφιστικής, έμεινε στο χώρο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας ως ο συγγραφέας των `Δειπνοσοφιστών`. Το έργο χαρακτηρίστηκε εγχειρίδιο γαστρονομίας (είναι το παλαιότερο βιβλίο που διαθέτουμε με υποδείξεις για παρασκευή φαγητών), αλλά μαζί είναι μια πλούσια πηγή σε υλικό δειπνολογίας και τυπικού συμποσίων και, ακόμα περισσότερο, ένας πανδέκτης εγκυκλοπαιδικών και άλλων γνώσεων που καλύπτουν το σύνολο των ανθρώπινων ενδιαφερόντων. Επί πλέον οι Δειπνοσοφισταί είναι σύνθεση με αλλεπάλληλες καταγραφές παραθεμάτων από εκατοντάδες συγγραφείς ποιητικών και πεζών έργων (800 περίπου) και από υπερτριπλάσιες εκατοντάδες (2500 περίπου) έργων, έτσι που μπορεί να ειπωθεί ότι, αν δεν σωζόταν η σπουδαιότατη τούτη πηγή, η γνώση μας για την ελληνική αρχαιότητα θα ήταν λειψή.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Αϊδίνης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
362
Διαστάσεις:
21x12.5
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση