Πραγματεία επί των Απόκρυφων Επιστημών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πραγματεία επί των Απόκρυφων Επιστημών

Papus

30.00€ -10% 27.00€

Περιεχόμενα:

Η Τριαδικότητα · Οι αντιστοιχίες και η αναλογία · Το Αστρικό · Η Επιστήμη της αρχαιότητας · Το ορατό ως εκδήλωση του αοράτου · Ορισμός της Απόκρυφης Επιστήμης · Η μέθοδος στην αρχαία επιστήμη · Ο Νόμος της Αναλογίας · Οι τρεις κόσμοι · Η τριάδα · Θεοσοφική πρόσθεση και αναγωγή· Οι κυκλικοί νόμοι · Η παγκόσμια ζωή · Το μεγάλο μυστικό του Ιερού · Το Αστρικό Φως · Εισέλιξη και ανέλιξη · Ο άνθρωπος κατά τον Πυθαγόρα · Η έκφραση των ιδεών · Τα σημεία · Η προέλευση της γλώσσας · Οι συμβολικές αφηγήσεις και η ερμηνεία τους · Ο Σμαράγδινος Πίνακας του Ερμή · Το Τέλεσμα · Αλχημεία · Ερμηνεία των Ερμητικών κειμένων · Οι αριθμοί και η χρησιμότητά τους · Η αναλυτική έκφραση των ιδεών · Αναλογικοί πίνακες ·Αστρολογία · Ανάγνωση των αναλογικών πινάκων · Χρήση της τριάδας · Η συνθετική έκφραση των ιδεών · Τα εμβλήματα, τα σύμβολα και η ερμηνεία τους · Ο όφις · Ο σταυρός · Το τρίγωνο · Η σφραγίδα του Σολομώντος · Το 21ο κλειδί του Ταρώ · Οι τρεις πρωτογενείς γλώσσες · Η Σφίγγα και ο συμβολισμός της · Οι Πυραμίδες · Η Πεντάλφα · Τεκτονικός συμβολισμός · Η μυστική ιστορία της Γης · Η Λευκή Φυλή και η δημιουργία της λευκής παράδοσης · Μωϋσής · Η Καμπαλά · Το Σεφιρωθικό Δένδρο · Ο Ελληνισμός (Ορφέας - Πυθαγόρας) · Ο Χριστιανισμός · Το ρεύμα της ζώσας αγάπης ·Ιησούς Χριστός · Η επίδραση του Ζωροάστρη · Οι Άραβες · Η Ανατολική παράδοση · Η σύσταση του Ανθρώπου · Ανάλυση των τριών αρχών · Το φυσικό σώμα · Το αστρικό σώμα · Το ψυχικό ον · Το συνειδητό Πνεύμα ·

Μακρόκοσμος ή Φύση · Το αρχέτυπο · Η ενότητα · Εισέλιξη και ανέλιξη των αρχών · Το αστρικό πεδίο · Τα ρευστά · Στοιχειακά και Στοιχειώδη · Η αστρική εικόνα · Επαφές της ανθρώπινης ψυχής με το γήϊνο αστρικό ·Επιστημονικό και ψυχικό γεγονός · Τα Ψυχικά φαινόμενα και η ερμηνεία τους · Σύγχρονη και Απόκρυφη επιστήμη · Φαντασία και Πραγματικότητα · Οι μυητικές εταιρίες · Μαρτινισμός · Οι Διδάσκαλοι · Τα θαύματα της Ενότητας · Ο Εσωτερισμός του ``Πάτερ ημών`` · Η εμπειρική, η νοητική, η μυστικιστική ατραπός · Συμβουλές για τον αρχάριο στον Αποκρυφισμό.

Papus

Papus (Συγγραφέας)

Ο Ζεράρ-Ανακλέ-Βενσάν Ανκώς, όπως ήταν ολόκληρο το πραγματικό όνομά του, γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου του 1865, στην Κορόνι της Ισπανίας, από Γάλλο πατέρα και Ισπανίδα μητέρα. Τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στο Λόφο της Μονμάρτης, σ΄ αυτό το μεγάλο Παρίσι, όπου οι γονείς του ήρθαν να κατοικήσουν το 1869 και εδώ πέθανε, στην "πόλη του φωτός" που τόσο αγάπησε, στις 25 Οκτωβρίου του 1916. Απόφοιτος της Ιατρικής εργάστηκε για λίγο ως εξωτερικός γιατρός σε νοσοκομεία. Ωστόσο γρήγορα διέκοψε την ιατρική του σταδιοδρομία για ν΄ αφοσιωθεί στις... ερμητικές επιστήμες. Ο πλήρης κατάλογος των έργων που εξέδωσε περιλαμβάνει, αυτός και μόνο, 160 τίτλους, χωρίς να υπολογίσουμε τις ξένες μεταφράσεις των κυριοτέρων έργων του. Επίσης ίδρυσε το "Τάγμα των Μαρτινιστών".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Animatrix Pensatia (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
280
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.478 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση