Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αστική και περιφερειακή οικονομική
Συγγραφέας:   Philip McCann


Offer
Η δεύτερη έκδοση του αναγνωρισμένου εγχειριδίου του Philip McCann αποσκοπεί στην επίτευξη δύο στόχων. Πρώτον, να επικαιροποιήσει όλες τις παραδοσιακές αναλυτικές συζητήσεις υπό το φως του νέου τρόπου σκέψης, των νέων υποδειγμάτων και των νέων εμπειρικών μελετών που έχουν εμφανιστεί κατά την τελευταία δεκαετία. Δεύτερον, να θέσει αυτές τις νέες θεωρητικές και εμπειρικές εξελίξεις στο πολύ πιο διευρυμένο και μετασχηματισμένο παγκόσμιο πλαίσιο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι πόλεις και οι περιφέρειες. Ο συγγραφέας παρουσιάζει την αστική οικονομική και την περιφερειακή οικονομική σε ένα μοναδικό και ολοκληρωμένο πλαίσιο, με τη χρήση σαφών ερμηνειών που βασίζονται σε υποδείγματα, καθώς και εκτεταμένων διαγραμματικών αναπαραστάσεων των εξεταζόμενων θεωριών. Στον τόμο περιέχονται τρία νέα κεφάλαια σχετικά με τις χωρικές κατανομές, τη γεωγραφία της παγκοσμιοποίησης και την οικονομική των παγκόσμιων περιφερειών, όπως επίσης και περισσότερα παραδείγματα από τον πραγματικό κόσμο, μελέτες περιπτώσεων και ερωτήσεις ανάπτυξης.

Σημείωση: Στην έκδοση του 2002: επιμέλεια Ελένη Λουρή-Δενδρινού & μετάφραση Πέτρος Ρυλμόν.

608 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.9 (Οικονομική ανάπτυξη), 338.9 (Περιφερειακός προγραμματισμός), 307.1 (Αστική ανάπτυξη)
Άλλα πρόσωπα: Δημήτριος Σκούρας (Επιμελητής) , Βασιλική Φουρμούζη (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-586-141-4
ISBN (10ψήφιο): 960-586-141-0
Βάρος: 0.4 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
48.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Philip McCann κατέχει την έδρα της Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο του Groningen στην Ολλανδία. Επίσης, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Waikato στη Νέα Ζηλανδία, ενώ είχε διατελέσει καθηγητής Αστικής και Περιφερειακής Οικονομικής στο Πανεπιστήμιο του Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά το διάστημα 2010-2013, διατέλεσε ειδικός σύμβουλος του επιτρόπου περιφερειακής πολιτικής της Ε.Ε., Johannes Hahn, και παρείχε συμβουλευτικό έργο σε όλες τις πλευρές της μεταρρύθμισης της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. Επιπλέον, είναι σύμβουλος του ΟΟΣΑ και διαφόρων κυβερνητικών τμημάτων σε πολλές χώρες. Τέλος, είναι μέλος των συντονιστικών οργάνων διαφόρων εθνικών και διεθνών ερευνητικών επιτροπών. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει εκτενή αριθμό άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, ενώ του έχουν απονεμηθεί διάφορα διεθνή βραβεία για την έρευνά του. Είναι συνεκδότης στα επιστημονικά περιοδικά Papers in Regional Science, Spatial Economic Analysis και Review of Urban and Regional Development Studies.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.