Ο λαβύρινθος του έρωτα
zoom in
12.72€ -10% 11.45€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606679445

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο

  • Έτος κυκλοφορίας

    2016

  • Εκδότης

    Αλφειός

Ο λαβύρινθος του έρωτα, σε μετάφραση και εισαγωγή του Κωνσταντίνου Κυριακού, είναι μια κωμωδία όπου τα φαινόμενα, όχι ενίοτε, αλλά σχεδόν πάντα απατούν. Στον πυρήνα του έργου βρίσκεται το ερωτικό πάθος και οι κωμικοτραγικές συνέπειες που προκαλούν οι διαπλεκόμενες και αλληλοσυγκρουόμενες επιθυμίες των πρωταγωνιστών. Μέσα στον δαίδαλο που θα δημιουργήσουν η έλξη, η ζήλεια, το ψέμα και η αλήθεια, οι ερωτευμένοι θα βρεθούν άλλοτε σύμμαχοι και άλλοτε αντιμέτωποι σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι το οποίο απαιτεί ευφυΐα, τόλμη και πανουργία. Για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, όντας αιχμάλωτοι τόσο του έρωτα όσο και των κοινωνικών συμβάσεων της εποχής, η προσωρινή αποποίηση της προσωπικής τους ταυτότητας μέσω της τέχνης της μεταμφίεσης θα είναι καθοριστική.
Miguel de Cervantes Saavedra

Miguel de Cervantes Saavedra (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Μαδρίτη το 1547. Θεωρείται ο κορυφαίος "μυθιστοριογράφος" των σύγχρονων εποχών, πατέρας του μυθιστορήματος. Ήταν στρατιωτικός καριέρας και πολέμησε στη ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571), όπου τραυματίστηκε και έκτοτε είχε αναπηρία στο αριστερό χέρι, οπότε αναγκάστηκε "να δοξάσει το άλλο χέρι", όπως έλεγε ο ίδιος. Το 1575 ο Θερβάντες αιχμαλωτίστηκε από Τούρκους κουρσάρους και πουλήθηκε ως σκλάβος στο Αλγέρι. Επιστρέφοντας στην Ισπανία, έζησε δυστυχισμένος, μεταξύ φτώχειας και φυλακής. Το σημαντικότερο έργο του "Ο Δον Κιχώτης", το οποίο έγραψε στα χρόνια 1605-1615, είναι ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα και αποτελεί σταθμό της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Πέθανε το 1616. Αλλά έργα του είναι: "Η Γαλάτεια" (1585), "Οι παραδειγματικές νουβέλες" (1613), το ποίημα "Το ταξίδι στο Πορνάζο" κ.α.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Κυριακού (Μεταφραστής)

Ο Κωνσταντίνος Κυριακού είναι βοηθός σκηνοθέτη, σκηνοθέτης, μεταφραστής και ηθοποιός. Ως ηθοποιός έπαιξε, μεταξύ άλλων, στην τηλεοπτική παραγωγή "Για την Άννα" του Μανούσου Μανουσάκη (2006), στην ταινία "Ηθικόν ακμαιότατον" του Σταμάτη Τσαρουχά (2006) και στις παραστάσεις "Ένας ήρως με παντούφλες" του Βασίλη Νικολαΐδη (σε δική του διασκευή, 2013), "Άμλετ ο Β΄" του Βλαδίμηρου Κυριακίδη (2016), κ.ά. Δείγμα της της σκηνοθετικής του δουλειάς στο θέατρο είναι οι παραστάσεις "Δον Ζουάν, Η επιστροφή" (βοηθός σκηνοθέτη, 2012), "Ένας ήρως με παντούφλες" (βοηθός σκηνοθέτη, 2013), "Το σώσε" (βοηθός σκηνοθέτη, 2015), "Cavewoman" (σκηνοθεσία, 2016), "Μαρία Στιούαρτ" (σκηνοθεσία, 2017), "Η ομπρέλα των Χριστουγέννων" (σκηνοθεσία, 2017).


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
200
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.309 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση