Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αλγόριθμοι
(Σύγχρονες προσεγγίσεις)
Συγγραφέας:   Jeff Edmonds


Offer
Η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στη γλαφυρότητα και τη μαθηματική αυστηρότητα είναι η καινοτομία του βιβλίου του Jeff Edmonds. Η μέθοδός του βασίζεται στο τρίπτυχο κατανόηση, σχεδίαση και αξιολόγηση: κατανόηση του υπολογιστικού προβλήματος, σχεδίαση του αλγόριθμου που το επιλύει και αξιολόγησή του όσον αφορά το χρόνο και τη μνήμη που χρειάζεται. Ο αναγνώστης καθοδηγείται βήμα βήμα, ώστε να αναπτύξει την ικανότητα να κατανοεί πλήρως τη λειτουργία ενός αλγόριθμου.
H εξερεύνηση γραφημάτων, η γραμματική ανάλυση προτάσεων, ο χρονοπρογραμματισμός εργασιών με περιορισμούς, ο δυναμικός προγραμματισμός, η αναδρομή, η τεχνική της οπισθοδρόμησης, οι αφηρημένες δομές δεδομένων, η ταξινόμηση και η αναζήτηση, είναι μερικά από τα πιο σημαντικά υπολογιστικά προβλήματα στα οποία μυείται ο αναγνώστης. Προχωρημένα θέματα, όπως οι τυχαιοποιημένοι αλγόριθμοι και η υπολογιστική πολυπλοκότητα, συζητιούνται επίσης με απόλυτη ενάργεια.
Επιπλέον, για κάθε αλγοριθμική περιοχή που εξερευνά, το βιβλίο περιλαμβάνει ασκήσεις, οι οποίες αφορούν τη συμπλήρωση κενών σημείων σε μαθηματικές αποδείξεις, την προσαρμογή των αλγόριθμων που αναπτύχθηκαν, έτσι ώστε να εφαρμόζονται σε άλλα προβλήματα. Τέλος, παρουσιάζεται και η διερεύνηση άλλων τεχνικών, μαζί με τα πεδία εφαρμογής τους.


Σημείωση: Εισαγωγή: Γιάννης Σταματίου

672 σελίδες
Ονομασία σειράς: Μαθαίνω Ψηφιακά
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 511.8 (Αλγόριθμοι)
Άλλα πρόσωπα: Γιάννης Κ. Σταματίου (Επιμελητής) , Αγαμέμνων Μήλιος (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-586-043-1
ISBN (10ψήφιο): 960-586-043-0
Βάρος: 0.55 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
62.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

46.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Jeff Edmonds διδάσκει αλγόριθμους στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του York στον Καναδά. Έχει λάβει το διδακτορικό του δίπλωμα στη θεωρητική επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο το 1992. Έκανε τη μεταδιδακτορική έρευνά του σχετικά με την ασφάλεια της μεταφοράς δεδομένων πολυμέσων στο International Computer Science Institute του Πανεπιστημίου Berkeley. Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά για θέματα όπως οι αλγόριθμοι, η θεωρία της πολυπλοκότητας, η συνδυαστική κ.ά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.