Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαιδευτικές ανισότητες και κοινωνική δικαιοσύνη
(Μια μελέτη των ερευνητικών δεδομένων για τη μαθησιακή συμπεριφορά και επίδοση των μαθητών)

Offer
Η παρούσα εργασία αποσκοπεί στην εκτίμηση του βαθμού απόδοσης κοινωνικής δικαιοσύνης από την τυπικά θεσμοθετημένη εκπαίδευση. Στο πρώτο ήμισυ του βιβλίου οριοθετούνται νοηματικά η δικαιοσύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα αποτυπώνεται η σχέση της τελευταίας με την εκπαίδευση. Στο δεύτερο μισό, μέσω της αναδίφησης στην ελληνόγλωσση και ξενόγλωσση βιβλιογραφία, εξετάζεται ο βαθμός που η ακαδημαϊκή επίδοση και η διάθεση του ελεύθερου χρόνου - ως δείκτες της γνωστικής και μαθησιακής συμπεριφοράς - διαμορφώνονται υπό τη στατιστικώς σημαντική επίδραση του οικογενειακού περιβάλλοντος, κατάσταση που συνιστά το μέτρο ή το κριτήριο για το βαθμό που αποδίδεται κοινωνική δικαιοσύνη στη σχολική παιδευτική διαδικασία.

21χ14 εκ., 224 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 306.43 (Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης)
ISBN: 978-960-01-1744-8
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1744-6
Βάρος: 0.344 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
13.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.62
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτρης Κυρίτσης είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας του ΑΠΘ. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων, πολυάριθμων θεωρητικών και ερευνητικών μελετών δημοσιευμένων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά με το σύστημα των κριτών και εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, σε ζητήματα κοινωνικών εκπαιδευτικών ανισοτήτων, οικογένειας, κοινωνικοποίησης και αυτοαντίληψης. Διδάσκει το μάθημα της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης ως Ειδικός Επιστήμων (Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είναι προϊστάμενος στο Τμήμα Σχολικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.