Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το τέλος της ουτοπίας

No Cover
Η απόφαση για την παρουσίαση αυτού του βιβλίου δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε ευχάριστη. Δεν ήταν εύκολη γιατί για μια μεγάλη περίοδο, με συνέδεε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα με τον Αλέξη Τσίπρα μια αδιανόητη, λίγα χρόνια πριν, πολιτική συμφωνία, με βαθειά ανθρώπινη σχέση. Και δεν ήταν ευχάριστη, αλλά κατέστη αναπόφευκτη, γιατί η ραγδαία πολιτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το Φλεβάρη του 2015, και η προσχώρησή του στις πολιτικές και ιδεολογικές παραδοχές των κυρίαρχων πολιτικών και οικονομικών ευρωπαϊκών κύκλων, ακύρωσε το κοινό όραμα για μια αριστερή διακυβέρνηση, που θα ανταποκρίνονταν στις ελπίδες, στις προσδοκίες και στα όνειρα του κόσμου της εργασίας. Ο κόσμος αυτός, για μια πενταετία 2010 - 2015, είχε βιώσει τη βαρβαρότητα των μνημονίων της διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ. Ο γράφων ήταν εξάλλου μεταξύ των ελαχίστων, προερχομένων από το ΠΑΣΟΚ στελεχών, που το 2011 υποστήριζε με επιμονή, αποφασιστικότητα και πάθος, την προσέγγιση και την πολιτική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο τελευταίος ήταν έως τότε καθηλωμένος στο 4% και ίσως λίγο χαμηλότερα.

320 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.495 (Πολιτική - Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις)
ISBN: 978-618-82668-5-8
ISBN (10ψήφιο): 618-82668-5-8
Βάρος: 0.4 κιλά
Εκδότης: Λειμών
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
21.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.87
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιώργος Ραυτόπουλος γεννήθηκε στη Βελίνα Κορινθίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελευθέρων Εργατικών Συνδικάτων (ΔΣΕΕΣ), μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου δραστηριοποιήθηκε ως αντιπρόεδρος της μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Κύπρου και των Επιτροπών Πολιτισμού, Νεότητας, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - Ανάπτυξης και Συνεργασίας και Αναφορών. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Αύριο μια αλληλέγγυα κοινωνία» που κυκλοφόρησε το 1999 από τις Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη και «Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός», Εκδόσεις Οδυσσέας, 2005.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.