Ο Λίνο παπαγαλίνο και το μυστήριο του
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Λίνο παπαγαλίνο και το μυστήριο του "μπλε κουβά"

Ιωάννα Κυρίτση

12.90€ -10% 11.61€

ανικός στο μικρό άλσος της πόλης! Αιτία; Ένας μπλε κουβάς.

Πλαστικός, μακρόστενος με ρόδες, φερμένος από κάποιους ανθρώπους.

Σε τι χρησιμεύει; Γιατί τον άφησαν εκεί; Είναι ακίνδυνος; Μήπως είναι μια πονηρή παγίδα; Μυστήριο!Ποιος θα το λύσει; Μα φυσικά ο έξυπνος Λίνο Παπαγαλίνο. Αυτός που πιάνοντας φιλίες με τα παιδιά ενός σχολείου θα γίνει ξεφτέρι στην ανακύκλωση.

Μια έξυπνη, πρωτότυπη, ευαίσθητη ιστορία. Τα παιδιά, παρέα με τον Λίνο Παπαγαλίνο, παίζοντας και τραγουδώντας κάνουν μια πρώτη γνωριμία με την ΑΝΑΚΛΥΚΛΩΣΗ, ΔΡΑΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και αντιλαμβάνονται πως και τα ίδια έχουν προσωπική ευθύνη για τον πλανήτη που ζουν.

Χρήστος Δήμος

Χρήστος Δήμος (Εικονογράφος)

Ο Χρήστος Δήμος μεγάλωσε παίζοντας σ΄ ένα χωριό των Ιωαννίνων που το λένε Κουτσελιό. Από μικρό παιδί του άρεσε να ζωγραφίζει. Αυτή η αγάπη του για το σχέδιο τον οδήγησε μεγαλώνοντας στην Αθήνα, να προσπαθεί ν΄ ανακαλύψει τον κόσμο της εικόνας. Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την τέχνη του κινουμένου σχεδίου. Το μεγάλο του όνειρο όμως ήταν να κάνει παιδική εικονογράφηση, έτσι επιστρέφοντας από το Λονδίνο εγκατέλειψε το κινούμενο σχέδιο και αφοσιώθηκε στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει 90 τίτλους βιβλίων. Επίσης έχει εικονογραφήσει το βιβλίο Γλώσσα Γ’ Δημοτικού "Τα απίθανα μολύβια". Το 2005 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο που έχει γράψει και εικονογραφήσει, "Ο Ντομάτας Πατατιάς". Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών τεχνών Ελλάδος, του κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του Αισώπου και πρώην μέλος Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1999 έως σήμερα έχει διδάξει εικονογράφηση και σκίτσο σε ιδιωτικές σχολές στην Αθήνα και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στα Ιωάννινα.


Ιωάννα Κυρίτση

Ιωάννα Κυρίτση (Συγγραφέας)

Η Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας - Τμήμα Προσχολικής Αγωγής. Μετεκπαιδεύτηκε στο διετές Τμήμα Επιστημών Αγωγής στην Προσχολική Εκπαίδευση. Έχει πτυχίο Τ.Π.Ε υπολογιστών, β΄ επιπέδου και πτυχίο Γαλλικών του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Εργάστηκε σαν νηπιαγωγός στην Δημόσια Εκπαίδευση, σε Σπέτσες, Αρκαδία και σαν μέλος και υπεύθυνη Παιδαγωγικής Ομάδας Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Από το 2000 έχουν κυκλοφορήσει σαράντα βιβλία της για παιδιά και εφήβους. Ένα από αυτά έχει μεταφραστεί στα Κορεάτικα και κάποια στα Αγγλικά. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Unesco - Τμήμα Πειραιώς και Νήσων και από το Δήμο Σπετσών, για τη συγγραφική της δράση. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
ΠΑΤΡΑ
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
32
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
0.309 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση