Birdwatching
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Birdwatching

Ανακαλύψτε τον μαγευτικό κόσμο των πουλιών

Γρηγόρης Τσούνης

Λάμπρος Τσούνης

22.00€ -26% 16.28€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600446906

  • Κατηγορίες:

    Χόμπι

  • Έτος κυκλοφορίας

    2016

  • Εκδότης

    Κέδρος

Οι ρίζες της παρατήρησης των πουλιών, γνωστής διεθνώς με τον αγγλικό όρο birdwatching, είναι παλιές όσο και ο άνθρωπος, καθώς τα πουλιά τράβηξαν την προσοχή του από τη στιγμή που εμφανίστηκε στη Γη. Ο κόσμος τους, γεμάτος ήχους και χρώματα, αλλά κυρίως η ικανότητά τους να πετάνε, γεγονός που τον έκανε να αισθάνεται καθηλωμένος στη γη, τον συνάρπαζαν.
Birdwatching σημαίνει παρατηρώ τα άγρια πουλιά μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον, ενασχόληση που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε την άγρια φύση και να την αγαπήσουμε, μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις, ενώ παράλληλα έχει μεγάλη σημασία για την επιστήμη και για την προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων.
Σε ολόκληρη την Ευρώπη αναπτύσσεται ένα νέο είδος τουρισμού, ο ορνιθοτουρισμός, που εκφράζει τη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας προστασίας του περιβάλλοντος, την επιθυμία για επαφή με τη φύση και τα πουλιά και την αναζήτηση ενός διαφορετικού τρόπου ζωής.

Οι birdwatchers είναι απλώς σεμνοί παρατηρητές που καταγράφουν τη μοναδική ζωή των πουλιών και τη συμπεριφορά τους. Μια ζωή που μας μαγεύει, όσο τη γνωρίζουμε καλύτερα.

Γρηγόρης Τσούνης

Γρηγόρης Τσούνης (Συγγραφέας)

Ο Γρηγόρης Τσούνης είναι βιολόγος, ορνιθολόγος και συγγραφέας. Εδώ και σαράντα χρόνια ασχολείται με τη μελέτη και την προστασία του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος. Επιστημονικές έρευνές του έχουν δημοσιευθεί στα επιστημονικά περιοδικά Oryx, Biologia - Gallohellenica, Naturopa, Rivista Italiana di Ornitologia, Phytologia Balcanica, Ucceli, Αρχαιολογία και Τέχνες, H φύση κ.ά. Διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης από το 1986 ως το 1988 και Γενικός Γραμματέας από το 1990 ως το 1992. Την περίοδο 1990-1991 ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας και της Ε.Ε.Π.Φ. στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο Naturopa Center και την περίοδο 1990-1993 εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό για τα Υδρόβια Πουλιά και τους Υγροτόπους (International Waterfowl and Wetlands Research Bureau). Έχει συνεργαστεί με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια αλλά και οργανισμούς σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Σε συνεργασία με γνωστούς σκηνοθέτες έχει συμμετάσχει σε πολλά ντοκιμαντέρ για το ελληνικό φυσικό περιβάλλον. Το 2006, μαζί με τον γιο του Λάμπρο ανακάλυψαν το εξαφανισμένο στενότοπο ενδημικό φυτό της Ακρόπολης, τη Micromeria acropolitana. Έχει γράψει πολλά βιβλία, μελέτες και άρθρα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λάμπρος Τσούνης

Λάμπρος Τσούνης (Συγγραφέας)

Ο Λάμπρος Τσούνης είναι περιβαλλοντολόγος, μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών. Από πολύ μικρός άρχισε να ασχολείται με το birdwatching και το biowatching. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά RSPB Phoenix, Η φύση, Phytologia Balcanica και στο ηλεκτρονικό περιοδικό GreenApple. Εδώ και καιρό ασχολείται με τη βιολογία της αναπαραγωγής του Σταβλοχελίδονου (Hirundo rustica) στην Πλάκα. Είναι υπεύθυνος του ηλεκτρονικού περιοδικού GreenApple και της σελίδας Birdwatching Greece.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
256
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.57 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση