Τα φαντάσματα του Θόδωρου Παπαγιάννη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα φαντάσματα του Θόδωρου Παπαγιάννη

Έλσα Μυρογιάννη

11.90€ -32% 8.09€

Βιογραφώντας τον γλύπτη Θόδωρο Παπαγιάννη ανακαλούμε κάποια σημαντικά θέματα της ελληνικής ιστορίας, όπως είναι οι αρχές του διαφωτισμού, ο αγώνας για την ελευθερία, τα όρια της δημοκρατίας και η δύναμη της τέχνης. 

Ο Θόδωρος Παπαγιάννης, με τα Φαντάσματα, τα υπερφυσικά γλυπτά που δημιούργησε χρησιμοποιώντας τα αποκαϊδια της φωτιάς στο Πολυτεχνείο το 1991, καθώς και με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης "Θ. Παπαγιάννης" στον γενέλθιο τόπο του, το χωριό Ελληνικό Ιωαννίνων, δίνει τις προσωπικές του απαντήσεις. 

Βραβεία:

ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 2017

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 2017 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΝΩΣΕΩΝ

Έλσα Μυρογιάννη

Έλσα Μυρογιάννη (Συγγραφέας)

Η Έλσα Μυρογιάννη ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στο Α.Π.Θ. και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Μουσειολογίας στο Λέστερ της Αγγλίας. Εργάστηκε ως αρχαιολόγος, ερευνήτρια, φιλόλογος και μουσειοπαιδαγωγός στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Αγγλία.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρίνα Δημοπούλου

Μαρίνα Δημοπούλου (Εικονογράφος)

Η Μαρίνα Δημοπούλου γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήρι της ζωγράφου Δάφνης Λιαναντωνάκη. Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Σχολή Βακαλό Art and Design και τις συνέχισε στο Λονδίνο με Master στη γραφιστική και την πειραματική τυπογραφία στο Middlesex University.

Αρχικά εργάστηκε σε περιοδικά, αλλά σύντομα μετακόμισε στην Ιταλία όπου και ξεκίνησε να δουλεύει σε γραφιστικά γραφεία ειδικευόμενη στην εικονογράφηση και στο design λογοτύπων και εντύπων.

Τα τελευταία χρόνια ζει μεταξύ Ρώμης και Αθήνας και συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους και ιδιώτες σε Ελλάδα, Ελβετία και Ιταλία στους τομείς του παιδικού βιβλίου, της σκηνογραφίας, της εταιρικής ταυτότητας και της δημιουργίας εντύπων.

Έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία σε Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει επιμεληθεί επαγγελματικούς καταλόγους, βιβλία και μελέτες και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα.

Έχει συνεργαστεί με το Καλειδοσκόπιο και για τα βιβλία "Οι Συνωμότες της τσουγκράνας", "Τα φαντάσματα του Θόδωρου Παπαγιάννη" και Το παραμύθι της μοναξιάς.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
56
Διαστάσεις:
21x21
Βάρος:
0.146 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση