Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Le grenier de la grammaire
(Η σοφίτα της γραμματικής)

Offer
Το βιβλίο περιλαμβάνει ορισμένα "περίεργα", αλλά χρήσιμα γραμματικά φαινόμενα, που χρονίζουν και συσσωρεύονται στην πορεία εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας, όπως τα αντικείμενα που στοιβάζονται σε μια πραγματική σοφίτα.

Τα συγκεκριμένα γραμματικά φαινόμενα που πολλές φορές λειτουργούν ως εμπόδια στη χρήση της γλώσσας, τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο, παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά έτσι ώστε να μπορούν να επιλεγούν αυτόνομα, σύμφωνα με τις μαθησιακές προτεραιότητες.

Το παράρτημα περιλαμβάνει συμπληρωματικές πληροφορίες για την αναγνώριση των γαλλοποιημένων ελληνικών λέξεων, των ουσιαστικών, των επιθέτων, καθώς και των βασικών συνδετικών λέξεων και εκφράσεων της γαλλικής γλώσσας.

Το βιβλίο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μέσα στην τάξη, ως συμπληρωματικό υλικό για τη διδασκαλία των αντίστοιχων φαινομένων.

24χ17 εκ.,
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 445.24 (Γαλλική γλώσσα - Γραμματική - Διδακτικά βιβλία για ξένους )
ISBN: 978-960-333-980-9
ISBN (10ψήφιο): 960-333-980-6
Βάρος: 0.4 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
12.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.24
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

H Άννα Αλικιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της (Maitrise - DEA) στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris ΙΙΙ) και ανακηρύχτηκε διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι από το 2003 μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής) στην Θεματική Ενότητα "Ανάπτυξη ικανοτήτων στον γραπτό λόγο". Έχει διδάξει τη Γαλλική Γλώσσα (γενική και ειδικότητας: FLE/FOS/ FOU) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από το 1980 έως το 2014. Έχει εκπονήσει, υπό την αιγίδα της επιτροπής ερευνών του εν λόγω Πανεπιστημίου, εγχειρίδιο με τίτλο "Τεχνικές ανάγνωσης γαλλόφωνων επιστημονικών κειμένων". Έχει συμμετάσχει σε Συνέδρια και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά σχετικά με τη διδακτική της Γαλλικής ως ξένης γλώσσας. Επίσης ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τη συγγραφή του βιβλίου των Γαλλικών της Α΄ Γυμνασίου και τη δημιουργία εκπαιδευτικού λογισμικού του μαθήματος των γαλλικών του Γυμνασίου.

H Αίγλη Σιούτη γεννήθηκε στον Πύργο Κόνιτσας. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στα Ιωάννινα. Σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως επίσης και στο Τμήμα Μέσων και Νέων Ελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV). Ανακηρύχτηκε διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Διδάσκει από το 1989 τη Γαλλική Γλώσσα (γενική και ειδικότητας: FLE/FOS/FOU) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει διδάξει επίσης Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό στο Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει συμμετάσχει σε Συνέδρια και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά σχετικά με τη διδακτική της Γαλλικής ως ξένης γλώσσας καθώς και τη γαλλική και ελληνική λογοτεχνία. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και επιστημονικών συλλόγων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το 2015 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Γρηγόρη, το βιβλίο της "Μαργαρίτα της Ναβάρρας Νουβέλες από το "Επταήμερο"", με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.