Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παίζοντας τέχνη με παιδιά
(Το πρόγραμμα της Έλλης Τρίμη για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας)
Συγγραφέας:   Μαρία Θ. Παπαδοπούλου


Παίζοντας τέχνη με παιδιά
Το πρόγραμμα που σχεδίασε και εκπονούσε η Έλλη Τρίμη όλα τα χρόνια διδασκαλίας της σε σχολεία με μικρά παιδιά και στο πέρασμα των χρόνων επεξεργάστηκε και συγκρότησε σε ένα πολύπλευρο, πολυφωνικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών δεν είναι μόνο το πρώτο στη χώρα μας, αλλά ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και δημιουργικό, ακόμη και σήμερα, πρόγραμμα αισθητικής αγωγής. Η συστηματική καταγραφή και κριτική παρουσίαση αυτού του έργου σε μία επιστημονική εργασία θα ήταν πολύ χρήσιμη για όλους όσοι ενδιαφέρονται και διδάσκουν τέχνη σε μικρά παιδιά ή στους δασκάλους τους. Στο πρόγραμμα αυτό, όπως φαίνεται και στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, αποτυπώνεται η ποικιλία των μεθόδων, των υλικών, των εικαστικών προσεγγίσεων, των δραστηριοτήτων που η Τρίμη έκανε με τους μικρούς της μαθητές: όλων των ειδών η ζωγραφική και το σχέδιο (μαρκαδόροι, μικτές τεχνικές), κατασκευές, κολάζ, πλαστική, τυπώματα, χαρακτική... Αυτό που καθιστά την εργασία της Μαρίας Παπαδοπούλου ακόμη πιο ενδιαφέρουσα δεν είναι τόσο η επιστημονική παρουσίαση και δημοσιοποίηση της δουλειάς της Τρίμη (που μας είναι βεβαίως χρήσιμη), και την οποία εκατοντάδες Νηπιαγωγοί και δάσκαλοι ήδη γνωρίζουν και εφαρμόζουν με μικρότερη ή μεγαλύτερη πιστότητα και επιτυχία. Είναι η αξιολόγηση του προγράμματος αυτού μέσα από τις φωνές των ίδιων των μαθητών της Τρίμη με τους οποίους βρέθηκε και μίλησε η συγγραφέας.

Σημείωση: Επανέκδοση: "Κυριακίδη Αφοί", 2004.

24χ17 εκ., 312 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 372 (Εκπαίδευση, Προσχολική), 370.01 (Εκπαίδευση και τέχνη), 700.07 (Τέχνη - Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης)), 372 (Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια)
ISBN: 978-960-599-049-7
ISBN (10ψήφιο): 960-599-049-0
Βάρος: 0.657 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
31.80
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.30
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μαρία Θ. Παπαδοπούλου είναι απόφοιτος της Σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αφού απέκτησε το πτυχίο του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. ασχολήθηκε ειδικότερα με τον τομέα της διδακτικής τέχνης. Σχετικό με τον συγκεκριμένο τομέα είναι και το αντικείμενο των Μεταπτυχιακών της Σπουδών στον Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Εργάζεται ως νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.