Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Bullying στο ελληνικό σχολείο
(Τα παιδιά μιλούν...)
Συγγραφέας:   Βάνα Νίκα


Bullying στο ελληνικό σχολείο
Το φαινόμενο bullying αποτελεί πραγματικότητα στην κοινωνική ζωή των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της χώρας μας, αναγνωριζόμενο πλέον ως το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Όμως η έννοιά του τυλιγμένη σε ασάφεια και σύγχυση επιφέρει ακόμα προβληματισμούς σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και ερευνητές του χώρου των κοινωνικών επιστημών.

Προωθώντας τις φωνές μιας ομάδας μαθητών και μαθητριών ηλικίας 11-12 χρόνων που συμμετείχαν σε περιστατικά ανάλογα με αυτά που χαρακτηρίζονται ως περιστατικά bullying το παρόν βιβλίο έχει στόχο να κατανοήσει και να αποτυπώσει τις απόψεις τους για το φαινόμενο, όταν αυτό εκτυλίσσεται μέσα στην δική τους κοινωνική ζωή, αλλά και έξω από αυτήν.

Οι μαθητές και μαθήτριες μιλούν για τις εμπειρίες τους, τις χαρακτηρίζουν, δίνουν εξηγήσεις για την εμφάνισή τους, μιλούν για τις αντιδράσεις τους σ΄ αυτές και ταυτόχρονα εξηγούν τους λόγους των συγκεκριμένων επιλογών αντίδρασής τους. Όσα τα παιδιά ΄καταμαρτυρούν΄ μοιάζουν ως μία διαρκή προσπάθεια εξασφάλισης των κοινωνικά αποδεκτών προσωπικών τους ταυτοτήτων συμμορφούμενα με τα επικρατούντα κοινωνικο-πολιτισμικά στερεότυπα της τοπικής αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας μέσα στην οποία ζουν και κοινωνικοποιούνται. Μέσα στο παρόν βιβλίο μεταφέρονται μηνύματα προσωπικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, εκπαιδευτικά, οργανωτικά τα οποία πρέπει να λαμβάνονται υπ΄ όψη από όλους όσους ενδιαφέρονται για την ψυχοσωματική υγεία των παιδιών σε μια σύγχρονη, δημοκρατική κοινωνία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και υιοθετεί τις πανανθρώπινες ηθικές αξίες.

24χ17 εκ., 192 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.15 (Παιδαγωγική ψυχολογία )
ISBN: 978-960-579-066-0
ISBN (10ψήφιο): 960-579-066-1
Βάρος: 0.412 κιλά
Εκδότης: Ταξιδευτής
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
10.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.43
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Νίκα, Βάνα
H Βάνα Νίκα είναι δασκάλα. Αποφοίτησε από την Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά, την Μαράσλειο Μετεκπαίδευση στο τμήμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Εξομοίωσης Πτυχίου στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης (Master) στο τμήμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Middlesex του Λονδίνου και εκπόνησε Διδακτορική διατριβή πάνω στο φαινόμενο ΄bullying΄ στο τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Cardiff της Βρετανίας. Εργάστηκε ως δασκάλα σε Δημόσια Δημοτικά σχολεία στην Αττική, ως αποσπασμένη εκπαιδευτικός σε σχολεία της ελληνικής παροικίας στην Βρετανία, στο Ελληνικό σχολείο Λονδίνου, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στην ομάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Εργάστηκε επίσης στο Ειδικό Σχολείο ΄Σικιαρίδειο΄, ως Εδική Παιδαγωγός στο ΚΕΔΔΥ Ανατολικής Αττικής και ως καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών. Εργάστηκε ως Σχολική Σύμβουλος στην 2η και ακολούθως στην 3η Περιφέρεια Α/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και ως επιμορφώτρια σε Προγράμματα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει πραγματοποιήσει ομιλίες πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού /bullying σε εκπαιδευτικούς, σε συλλόγους γονέων, σε Δήμους και φορείς και σε τηλεοπτικές συζητήσεις.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.