Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα

Hans Christian Andersen

12.20€ -10% 10.98€

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έκανε τσουχτερό κρύο. Το χιόνι είχε καλύψει τα πάντα και το σκοτάδι σκέπαζε σιγά σιγά την πόλη. Ένα κοριτσάκι περπατούσε ολομόναχο στον δρόμο χωρίς σκούφο, χωρίς παλτό, ξυπόλυτο. Όταν κουράστηκε, κάθισε σε μια γωνιά, ανάμεσα σε δυο σπίτια, για να ζεσταθεί. Όμως έκανε τόσο κρύο, που χρειαζόταν μια φωτιά. Σκέφτηκε να ανάψει τα απούλητα σπίρτα της. Μα μέσα από τη φλόγα του καθενός ξεπηδούσε και κάτι άλλο... Κάτι χριστουγεννιάτικο, κάτι γιορτινό... Ώσπου...

Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (Συγγραφέας)

Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γεννήθηκε στην Οντένσε το 1805 και πέθανε στην Κοπεγχάγη, το 1875. Έζησε τα παιδικά του χρόνια σε αρκετά αυστηρό περιβάλλον, αλλά μετά τον θάνατο του πατέρα του έφυγε για την Κοπεγχάγη, όπου σκόπευε να αναζητήσει την τύχη του ως τραγουδιστής, ηθοποιός, χορευτής και ποιητής. Εξασφαλίζοντας μια υποτροφία, τελείωσε τις σπουδές του και μετά από έναν αποτυχημένο γάμο άρχισε να ταξιδεύει στη Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ιταλία. Στην περίοδο αυτή, δημοσίευσε αρκετά από τα γραπτά του. Στην Ιταλία, και μάλιστα στη Ρώμη, άνθισε το ταλέντο του στη συγγραφή των παραμυθιών. Μετά την πρώτη συλλογή του, "Παραμύθια για παιδιά", ακολούθησαν και πολλές άλλες, σχεδόν μία κάθε χρόνο. Πέρα από τα παραμύθια, στα οποία οφείλεται η φήμη του, έγραψε και κάποια μυθιστορήματα, βιβλία ταξιδιωτικών εντυπώσεων και τις αυτοβιογραφίες: "Το βιβλίο της ζωής" και "Το παραμύθι της ζωής μου".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Δασκαλάκη

Μαρία Δασκαλάκη (Διασκευαστής)

Γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στην εφηβεία γράφει τα πρώτα της ποιήματα κι έτσι κάπως ξεκινά γι’ αυτήν η περιπέτεια της συγγραφής. Μιλά αγγλικά και ιταλικά και κάνει για χρόνια σπουδές ζωγραφικής. Το 2004, αποφοιτά από το τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου στην Κέρκυρα κι επιστρέφει μόνιμα στην Κρήτη. Έκτοτε, αρθρογραφεί σε έντυπα και περιοδικά και πειραματίζεται με το ραδιόφωνο. Λίγους μήνες μετά, ξεκινά να δουλεύει με παιδιά, οπότε κι αρχίζει η ενασχόλησή της με την παιδική λογοτεχνία. Σήμερα, διδάσκει ζωγραφική και συντονίζει λογοτεχνικές ομάδες και εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά. Παράλληλα, συνεργάζεται με την καθημερινή εφημερίδα "Πατρίς", ενώ δημοσιεύσεις της έχουν αναρτηθεί και στο διαδίκτυο (www.protagon.gr, www.tovima.gr, www.e-poema.eu, www.logotechnes.gr). Από το 2008 είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και συνεργάζεται με σχολεία τα οποία και επισκέπτεται κατόπι συνεννοήσεως. Έχει βραβευθεί στην ποίηση και το διήγημα από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Χανίων, τον Δήμο Αρκαδίου Ν. Ρεθύμνης, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αγ. Νικολάου, την Παγκρήτια Ένωση Λογοτεχνών, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ξυλοκάστρου, την "Τέχνη" - Μακεδόνικη Καλλιτεχνική Εταιρία Κιλκίς, τον Ελληνοαυστραλιανο Σύνδεσμο Μελβούρνης και τον Προοδευτικό Σύλλογο "Τα Καστέλλια", καθώς και για τη συγγραφή παιδικού βιβλίου από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.

Θανάσης Τσίλης (Εικονογράφος)


Ειρήνη Ζελέσκου (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
32
Διαστάσεις:
29.5x21.6
Βάρος:
0.371 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση