Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μακεδονικό ζήτημα τη δεκαετία του 1940
Συγγραφέας:   Χαράλαμπος Μηνασίδης


Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μακεδονικό ζήτημα τη δεκαετία του 1940
Βασισμένο στη συλλογή Foreign Relations of the United States και σε ανέκδοτο υλικό από το αρχείο του Department of State που ανήκει στη συλλογή μικροταινιών του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου το παρόν βιβλίο αναλύει την εξέλιξη της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών στη γεωγραφική Μακεδονία και το Μακεδονικό Ζήτημα τη δεκαετία του 1940. Η ανάλυση βασίζεται στις εξής θεματικές: (α) στα στρατηγικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, (β) στην επιρροή της αντικομμουνιστικής ιδεολογίας στα αμερικανικά κέντρα λήψης αποφάσεων και τις δι-πλωματικές αποστολές, (γ) στη σημασία που οι Αμερικανοί απέδιδαν στην Ελλάδα και στην ελληνική Μακεδονία και (δ) στη σημασία που απέδωσαν στη Γιουγκοσλαβία και τη γιουγκοσλαβική Μακεδονία μετά τη ρήξη Βελιγραδίου-Μόσχας. Η μελέτη επιδιώκει να επεξηγήσει τους άξονες, τους στόχους και τους μετασχηματισμούς της αμερικανικής πολιτικής. Εξετάζει τη Μακεδονία ως περιπτωσιολογική μελέτη και τη συνδέει με τα αμε-ρικανικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή. Τέλος, ερευνά τη στάση, τις επιδράσεις και τις ιδέες των Αμερικανών διπλωματών και αξιωματούχων.

384 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 949.6 (Βαλκανική Χερσόνησος - Ιστορία), 320.7 (Πολιτική - Αμερική)
ISBN: 978-960-458-665-3
ISBN (10ψήφιο): 960-458-665-3
Βάρος: 0.4 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.02
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χαράλαμπος Μηνασίδης πραγματοποιεί το διδακτορικό του στην Ιστορία στο University of Texas at Austin. H έρευνα του επικεντρώνεται στις πολιτικο-στρατιωτικές σχέσεις, τις κινητοποιήσεις, και τις μαζικές πολιτικές στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη και την Οθωμανική Αυτοκρατορία στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αι. Eίναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιoλογίας με ειδίκευση στην Ιστορία (2007) και του Τμήματος Πολιτικών Σπουδών (2014) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε το πρώτο του μεταπτυχιακό στην Ιστορία των Πολεμικών Συγκρούσεων (2008) στο King’s College London και το δεύτερο στη Βαλκανική & Τουρκική Ιστορία (2013) στο ΑΠΘ. Παράλληλα, εργάστηκε ως βοηθός ερευνητή στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών από το 2007 έως το 2012.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.