Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αναπτυξιακά μοντέλα στην Ελλάδα
(Παρελθόν, παρόν και μέλλον)
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Αναπτυξιακά μοντέλα στην Ελλάδα
Η αναφορά στα "αναπτυξιακά μοντέλα" για την Ελληνική οικονομία αποτελεί ένα μοτίβο που συνεχώς επανέρχεται στην δημόσια - πολιτική και-όχι-μόνον - συζήτηση τα τελευταία χρόνια. Δεν πρόκειται όμως ούτε για κάτι το καινούργιο, ούτε για κάτι το ιδιαίτερο: σ΄ όλη την περίοδο του ελεύθερου βίου της χώρας, και πάντως στον 20ό αιώνα, η αναζήτηση "της ανάπτυξης" ήταν ένα εμμονικό ζητούμενο. (Και, συχνά, μια διαψευδόμενη οπτασία).

Στο βιβλίο αυτό, 11 ερευνητές σε 5 ομάδες, προσεγγίζουν πέντε διαδοχικά "αναπτυξιακά μοντέλα": από τον Παναγιώτη Χαλικιόπουλο (του 19ου αιώνα) με την έμφαση στην μετάλλαξη της Ελληνικής γεωργίας και το Δημήτρη Μπάτση (στην τραγική μεταπολεμική περίοδο) και την "βαριά βιομηχανία" του μέχρι την Κεϋνσιανή και ήπια ριζοσπαστική προσέγγιση του Κυριάκου Βαρβαρέσου, τον εκλεκτικό φιλελευθερισμό του Ξενοφώντα Ζολώτα και την ριζοσπαστική ανάγνωση (με σοσιαλιστική γεύση) του Αντρέα Παπανδρέου πρόκειται για μια αρθρωτή νωπογραφία της ιστορικής διαδρομής της Ελληνικής οικονομίας.

"Οι μελέτες αυτές" φιλοδοξούν να καταθέσουν ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση αυτή, προσφέροντας τροφή σκέψης για τον διάλογο που μέλει να γίνει", εξηγεί ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος που είχε και την επιμέλεια του όλου εγχειρήματος.


Σημείωση: Πρόλογος: Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

24χ16 εκ., 168 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Οικονομολόγοι
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.949 5 (Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάς), 330.094 95 (Οικονομική ιστορία - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Μιχάλης Μ. Ψαλιδόπουλος (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-7800-66-4
ISBN (10ψήφιο): 960-7800-66-4
Βάρος: 0.342 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
8.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.12
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.