ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

Ένας στοχαστής ενάντια στις βεβαιότητες

Συλλογικό έργο

Μιχάλης Παπανικολάου

Γιώργος Λ. Ευαγγελόπουλος

13.00€ -32% 8.84€

Ο παρών τόμος περιέχει τα κείμενα των τεσσάρων εισηγήσεων που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, το 2015, στην Αγριά Βόλου. Οι εισηγήσεις του Παναγιώτη Νούτσου και Μιχάλη Παπανικολάου αποβλέπουν στο να μας βοηθήσουν να προσεγγίσουμε μέρος, τουλάχιστον, του πολυσχιδούς φιλοσοφικού έργου του Παναγιώτη Κονδύλη. Από την άλλην, οι Βασίλης Α. Μπογιατζής και Γιώργος Λ. Ευαγγελόπουλος πραγματεύονται θέματα που εντάσσονται στην ιστορία των ιδεών, όσον αφορά τις απόψεις του Κονδύλη για τον σύγχρονο ελληνισμό, στην πρώτη περίπτωση, αλλά και την πολύπλευρη συνάφεια του έργου του με ερευνητικά πεδία της διεθνούς πολιτικής, στη δεύτερη περίπτωση. 

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Παπανικολάου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Λ. Ευαγγελόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Α. Μπογιατζής (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Μπογιατζής γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Είναι διδάκτωρ ΕΜΠ/ΕΚΠΑ στην ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών και της τεχνολογίας και διδάσκει στη μέση εκπαίδευσην και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 δίδαξε με την ιδιότητα μέλους ΣΕΠ (Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στη θεματική ενότητα "Επιστήμες της Φύσης και του Ανθρώπου στην Ευρώπη". Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και έχει πραγματοποιήσει ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ιστορία των Ιδεών, τις Σπουδές Νεωτερικότητας και την Ιστορία Επιστήμης και Τεχνολογίας, με έμφαση στην οικειοποίηση της τεχνολογίας και του επιστημονικού ιδεώδους από πολιτικούς και διανοουμένους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Χ. Νούτσος

Παναγιώτης Χ. Νούτσος (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Νούτσος γεννήθηκε στο Ελληνικό Ιωαννίνων το 1948. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Δυτικού Βερολίνου (Freie και Technische Universitat). Αναγορεύθηκε διδάκτωρ (1979) και υφηγητής (1982) της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι καθηγητής (1988) της Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει από το 1980. Κατά τη διάρκεια ετήσιας (1987 / 1988) εκπαιδευτικής άδειας εργάσθηκε ερευνητικά, έδωσε διαλέξεις και δίδαξε στα Πανεπιστήμια I, IV και Χ των Παρισίων, ενώ στο πλαίσιο αντίστοιχης άδειας (1994 /1995) εργάσθηκε ερευνητικά στα Πανεπιστήμια RMIT (Μελβούρνη), Pomona College (Λος Άντζελες) και New York University. Κατά τα έτη 1991-1994 ήταν Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
84
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.138 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση