Τάο Τε Τζινγκ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τάο Τε Τζινγκ

Ο δρόμος της σοφίας

Lao Tsu

12.19€ -27% 8.90€
Κανένα βιβλίο στον κόσμο δεν έχει μεταφραστεί τόσο πολύ όσο το Τάο Τε Τζινγκ"". Αυτή η μικρή πραγματεία που αποτελείται από πέντε χιλιάδες κινέζικα ιδεογράμματα είναι έργο ενός Κινέζου σοφού που έζησε τον 6ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή ήταν μεγαλύτερος από τον Κομφούκιο (551-479 π.Χ.), και ο οποίος είναι γνωστός σ΄ εμάς με το όνομα Λάο Τσε. Για τους ανθρώπους που αναγνωρίζουν την ιερότητα της φύσης και οραματίζονται τον θρίαμβο του πνεύματος πάνω στην σκοτεινή πλημμυρίδα του υλισμού, εδώ βρίσκεται ένα θησαυροφυλάκιο στο οποίο ανάμεσα στα περίτεχνα κοσμήματα υπάρχουν πολύτιμα μαργαριτάρια και σπάνιοι νεφρίτες. Λαϊκή παράδοση, απόκρυφες επιστήμες, κοσμολογία, διαλογισμός, ποίηση, φιλοσοφία του ησυχασμού και εκστατικός μυστικισμός - όλα μπορούν να βρεθούν σε αυτόν τον θησαυρό σοφίας..

Lao Tsu (Συγγραφέας)

Ο Λάο Τσε, ένας από τους μεγαλύτερους φιλόσοφους τής Κίνας, γεννήθηκε το 604 π.Χ. στα χωράφια έξω από το χωριό Κουέι Τε της επαρχίας Χο Ναν, και χρημάτισε γραμματικός του αυτοκράτορα και Φύλακας των Αρχείων της Αυλής στη Λουγιάνγκ. Απαυδισμένος απ΄ τη διαφθορά και την κακία των αυλικών, γέρος πια, εγκατέλειψε το βασίλειο και κατευθύνθηκε δυτικά. Πριν όμως χαθεί για πάντα, άφησε στον φύλακα ενός ορεινού περάσματος ολόκληρη τη σοφία που αποκόμισε από τη ζωή με τη μορφή ενός μικρού βιβλίου. Έτσι γεννήθηκε το "Τάο Τε Τσινγκ", το ιερό βιβλίο του Τάο και του Τε, που θα κατακτούσε ολόκληρη την Κίνα και θα γινόταν, μαζί με το "Κόκκινο Βιβλιαράκι" του Μάο και τα "Ανάλεκτα" του Κομφούκιου, το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο, όχι μόνο στην αχανή αυτή χώρα αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντρέας Τσάκαλης

Αντρέας Τσάκαλης (Μεταφραστής)

Ο πεζογράφος και μεταφραστής Αντρέας Τσάκαλης γεννήθηκε το 1937 στη Νέα Απολλωνία της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 1961 από τις εκδόσεις "Δίφρος". Νέος ακόμα έφυγε για την Ευρώπη (Γερμανία, Σουηδία, Τσεχοσλοβακία) όπου δούλεψε και στην Πράγα παρακολούθησε μαθήματα δραματουργίας κινηματογράφου. Άλλα έργα του "Η απειλή του τίποτα", "Η υπόλοιπη ζωή" και το ανέκδοτο "Το καταφύγιο". Επίσης μετέφρασε από τα τσέχικα μερικούς μοντέρνους συγγραφείς, όπου Κούντερα, Φουκς, Βατσούλικ, Τσέρνα και Μιάτσκο. Έχει μεταφράσει και ένα μέρος από το έργο του Τσάπεκ, που προς το παρόν είναι ανέκδοτο. Το ΄75 έφυγε για την Αμερική όπου ζει με τη γυναίκα του και την κόρη του.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
112
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.188 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση