Μάγκας
zoom in
11.90€ -10% 10.71€
Μέσα από τα μάτια του Μάγκα, ενός πανέξυπνου σκύλου "αγγλικής καταγωγής", παρακολουθούμε την καθημερινότητα μιας ελληνικής οικογένειας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στις αρχές του 20ού αιώνα. Κεντρικό θέμα του βιβλίου, οι αγώνες των Ελλήνων εναντίον Τούρκων και Βουλγάρων, αλλά και ο θάνατος του Μίκη Ζέζα (όνομα με το οποίο παρουσιαζόταν και πολεμούσε ο ήρωας Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς). Ωστόσο, τα ιστορικά γεγονότα διανθίζονται από τα καμώματα και τις γκάφες του Μάγκα, ο οποίος ξεκινάει πάντα με τις καλύτερες προθέσεις αλλά πάντα καταλήγει σε ζημιές και καταστροφές. Ο "Μάγκας", ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να συναρπάζει και να συγκινεί παιδιά, εφήβους, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας αναγνώστες...
Πηνελόπη Σ. Δέλτα

Πηνελόπη Σ. Δέλτα (Συγγραφέας)

Η Πηνελόπη Δέλτα γεννήθηκε το 1874 στην Αλεξάνδρεια. Εκεί έζησε τα παιδικά και νεανικά της χρόνια σ΄ ένα αρχοντικό οικογενειακό περιβάλλον, αυστηρά πατριαρχικό, με έντονες τις πατροπαράδοτες ελληνικές αρχές και συνήθειες. Με δασκάλους στο σπίτι, απέκτησε γενικές σχολικές γνώσεις και έμαθε ξένες γλώσσες και "ελληνικά" που τα αντιπάθησε, επειδή τα βιβλία ήταν γραμμένα στην καθαρεύουσα. Το 1895 παντρεύτηκε το Στέφανο Δέλτα, με το οποίον απέκτησε τρεις κόρες. Το 1916 η οικογένεια Δέλτα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Ο κοινωνικός και ο φιλικός τους κύκλος ήταν οι πιο καλλιεργημένοι λογοτέχνες, εκπαιδευτικοί και σκεπτόμενοι άνθρωποι του καιρού τους, αλλά και σπουδαίες πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο Ελ. Βενιζέλος και ο Νικ. Πλαστήρας. Τόσο στους Βαλκανικούς πολέμους, όσο και στον Ελληνο-ιταλικό πόλεμο, η Πηνελόπη Δέλτα προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες, περιθάλποντας πρόσφυγες και τραυματίες. Η ίδια υπέφερε από παράλυση, που είχε αρχίσει από το 1925, και είχε γίνει ολική προς το τέλος της ζωής της. Ίσως η πάθησή της αυτή, σε συνδυασμό με το πλήγμα που της προκάλεσε η είσοδος των γερμανών στην Αθήνα, να την οδήγησαν στην απελπισία : Αυτοκτόνησε στις 2 Μαΐου του 1941. Η Πηνελόπη Δέλτα υπήρξε σπουδαία συγγραφέας. Έχουν περάσει 60 και περισσότερα χρόνια από τότε που έγραψε τα βιβλία της για παιδιά. Κι όμως, αυτά τα βιβλία εξακολουθούν να ενθουσιάζουν τους μικρούς αναγνώστες, με τη ζωντάνια τους, τις συναρπαστικές τους περιπέτειες, και τις γλαφυρές περιγραφές ιστορικών γεγονότων.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εύα Καραντινού

Εύα Καραντινού (Εικονογράφος)

Η Εύα Καραντινού είναι ζωγράφος, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δάσκαλο το Δημήτρη Μυταρά. Διδάσκει σχέδιο και τεχνικές ζωγραφικής σε μεγάλο ιδιωτικό οργανισμό. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ασχολείται επαγγελματικά με τη βυζαντινή αγιογραφία, το σχεδιασμό και τη μελέτη εσωτερικών χώρων για μεγάλες εταιρείες, όπως επίσης και με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
296
Διαστάσεις:
21x16
Βάρος:
0.5 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση