Φέρουσες Κατασκευές Αλουμινίου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Φέρουσες Κατασκευές Αλουμινίου

Αρχές Σχεδιασμού και Παραδείγματα στο Πλαίσιο του Ευρωκώδικα 9

Χαράλαμπος Κ. Μπανιωτόπουλος

Θεμιστοκλής Ν. Νικολαΐδης

29.68€ -10% 26.71€

Το βιβλίο έχει ως στόχο να καλύψει θέματα σχεδιασμού φερουσών κατασκευών από αλουμίνιο τα οποία προκύπτουν από την απαίτηση για παραγωγή έργων βιώσιμης ανάπτυξης, συστημάτων επένδυσης ή κάλυψης όψεων κτιρίων, αλλά και κατασκευών με ειδικές απαιτήσεις και προδιαγραφές όπως είναι οι διατάξεις φωτοβολταϊκών στοιχείων και οι πεζογέφυρες.

Για τον λόγο αυτόν παρουσιάζεται με πρακτικό τρόπο ο σχεδιασμός μελών σύγχρονων τύπων κατασκευών αλουμινίου, με έμφαση στην ανάλυση της διαμόρφωσής τους.

Η έκδοση αυτή ενισχύεται με την παράθεση στα αρχικά κεφάλαια του βιβλίου των κύριων δράσεων και των συνδυασμών κρίσιμων καταστάσεων σχεδιασμού στις κατασκευές από αλουμίνιο και στο τελευταίο τμήμα της, χρήσιμων βοηθητικών πινάκων και εργαλείων υπό τη μορφή παραρτημάτων ώστε οι σχετικοί υπολογισμοί να γίνονται ευκολότερα και ασφαλέστερα.

Κεφάλαια

1. Εισαγωγή

2. Το αλουμίνιο και τα κράματά του

3. Οριακές καταστάσεις σχεδιασμού και δράσεις για φορείς από αλουμίνιο

4. Σχεδιασμός μελών από αλουμίνιο

5. Σχεδιασμός μελών από κράματα αλουμινίου

6. Σχεδιασμός υαλοπετασμάτων αλουμινίου

7. Σχεδιασμός πλαισίου στήριξης φωτοβολταϊκών συστημάτων

8. Σχεδιασμός πεζογέφυρας από αλουμίνιο

Παραρτήματα

Χαράλαμπος Κ. Μπανιωτόπουλος

Χαράλαμπος Κ. Μπανιωτόπουλος (Συγγραφέας)

O καθηγητής Dr.-Ing. Χαράλαμπος Κ. Μπανιωτόπουλος κατέχει την Έδρα Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μπίρμιγκχαμ στη Μ. Βρετανία, είναι ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου JUST της Ιορδανίας. Έχει εργαστεί ερευνητικά στο RWTH Aachen (1988-89), στο Leibniz Universitaet Hanover (2011) και στο JRC-Ispra Ιταλίας (1993-94). Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του CEN που συνέταξε τον Ευρωκώδικα 9 "Σχεδιασμός Κατασκευών Αλουμινίου". Έχει επιμεληθεί και συγγράψει 16 επιστημονικά συγγράμματα και δημοσιεύσει πάνω από 270 εργασίες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεμιστοκλής Ν. Νικολαΐδης

Θεμιστοκλής Ν. Νικολαΐδης (Συγγραφέας)

Ο Δρ. Θεμιστοκλής Ν. Νικολαΐδης ανήκει στο Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό Ε.ΔΙ.Π. του Εργαστηρίου Μεταλλικών Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. και είναι Διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός του ΑΠΘ. Στο πλαίσιο των καθηκόντων του επιτελεί διδακτικό εφαρμοσμένο έργο συμμετέχοντας στη διδασκαλία μαθημάτων κορμού και επιλογής, στην επίβλεψη διπλωματικών εργασιών και στην έκδοση ηλεκτρονικών διδακτικών σημειώσεων. Έχει συνεχή ερευνητική δραστηριότητα σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά έργα που εκπονούνται υπό την εποπτεία της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ. Έχει συγγράψει 1 επιστημονικό σύγγραμμα και συμμετείχε στην τεχνική επιμέλεια άλλων 2 ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 40 άρθρα σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Επιπλέον έχει συμμετάσχει ως επικεφαλής ομάδας μελέτης ή ως σύμβουλος μελετών στην εκπόνηση πολλών στατικών μελετών αξιόλογων κτιριακών έργων, εγκαταστάσεων και έργων υποδομής στις οποίες περιλαμβάνονται κατασκευές κτιρίων, γεφυρών και ειδικών εγκαταστάσεων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
416
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.912 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση