Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φέρουσες κατασκευές αλουμινίου
(Αρχές σχεδιασμού και παραδείγματα στο πλαίσιο του Ευρωκώδικα 9)

Φέρουσες κατασκευές αλουμινίου
Το βιβλίο έχει ως στόχο να καλύψει θέματα σχεδιασμού φερουσών κατασκευών από αλουμίνιο τα οποία προκύπτουν από την απαίτηση για παραγωγή έργων βιώσιμης ανάπτυξης, συστημάτων επένδυσης ή κάλυψης όψεων κτιρίων, αλλά και κατασκευών με ειδικές απαιτήσεις και προδιαγραφές όπως είναι οι διατάξεις φωτοβολταϊκών στοιχείων και οι πεζογέφυρες.
Για τον λόγο αυτόν παρουσιάζεται με πρακτικό τρόπο ο σχεδιασμός μελών σύγχρονων τύπων κατασκευών αλουμινίου, με έμφαση στην ανάλυση της διαμόρφωσής τους.
Η έκδοση αυτή ενισχύεται με την παράθεση στα αρχικά κεφάλαια του βιβλίου των κύριων δράσεων και των συνδυασμών κρίσιμων καταστάσεων σχεδιασμού στις κατασκευές από αλουμίνιο και στο τελευταίο τμήμα της, χρήσιμων βοηθητικών πινάκων και εργαλείων υπό τη μορφή παραρτημάτων ώστε οι σχετικοί υπολογισμοί να γίνονται ευκολότερα και ασφαλέστερα.

24χ17 εκ., 416 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 620 (Μηχανική), 624 (Κατασκευές)
ISBN: 978-960-456-448-4
ISBN (10ψήφιο): 960-456-448-Χ
Βάρος: 0.912 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
29.68
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.71
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μπανιωτόπουλος, Χαράλαμπος Κ.
O καθηγητής Dr.-Ing. Χαράλαμπος Κ. Μπανιωτόπουλος κατέχει την Έδρα Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μπίρμιγκχαμ στη Μ. Βρετανία, είναι ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου JUST της Ιορδανίας. Έχει εργαστεί ερευνητικά στο RWTH Aachen (1988-89), στο Leibniz Universitaet Hanover (2011) και στο JRC-Ispra Ιταλίας (1993-94). Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του CEN που συνέταξε τον Ευρωκώδικα 9 "Σχεδιασμός Κατασκευών Αλουμινίου". Έχει επιμεληθεί και συγγράψει 16 επιστημονικά συγγράμματα και δημοσιεύσει πάνω από 270 εργασίες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων.

Νικολαΐδης, Θεμιστοκλής Ν.
Ο Δρ. Θεμιστοκλής Ν. Νικολαΐδης ανήκει στο Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό Ε.ΔΙ.Π. του Εργαστηρίου Μεταλλικών Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. και είναι Διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός του ΑΠΘ. Στο πλαίσιο των καθηκόντων του επιτελεί διδακτικό εφαρμοσμένο έργο συμμετέχοντας στη διδασκαλία μαθημάτων κορμού και επιλογής, στην επίβλεψη διπλωματικών εργασιών και στην έκδοση ηλεκτρονικών διδακτικών σημειώσεων. Έχει συνεχή ερευνητική δραστηριότητα σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά έργα που εκπονούνται υπό την εποπτεία της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ. Έχει συγγράψει 1 επιστημονικό σύγγραμμα και συμμετείχε στην τεχνική επιμέλεια άλλων 2 ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 40 άρθρα σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Επιπλέον έχει συμμετάσχει ως επικεφαλής ομάδας μελέτης ή ως σύμβουλος μελετών στην εκπόνηση πολλών στατικών μελετών αξιόλογων κτιριακών έργων, εγκαταστάσεων και έργων υποδομής στις οποίες περιλαμβάνονται κατασκευές κτιρίων, γεφυρών και ειδικών εγκαταστάσεων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.