Από τα Έξι Έθνη μέχρι τους πολέμους του Μαύρου Γερακιού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Από τα Έξι Έθνη μέχρι τους πολέμους του Μαύρου Γερακιού

Οι ινδιάνικες φυλές της Βορείου και της Νοτίου Αμερικής, βιβλίο τρίτο

Charles De Wolf Brownell

11.66€ -20% 9.33€

Την περασμένη άνοιξη, ο συνταγματάρχης Κρέσαπ, δολοφόνησε εν ψυχρώ, και απρόκλητα όλους τους συγγενείς μου, χωρίς να λυπηθεί καν τις γυναίκες και τα παιδιά μου. Τώρα πια, δεν υπάρχει ούτε ένα ζωντανό πλάσμα μέσα στο οποίο να κυλάει το ίδιο αίμα που κυλάει στις φλέβες μου. Αυτό με έσπρωξε να ζητήσω εκδίκηση. Τη ζήτησα. Σκότωσα πολλούς. Χόρτασα τη δίψα μου για γδικιωμό. Χαίρομαι που οι ακτίνες της ειρήνης πέφτουν τώρα πάνω στο λαό μου. Όμως μη σκεφτείτε ούτε για μια στιγμή πως φοβάμαι. Ο Λόγκαν δεν ένιωσε ποτέ φόβο. Δεν πρόκειται να το βάλει στα πόδια για να σώσει τη ζωή του. Ποιος θα θρηνήσει τον Λόγκαν όταν αυτός πεθάνει; Κανένας...
 
Σε ένα έργο-σταθμό για την αμερικανική και παγκόσμια βιβλιογραφία, ο Τσαρλς Μπρόουνελ παρουσιάζει την ιστορία όλων των γηγενών φυλών της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, από τον καιρό του πρώτου αποικισμού του δυτικού ημισφαιρίου το 1492, μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Τα ήθη και τα έθιμα, οι ειρηνικές επαφές και οι τρομεροί πόλεμοι με τους αποίκους, οι εκατέρωθεν ωμότητες και σφαγές, περιγράφονται από τον συγγραφέα με εκπληκτική γλαφυρότητα και αμεροληψία, προσφέροντας έναν πλούτο πληροφοριών που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό.
Στο τρίτο βιβλίο παρουσιάζονται τα Έξι Έθνη, η μεγάλη και ισχυρή ομοσπονδία φυλών που κατοικούσε στις περιοχές της Νέας Υόρκης και των Μεγάλων Λιμνών, και η οποία αποδείχθηκε είτε τρομερός εχθρός είτε πολύτιμος σύμμαχος όσων αποίκων προσπάθησαν να την προσεταιριστούν. Ακόμα, παρουσιάζονται οι πολεμόχαρες φυλές των Όταγουα, των Ντέλαγουερ, των Σονί και των Σακ, που και αν σήμερα είναι ξεχασμένες από το ευρύ κοινό, ήταν εκείνες που πολέμησαν με το μεγαλύτερο πάθος και γενναιότητα την εισβολή των αποίκων στη χώρα τους καταφέρνοντας συχνά περιφανείς νίκες εναντίον ισχυρών τακτικών στρατών. Ο Μπρόουνελ εξιστορεί με θαυμαστή για την εποχή του ιστορική ακρίβεια τα κατορθώματα πολέμαρχων όπως ο Θαγιαντανέγκα, ο Λόγκαν, ο Φυτευτής του Καλαμποκιού, ο Πόντιακ, το Κόκκινο Σακάκι, η Μικρή Χελώνα, ο Τεκουμσέχ και το Μαύρο Γεράκι, ηγέτης των γηγενών στον τελευταίο πόλεμο που αυτοί διεξήγαγαν εναντίον των αποίκων

Θωμάς Π. Μαστακούρης

Θωμάς Π. Μαστακούρης (Μεταφραστής)

Ο Θωμάς Π. Μαστακούρης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος, συγγραφέας και μεταφραστής. Έχει συγγράψει και εκδώσει πολλά βιβλία και περισσότερα από σαράντα διηγήματα, κυρίως στο χώρο της ηρωικής και επιστημονικής φαντασίας. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους ως μεταφραστής και επιμελητής εκδόσεων, με ειδίκευση στο χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού, έχοντας περισσότερες από 240 μεταφράσεις βιβλίων και δοκιμίων στο ενεργητικό του. Έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα και δοκίμια, και έχει συμμετάσχει σε πολλά συλλογικά βιβλία.


Charles De Wolf Brownell (Συγγραφέας)

Ο Τσαρλς Ντε Γουλφ Μπρόουνελ (1822-1909) έμεινε γνωστός περισσότερο ως καλλιτέχνης τοπιογράφος, αν και, γενικά, πολύ λίγα βιογραφικά στοιχεία του έχουν διασωθεί. Γεννήθηκε από πολύ ευκατάστατους γονείς, στο Πρόβιντενς της πολιτείας του Ροντ Άιλαντ των ΗΠΑ και ήταν ο τρίτος από έξι αδέλφια, από τα οποία έμελλε να είναι ο πιο μακρόβιος. Ο Τσαρλς αρχικά σπούδασε νομικά και έγινε δικηγόρος, όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός του, Χένρι, αλλά σύντομα εγκατέλειψε το επάγγελμα και αποφάσισε πως προτιμούσε τη ζωγραφική, τη συγγραφή και τα ταξίδια. Έγραψε το βιβλίο του "Οι Ινδιάνικες Φυλές της Boρείου και της Νοτίου Αμερικής", το 1853 και στη συνέχεια, με εξαίρεση κάποιες εμπλουτισμένες επανεκδόσεις του, όπως την τελευταία του 1864, η οποία παρουσιάζεται εδώ, αφιερώθηκε αποκλειστικά στη ζωγραφική και στις περιηγήσεις που συνδύαζε με αυτήν. Ταξίδεψε σε όλες σχεδόν τις πολιτείες των ΗΠΑ, το Μεξικό, την Τζαμάικα και τη Νότια Αμερική. Έμεινε επί χρόνια στην Κούβα και επισκέφτηκε πολλές χώρες της Ευρώπης και την Αίγυπτο. Το 1865 παντρεύτηκε την Ενριέτα Νόουλτον Έιντζελ και απέκτησε μαζί της τέσσερεις γιους. Πέθανε το 1909 και είναι θαμμένος στο κοιμητήριο του Τζούνιπερ Χιλ, στο Μπρίστολ του Κονέκτικατ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
3 από 5
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
160
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.25 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση