Πολιτική Επιστήμη. Διακλαδική και Συγχρονική Διερεύνηση της Πολιτικής Πράξης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πολιτική Επιστήμη. Διακλαδική και Συγχρονική Διερεύνηση της Πολιτικής Πράξης

Συγκριτική Πολιτική. Συγκλίσεις και Αποκλίσεις

Συλλογικό έργο

Γεώργιος Δ. Κοντογιώργης

Ιωάννης Σ. Βαβούρας

25.00€ -27% 18.25€

Η Συγκριτική Πολιτική είναι ο κλάδος της Πολιτικής Επιστήμης με τα εργαλεία του οποίου εκτιμώνται τα από την έρευνα των πολιτικών φαινομένων προκύπτοντα πρωτογενή συμπεράσματα. Προτείνονται δευτερογενείς ερμηνευτικές συναγωγές οι οποίες υπερβαίνουν τις ατομικές περιπτώσεις. Και αφορούν είτε σε θεματικές κατηγορίες πολιτικών φαινομένων, είτε σε κρατικές, ή και σε ευρύτερες υπερκρατικές, ενώσεις. Αποκαλύπτονται, ή διαφαίνονται έτσι, ομοιότητες και διαφορές, συνάφειες και αποκλίσεις ως προς τις οποίες επιχειρείται να αναζητηθούν οι λόγοι που τις προκαλούν.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Δ. Κοντογιώργης

Γεώργιος Δ. Κοντογιώργης (Συγγραφέας)

Ο ομότιμος καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης γεννήθηκε το 1947 στο Νυδρί Λευκάδας. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και πολιτική επιστήμη στο Παρίσι, όπου έγινε διδάκτορας (Doctorat d΄ Etat). Χρημάτισε πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, επί πολλά χρόνια επισκέπτης καθηγητής του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών (IEP) του Παρισιού, τιτουλάριος της έδρας Francqui του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Ερευνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, εμπειρογνώμονας σε πανεπιστημιακά θέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικής Επιστήμης (EPSNET) καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε πολλά ξένα πανεπιστήμια, ενώ έργα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλές χώρες. Είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου και καθηγητής στο Μάστερ Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Σιένας και αντεπιστέλλον μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας του Πολιτισμού της Πορτογαλίας.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Σ. Βαβούρας (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Σ. Βαβούρας είναι Καθηγητής Οικονομικής Πολιτικής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος και Πρύτανης του Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Leicester. Το δημοσιευμένο έργο του σε βιβλία, ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και τόμους, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των προβλημάτων οικονομικής πολιτικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Κοτζιάς

Νίκος Κοτζιάς (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Κοτζιάς έχει διδάξει και εργαστεί ως ερευνητής στα Πανεπιστήμια της Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη), του Μαρβούργου (Γερμανία), της Οξφόρδης (ΗΒ) και του Χάρβαρντ (ΗΠΑ). Υπήρξε στέλεχος της Αριστεράς. Συμμετείχε στην έκδοση των περιοδικών "Επιστημονική Σκέψη" και "Διαλεκτική". Διευθύνει τη σειρά "Αναστοχασμός" στις Εκδόσεις Καστανιώτη, όπως παλαιότερα στη σειρά "Λόγος" στις Εκδόσεις Λιβάνη. Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα Ημερησία. Εργάζεται ως εμπειρογνώμων στο υπουργείο Εξωτερικών. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες (πτυχίο), πολιτική και φιλοσοφία (μεταπτυχιακά), δίκαιο (διδακτορικό) και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση (post doc) στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Τα κυριότερα έργα που έγραψε ή συμμετείχε στην έκδοσή τους είναι τα εξής: Der autonome Intellekt (1976), Η διανόηση στην Ελλάδα (1978), Τέχνη και Ιδεολογία (1984), Ο τρίτος δρόμος του ΠΑΣΟΚ (1985), Πανεπιστήμιο και Κοινωνία (1986), Η Ελλάδα στο 2000 (1987), Συνειδητό και Αυθόρμητο (1987), Ο Συνασπισμός της Αριστεράς (1988), Μια συζήτηση που δεν έγινε (1989), Auf dem Weg zur Hegemonialmacht? Deutsche Aussenpolitik nach der Vereinigung (1993), ΕΕ: Κράτος δευτέρου βαθμού ή ένα σύστημα εν τω γίγνεσθαι - Το εθνικό κράτος και η διαδικασία πολιτικής ενοποίησης στην κοινοτική Ευρώπη (1995), Labor, Market and Employment (1996), EU und Demokratie (1997), Flexible Integration in Europe (1998), Griechenland in Europa (1998), Στόχοι και τακτικές στη Διακυβερνητική Διάσκεψη της ΕΕ του 1996-1997 (1999), Culture and the dialectic of the national and global (2002).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θωμάς Μαλούτας

Θωμάς Μαλούτας (Συγγραφέας)

Ο Θωμάς Μαλούτας είναι Καθηγητής Κοινωνικής Γεωγραφίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και παλαιότερα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επί πολλά χρόνια διηύθυνε το Ινστιτούτο Αστικής & Αγροτικής Κοινωνιολογίας στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (EKKE), ενώ πρόσφατα διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας. Το ερευνητικό και δημοσιευμένο έργο του αφορά τις κοινωνικές δομές στις μεγάλες πόλεις και τις μεταβολές τους κατά την περίοδο της παγκοσμιοποίησης. Επικεντρώνεται σε ζητήματα κοινωνικού διαχωρισμού, στεγαστικών και ευρύτερων προνοιακών συστημάτων σε συνάρτηση με το δομημένο περιβάλλον στις πόλεις της Νότιας Ευρώπης και ιδιαίτερα στην Αθήνα
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημοσθένης Ι. Δασκαλάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικηφόρος - Π. Διαμαντούρος (Συγγραφέας)

Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος είναι καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Διευθυντής και Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) από το 1995 ως το 1998, πρόεδρος της Εταιρείας Νεοελληνικών Μελετών στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1985 ως το 1988 και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης από το 1992 ως το 1998.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Λυριντζής (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Λυριντζής γεννήθηκε το 1952 και σπούδασε πολιτική επιστήμη στην Αθήνα (Πάντειο και ΕΚΠΑ) και στο Λονδίνο (London School of Economics). Είναι αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Κυριότερα έργα του: "Το τέλος των "Τζακιών", Αθήνα: Θεμέλιο 1991 και (επιμ. μαζί με τους Η. Νικολακόπουλο και Δ. Σωτηρόπουλο) "Κοινωνία και πολιτική: Όψεις της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας. 1974-1994", Αθήνα: Θεμέλιο 1996.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθανάσιος Γ. Καΐσης (Συγγραφέας)

Ο αναπληρωτής Καθηγητής Αθανάσιος Γ. ΚαΪσης σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ως υπότροφος του DAAD, στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης, Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω, επί σειρά ετών επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Ιδιωτικού Διεθνούς και Αλλοδαπού Οικονομικού Δικαίου του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, διδάσκει από το 1978 στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αστικό Δικονομικό Δίκαιο. Δίδαξε νομική ορολογία σε κοινοτικά σεμινάρια στο Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες, στο πρώην Κέντρο Μεταφράσεως και Διερμηνείας στην Κέρκυρα καθώς και στο πλαίσιο του Κοινοτικού προγράμματος "Έρασμος", στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Αννοβέρου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστάσιος - Ιωάννης Δ. Μεταξάς

Αναστάσιος - Ιωάννης Δ. Μεταξάς (Συγγραφέας)

Ο Α-Ι. Δ. Μεταξάς, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2012) έχει διατελέσει Προσκεκλημένος Καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Aix-en-Provence, της Βουδαπέστης (ELTE) και του Στρασβούργου (Universite R. Schuman, Ecole Doctorale). Στο τελευταίο διοργανώθηκε, το 2008, Διεθνής διάσκεψη, "Conference Metaxas", με θέμα "Art et Pouvoir: a propos des peintures diachroniques". Το 2010 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κρήτης στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου που οργανώθηκε με θέμα: "Πολιτική Επιστήμη-Σύγχρονα διακυβεύματα και η συμβολή του Α-Ι. Δ. Μεταξά". Είναι τακτικό Μέλος της "Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα" και εκπρόσωπός της στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καθώς και Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του "Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου" και του "Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης" στο οποίο είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος. Τα ενδιαφέροντά του, μέσα από τα βιβλία του, τα άρθρα του και τις "Επιφυλλίδες" του στην εφημερίδα "Το Βήμα", εστιάζονται στη μελέτη του πολιτικού λόγου και στα φαινόμενα μετάθεσης εξουσίας από τις θεσμικές σε άτυπες μορφές.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Γ. Καρκατσούλης

Παναγιώτης Γ. Καρκατσούλης (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε τη διδακτορική του διατριβή στην Κοινωνιολογία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Bielefeld στη Γερμανία. Για περισσότερο από δύο δεκαετίες εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας για την απλούστευση της νομοθεσίας και των διοικητικών διαδικασιών στο Υπουργείο Προεδρίας. Συμμετείχε στις σημαντικότερες διοικητικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων τριών δεκαετιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δίδαξε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης από το 1989 ως το 2015. Το 2015 ήταν βουλευτής Επικρατείας με "Το Ποτάμι" και, στη συνέχεια, Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του. Έχει συμμετάσχει, ως εμπειρογνώμονας πολλών διεθνών οργανισμών και κυβερνήσεων, σε δεκάδες μελέτες και έρευνες για τη Διακυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση. Το 2003 του απονεμήθηκε από την Αμερικανική Ένωση Δημόσιας Διοίκησης το "Senator Peter Boorsma Award" και τo 2012 το "Διεθνές βραβείο Δημόσιας Διοίκησης" για το σύνολο της προσφοράς του στην καλλιέργεια της διοικητικής επιστήμης. Το 2010 ίδρυσε το Ινστιτούτο Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών (ΙΝΕΡΠ), με σκοπό την προαγωγή της έρευνας και του διαλόγου για θέματα της διοικητικής επιστήμης και πρακτικής. Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης έχει δημοσιεύσει (στην ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα) πέντε μονογραφίες, πολλές μελέτες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και πλειάδα άρθρων και σχολίων στον ημερήσιο, περιοδικό, έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Μελέτες του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αραβικά, κινεζικά, κορεατικά, ιταλικά, αλβανικά και ρωσικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Γ. Μαυριάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηλίας Γεωργαντάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χαράλαμπος Κουταλάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Κάρταλης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πέτρος Ιωαννίδης (Συγγραφέας)

Ο Πέτρος Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και επικοινωνία. Από το 2001 εργάζεται στο χώρο της πολιτικής επικοινωνίας, στρατηγικής και των πολιτικών και κοινωνικών ερευνών. Αρθρογραφεί τακτικά στην Αthens Voice, ενώ αναλύσεις του έχουν φιλοξενηθεί σε μεγάλη μερίδα του Τύπου. Είναι ιδρυτής της aboutpeople.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστάσιος - Ιωάννης Δ. Μεταξάς

Αναστάσιος - Ιωάννης Δ. Μεταξάς (Επιμέλεια)

Ο Α-Ι. Δ. Μεταξάς, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2012) έχει διατελέσει Προσκεκλημένος Καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Aix-en-Provence, της Βουδαπέστης (ELTE) και του Στρασβούργου (Universite R. Schuman, Ecole Doctorale). Στο τελευταίο διοργανώθηκε, το 2008, Διεθνής διάσκεψη, "Conference Metaxas", με θέμα "Art et Pouvoir: a propos des peintures diachroniques". Το 2010 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κρήτης στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου που οργανώθηκε με θέμα: "Πολιτική Επιστήμη-Σύγχρονα διακυβεύματα και η συμβολή του Α-Ι. Δ. Μεταξά". Είναι τακτικό Μέλος της "Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα" και εκπρόσωπός της στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καθώς και Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του "Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου" και του "Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης" στο οποίο είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος. Τα ενδιαφέροντά του, μέσα από τα βιβλία του, τα άρθρα του και τις "Επιφυλλίδες" του στην εφημερίδα "Το Βήμα", εστιάζονται στη μελέτη του πολιτικού λόγου και στα φαινόμενα μετάθεσης εξουσίας από τις θεσμικές σε άτυπες μορφές.

Isaac David Shamaya (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
6
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
533
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.798 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση