Το κορίτσι από τη Δανία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το κορίτσι από τη Δανία

David Ebershoff

16.00€ -28% 11.52€

«Θα μου κάνεις μια χάρη;» Αυτή η απλή παράκληση που απευθύνει μια γυναίκα στο σύζυγό της καθώς ζωγραφίζουν και οι δυο στο ατελιέ τους, πυροδοτεί μια αλλαγή που κανείς τους δεν μπορεί να προβλέψει.

   Κάπως έτσι ξεκινάει η αληθινή ιστορία από την οποία εμπνέεται αυτό το βιβλίο: η απίστευτη διαδρομή της Λίλης Έλμπε, μιας πρωτοποριακής φιγούρας στην ιστορία της τρανσεξουαλικότητας και μιας γυναίκας διχασμένης ανάμεσα στο γάμο της και στις ιδιαίτερες προσωπικές της επιθυμίες.

   Με φόντο τη λάμψη και την αίγλη της Κοπεγχάγης, του Παρισιού και της Δρέσδης στη δεκαετία του 1920, το συγκλονιστικό αυτό μυθιστόρημα εξερευνά τα όρια του φύλου και της σεξουαλικότητας, του έρωτα και του γάμου, και το ταξίδι που ξεκινάει κανείς για να γίνει ο εαυτός του.

Μαρία Αγγελίδου

Μαρία Αγγελίδου (Μεταφραστής)

Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο βιβλιοπωλείο "Χνάρι", επί της οδού Κιάφας, για να αφοσιωθεί, στη συνέχεια, στη συγγραφή και τη μετάφραση βιβλίων. Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Μεταφραστών και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, μεταξύ 2000-2004.


David Ebershoff

David Ebershoff (Συγγραφέας)

Ο David Ebershoff γεννήθηκε στην Καλιφόρνια το 1969 και σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη. Διδάσκει λογοτεχνική γραφή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και έχει εργαστεί πολλά χρόνια ως επιμελητής εκδόσεων στο Random House. Έχει περιληφθεί δύο φορές στην ετήσια λίστα των 100 πιο επιδραστικών LGBT ατόμων του περιοδικού Out. Έργα του είναι: "The Danish Girl" (2000), "The Rose City" (2002), "Pasadena" (2003), "The 19th Wife" (2009).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
360
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.544 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση