Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βιοηθικοί προβληματισμοί ΙΙ
(Το πρόσωπο)

Offer
Το βιβλίο, συνέχεια του προγενέστερου "Βιοηθικοί Προβληματισμοί" (2014), αποτελεί μια εκτενή συλλογή αναλύσεων για τα πιο σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα βιοηθικής και ιατρικής ευθύνης που εστιάζουν στο πρόσωπο. Επικεντρώνεται στην πολυσήμαντη και φορτισμένη θεολογικά, φιλοσοφικά, νομικά και αισθητικά έννοια του προσώπου, η οποία αντιμετωπίζεται σφαιρικά από εκπροσώπους πολλών και διαφορετικών επιστημονικών πεδίων.

Εξετάζει διεξοδικά τα καίρια και εξαιρετικά πρόσφατα ερωτήματα που προκύπτουν από τη σχεδόν ανεξέλεγκτη πλέον εξέλιξη της τεχνολογίας όσον αφορά το πρόσωπο και την ανθρώπινη διάστασή του. Παράλληλα αναδεικνύει την κυριότερη αδυναμία που παρουσιάζουν οι περισσότερες σύγχρονες ηθικές θεωρίες αναφορικά με την έννοια του προσώπου. Στα κείμενα του τόμου αναλύονται τα νομικά ζητήματα της ταυτότητας του φυσικού προσώπου, τα οποία σχετίζονται και με την αλλαγή του φύλου. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αναλύονται ζητήματα ιατρικής ευθύνης και βιοηθικής στο ειδικότερο πεδίο της χειρουργικής προσώπου (πλαστικών επεμβάσεων στο πρόσωπο, όπως οι ρυτιδεκτομές, οι βλεφαροπλαστικές, περιοδοντολογίας, εμφυτευματολογίας, κ.ά.).

Πρόκειται για κάποιες από τις πιο σημαντικές ειδικότητες της χειρουργικής, αν και όχι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό, καθώς αφορούν στο ίδιο το πρόσωπο του ασθενούς, το οποίο κατεξοχήν συνδέεται με την εικόνα και την προσωπικότητα του ατόμου. Σκοπός του τόμου είναι να αναδειχθεί μέσα από τις μελέτες, η αξία και η σημασία του προσώπου και της εικόνας του στο δίκαιο, την ιατρική, τη φιλοσοφία και την ηθική.

21χ14 εκ., 716 σελίδες
Ονομασία σειράς: δια-ΛΟΓΟΣ: Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη - Μελέτες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 174.957 4 (Βιοηθική)
Άλλα πρόσωπα: Μαρία Κανελλοπούλου - Μπότη (Επιμελητής) , Φερενίκη Παναγοπούλου - Κουτνατζή (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-3166-3
ISBN (10ψήφιο): 960-02-3166-4
Βάρος: 1.037 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
38.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.32
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.