2ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

2ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός "Μίμης Σουλιώτης"

κ.ά.

Συλλογικό έργο

Αγγελική Πλουμά

10.00€ -10% 9.00€

Ο 2ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός "Μίμης Σουλιώτης" έρχεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Δημιουργική Γραφή" του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον "χώρο" που στεγάζει και θρέφει τα οράματα μιας ολόκληρης γενιάς λογοτεχνών. Αυτής της νέας γενιάς, πέρα από ηλικιακούς προσδιορισμούς και γενεαλογικές ταυτότητες, που απηχεί το αίτημα της αναγέννησης της συγγραφικής τέχνης και της κριτικής στάσης απέναντι στις παρηκμασμένες και ακατανόητες μεταμοντέρνες λογοτεχνίζουσες φυσιογνωμίες του καιρού μας.

Συμμετέχουν οι:
- Διηγήματα
Ανδριανάκη Κατερίνα
Αντωνόπουλος Γιώργος
Αποστόλου Βερόνικα
Γραμματικοπούλου Χριστίνα Παναγιώτα
Γορανίτης Γιάννης
Εμμανουηλίδου Βέρα
Κακκαβάς Νικήτας
Κεχαγιά Φανή
Κολλάρος Σταμάτης
Κυρίτση Ευαγγελία (Λίλια)
Κωνσταντινίδης Μάνος (Αμανάτιος)
Κωνσταντινίσου Σεβαστή
Μικροπούλου Άννα
Μιχεληνάκη Ευαγγελία
Μπαλαή Ευανθία
Μυλόπουλος Γιάννης
Παπαδόπουλος Σταύρος
Πλουμά Αγγελική
Πουλιάσης Άγγελος
Στεργίου Ηλίας
Χασιώτη Μαρία
Τζιτζικάκης Ηλίας
Τζιώκας Βασίλης
Τσαπουρνιώτης Γιάννης
Τσαρούχα Αντωνία
Τσιάρτας Αρίστος
Φεϊζατίδης Γρηγόριος
Ψωμαδέλλη Αγγελική-Μαρία

- Ποιήματα
Αμπράζη Κατερίνα
Βεληβασάκη Α. Γεωργία
Ελευθεριάδου Θωμαή
Κακλαμάνη Ακριβή
Καρανάσιος Παναγιώτης
Κιοσσές Σπυρίδων
Κουρκούρας Ηλίας
Κουρουζίδης Νικόλαος
Κωνσταντινοπούλου Μαρία
Λαμπρογεώργου Μαγδαλινή
Λιάτσου Λαμπρινή
Λίτσας Παναγιώτης
Μακρογιώργου Ι. Γεωργία
Μαργέτη Αναστασία
Μόχλα Έλενα
Ντέμου Μαρία
Παπάζογλου Ευαγγελία
Πισιμίση Ρεβέκκα
Πιτόσκα Λίλιαν
Πολύζος Νικόλαος
Σταυρόπουλος Αργύρης
Χλωρός Παντελής

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγγελική Πλουμά (Συγγραφέας)

Η Αγγελική Πλουμά είναι υπεύθυνη Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε μεγάλο Οργανισμό και για παραπάνω από 15 χρόνια έχει δουλέψει σε αντίστοιχες θέσεις σε Πανεπιστήμια και Επιχειρήσεις. Είναι από τους πρώτους ανθρώπους που ασχολήθηκαν με τη βιωματική, επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί, εκπαιδεύοντας υψηλόβαθμα στελέχη, με μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Η προσέγγιση της εκπαίδευσης είναι βιωματική και τα θέματα είχαν να κάνουν, κυρίως, με Διαχείριση Αλλαγής, Διαχείριση Κρίσης, Αποτελεσματική Διαχείριση Ομάδων Εργασίας και Ομάδων Έργου. Έχει εκπαιδευτεί στο βιωματικό τρόπο εκπαίδευσης από πιστοποιημένους Οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Αυστρία) και σε διαφορετικές προσεγγίσεις (εργαστήρια αξιολόγησης επαγγελματιών, management αλλαγής, διαχείριση κρίσης, συστημική αναπαράσταση σε Οργανισμούς, εμψύχωση εκπαιδευτών, σωματική έκφραση, δημιουργική χρήση φωνής). Έχει εκπαιδευτεί σε εξειδικευμένα προγράμματα που απευθύνονται σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες και αφορούν επαγγελματικό προσανατολισμό (Butterfly process) καθώς επίσης και διαχείριση συγκρούσεων (Ινστιτούτο του Όσλο). Η βασική ακαδημαϊκή της εκπαίδευση είναι σε Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.ΒΑ) και είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου σε έρευνα που αφορά την αποτελεσματικότητα της βιωματικής εκπαίδευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παντελής Χλωρός (Συγγραφέας)

Ο Παντελής Χλωρός γεννήθηκε το 1967 στη Θεσσαλονίκη, όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Σπούδασε στη σχολή υπολογιστών του Πανεπιστημίου Ηρακλείου Κρήτης και υπηρετεί στη μέση εκπαίδευση. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε τοπικές εφημερίδες της Κρήτης και στην κυριακάτικη εφημερίδα "Εποχή". Έχει εκδόσει τρεις ποιητικές συλλογές: "Το δικαίωμα", Ηράκλειο (1989), το "Καλημέρα καινούρια μέρα", Ηράκλειο (1991) και το "Φύλλο φύλλο θα έρθω", Θεσσαλονίκη (1994). Έχει συμμετάσχει σε διάφορους ποιητικούς διαγωνισμούς και έχει διακριθεί με το τρίτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Κιλκίς το 1996, το τρίτο βραβείο για το ποίημά του "Κόσμος" σε διαγωνισμό νέων ποιητών της Θεσσαλονίκης το 1997, το πρώτο βραβείο στα "Σικελιανά 2003" και με έπαινο στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Κιλκίς το 2004.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Αντωνόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος κατάγεται από τον Πύργο της Ηλείας. Είναι απόφοιτος θεολογικής σχολής. Ασχολείται με την ποίηση επί πολλά έτη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεωργία Βεληβασάκη

Γεωργία Βεληβασάκη (Συγγραφέας)

Η Γεωργία Βεληβασάκη γράφει ποίηση, έμμετρα παραμύθια και διηγήματα. Ασχολείται με το τραγούδι και τη στιχουργική. Στο εργοβιογραφικό της περιλαμβάνεται εκτενής προσωπική δισκογραφία, καθώς και πλήθος συμμετοχών σε έργα άλλων καλλιτεχνών. Σπούδασε μουσική, θέατρο, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο) και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας). http://www.velivasaki.gr/
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Ανδριανάκη (Συγγραφέας)

Η Κατερίνα Ανδριανάκη γεννήθηκε στην Καβάλα. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. (Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής), πτυχιούχος βιολοντσέλου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. και πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (Τμήμα Θεάτρου). Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει τη συλλογή διηγημάτων "Μικρές μπουκιές" (Γαβριηλίδης, 2013) και συμμετείχε στο συλλογικό έργο "2ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός "Μίμης Σουλιώτης"" (ποίημα & διήγημα, LIBRON ΕΚΔΟΤΙΚΗ, 2016).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστασία Ν. Μαργέτη (Συγγραφέας)

Η Αναστασία Ν. Μαργέτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ, του Ιστορικού - Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ και του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης. Είναι τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ με κατεύθυνση τη Λογοτεχνία. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε παιδαγωγικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Υπηρετεί σε Δημόσιο Σχολείο των Αθηνών. Η συλλογή ποιημάτων "Τρίτοι από της αληθείας" είναι το πρώτο της βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
168
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.262 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση