Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ομήρου Ιλιάδα Β΄ γυμνασίου
(Φύλλα εργασίας για ομαδοσυνεργατική διδασκαλία)
Συγγραφέας:   Γεώργιος Μ. Νικολάου


Ομήρου Ιλιάδα Β΄ γυμνασίου
Το βιβλίο αυτό είναι ουσιαστικά ένα τετράδιο εργασιών για την Ιλιάδα του Ομήρου, το οποίο απευθύνεται πρωτίστως σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να έχουν οργανωμένο υλικό για το συγκεκριμένο μάθημα και επιθυμούν η διδασκαλία τους να έχει συνέπεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Το καινοτόμο στοιχείο του είναι ότι εφαρμόζει τις αρχές της διερευνητικής - ανακαλυπτικής μεθόδου και του ομαδοσυνεργατικού μοντέλου μάθησης με τη χρήση φύλλων εργασίας. Κύριος στόχος του είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να αυτενεργήσουν, να συνεργαστούν, να ερευνήσουν, να εκφράσουν γραπτά τις ιδέες τους και να συμμετάσχουν ενεργά στην τάξη. Και όλα αυτά με τη διακριτική καθοδήγηση του καθηγητή, ο οποίος θα τους συμβουλεύει και θα τους βοηθά, μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο.
Το βιβλίο περιέχει:
α) 25 φύλλα εργασίας με δραστηριότητες που υπηρετούν απόλυτα τους διδακτικούς στόχους του μαθήματος, όπως αυτοί τίθενται στο βιβλίο του καθηγητή, και διερευνούν κοινά ζητούμενα με τις περισσότερες ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου που βρίσκονται στο τέλος κάθε διδακτικής ενότητας.
β) Απαντήσεις στα φύλλα εργασίας.
γ) Φύλλο εργασίας για την εισαγωγή στην Ιλιάδα.
δ) Φύλλο εργασίας για τους πρωταγωνιστές της Ιλιάδας.
ε) Φύλλο εργασίας για τη συγγραφή περίληψης.
στ) Φύλλο "χρήσιμων όρων", το οποίο περιέχει πληροφορίες για τις αφηγηματικές τεχνικές που χρησιμοποιεί ο ποιητής στο έπος.

29χ21 εκ., 144 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Νάουσα
Ταξινόμιση DDC: 881.07 (Ελληνική ποίηση, Αρχαία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
ISBN: 978-960-93-7893-2
ISBN (10ψήφιο): 960-93-7893-5
Βάρος: 0.469 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο συγγραφέας γεννήθηκε στη Νάουσα Ημαθίας το 1973 και αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ. το 1994. Από το 1999 και μέχρι σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει ειδικευτεί στη χρήση διαδραστικών συστημάτων διδασκαλίας και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε πανελλήνια εκπαιδευτικά συνέδρια και ως επιμορφωτής σε ενδοσχολικές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών. Είναι ιδιοκτήτης των εκπαιδευτικών ιστοτόπων ΄Ψηφιακός φιλόλογος΄ και ΄Ψηφιακά μαθήματα΄ (georgenikolaou.blogspot.gr και lappeio.blogspot.gr αντίστοιχα).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.