Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προσεγγίσεις στους προσωκρατικούς
(Οι πυθαγόρειοι, οι ελεάτες)

Προσεγγίσεις στους προσωκρατικούς
Προσεγγίζοντας του προσωκρατικούς γίγαντες του πνεύματος, προσεγγίζουμε τα βάθη του εαυτού μας και τα βάθη του σύμπαντος· ανακαλύπτουμε τις δυνατότητες του μυαλού μας και την ουσία των πραγμάτων· μαθαίνυμε την σχέση του μικρόκοσμου με τον μακρόκοσμο, του πεπερασμένου με το άπειρο, του προσωρινού με το αιώνιο και δίνουμε στα γεγονότα τις πραγματικές τους διαστάσεις. Προσεγγίζοντάς τους συνειδητοποιούμε την αξία μας, αποκτάμε αργά και σταθερά πραγματική μόρφωση και διώχνουμε τον πνευματικό ύπνο από τα βλέφαρά μας. Διότι όπως λέει και ο Ηράκλειτος (απ. 73): "ου δει ώσπερ καθεύδοντας ποιείν και λέγειν" [δεν πρέπει να μιλάμε και να ενεργούμε σαν να κοιμώμαστε όρθιοι].

24χ17 εκ., 356 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2
Ταξινόμιση DDC: 182 (Φιλοσοφία, Αρχαία ελληνική - Ερμηνεία και κριτική)
ISBN: 978-618-81187-3-7
ISBN (10ψήφιο): 618-81187-3-5
Βάρος: 0.646 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Διαλεκτού, Δέσποινα
Η Δέσποινα Ε. Διαλεκτού γεννήθηκε στην Νεάπολη της Νίκαιας από γονείς πρόσφυγες εκ Σμύρνης. Κάθε χρόνο αρίστευε στο Εξατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων Νικαίας, στο οποίο υπήρξε και Σημαιοφόρος. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως Φιλόλογος στο Εξατάξιο Γυμνάσιο Τσεπελόβου Ιωαννίνων και σε Γυμνάσια και Λύκεια του Πειραιά και του Κερατσινίου. Ολοκλήρωσε την σταδιοδρομία της ως Γυμνασιάρχης. Είναι δεινή ελληνίστρια και λατινίστρια. Έχει μεταφράσει έργα του Κικέρωνα, όπως το "Pro Archia poeta" και το έκτο βιβλίο του "De Republica" καθώς και το έργο του Λουκρητίου "De rerum natura". Έχει συγγράψει την μελέτη "Ο θεσμός των Προξένων στην Ελλάδα των πόλεων". Παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Μητροπέτρο και απέκτησε μαζί του τρία παιδιά, την Ναταλία, την Έλενα και τον Βαγγέλη. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια αφιερώθηκε μαζί με τον άνδρα της στην συγγραφή του τρίτομου έργου "Προσεγγίσεις στους Προσωκρατικούς".

Μητροπέτρος, Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης Κ. Μητροπέτρος γεννήθηκε στον Πειραιά από πατέρα Ευβοέα και μητέρα πρόσφυγα από τον Πόντο και την Καισάρεια. Φοίτησε στο Ε΄ Εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιώς, στο οποίο υπήρξε και Σημαιοφόρος. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως Φιλόλογος στο Εξατάξιο Γυμνάσιο Δομοκού, στο Εξατάξιο Γυμνάσιο Ελατείας, στο Λύκειο Αρρένων Κερατσινίου, στο 1ο Λύκειο Κερατσινίου και στο Λύκειο Περάματος. Διετέλεσε Λυκειάρχης για είκοσι δύο χρόνια. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει συγγράψει άρθρα με ομάδες Γεωφυσικών, Αστροφυσικών, Αρχαιολόγων, Φιλολόγων και Φυσικών για αστρονομικά προβλήματα στα Έπη του Ομήρου, που έχουν δημοσιευθεί κατόπιν ενδελεχούς κρίσεως αγνώστων κριτών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Συνέγραψε με αλληλοδιάδοχες ομάδες μαθητών του στο 1ο Λύκειο Κερατσινίου τέσσερα μνημειώδη έργα, πού εξέδωσε ο Δήμος Κερατσινίου: α) "Προσεγγίσεις στον Πλάτωνα", β) "Προσεγγίσεις στον Αριστοτέλη", γ) "Προσεγγίσεις στον Πλούταρχο" καί δ) "Προσεγγίσεις στους Μεγάλους Λογικούς Μύθους".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.