Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πολιτικός και κοινωνικός μετασχηματισμός του ελληνικού χώρου (13ος - 17ος αι.)
(Από το Βυζάντιο στη Λατινοκρατία και την Τουρκοκρατία)

Πολιτικός και κοινωνικός μετασχηματισμός του ελληνικού χώρου (13ος - 17ος αι.)
Τα κείμενα αυτού του βιβλίου αποτυπώνουν τα συμπεράσματα αναζητήσεων και ερευνητικών προσπαθειών τόσο σε παλαιότερες περιόδους της βυζαντινής ιστορίας (με έμφαση στους υστεροβυζαντινούς αιώνες),όσο και στους πρώτους αιώνες της Τουρκοκρατίας. Η χρονική αυτή περίοδος, η οποία χονδρικά αρχίζει απο τον 13ο αιώνα και εκτείνεται έως και τον 17ο, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε γεγονότα αλλά εξακολουθεί να παραμένει σε μεγάλο βαθμό "ανεξερεύνητη", λόγω της έντονης ρευστότητας που την χαρακτηρίζει, την οποία οι ιστορικές πηγές συχνά αδυνατούν να καταγράψουν με σαφήνεια. Έτσι, οι μελέτες που περιλαμβάνονται εδώ διερευνούν πτυχές του πολιτικού και κοινωνικού μετασχηματισμού διαφόρων ελληνικών περιοχών κατά τις περιόδους που προαναφέρθηκαν, ερμηνεύοντας παράλληλα ορισμένα σημαντικά γεγονότα που καταγράφηκαν απο ιστορικούς και χρονικογράφους.

Στο τέλος του έργου παρατίθεται μια επισκόπηση βυζαντινής ιστορίας η οποία θα διευκολύνει τους μη ειδικούς αναγνώστες να αντιληφθούν την εξελικτική πορεία του βυζαντινού κράτους, απο την άνοδο μέχρι την πτώση του.

24χ17 εκ., 240 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 938.3 (Βυζαντινή Αυτοκρατορία - Ιστορία - 324-1453)
ISBN: 978-618-5161-46-0
ISBN (10ψήφιο): 618-5161-46-Χ
Βάρος: 0.51 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
19.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Νικολούδης, Νικόλαος Γ.
Ο Νικόλαος Γ. Νικολούδης (Αθήνα, 1960) αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών με έπαινο στην Ιστορία και το 1984 από το τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ Ιστορίας του King΄s College (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου) με ειδίκευση στους τελευταίους αιώνες του Βυζαντίου. Έχει διδάξει στο Αρσάκειο Ψυχικού, σε σεμινάρια της ΧΕΝ, στη σχολή Ξεναγών Αθηνών και στο Διεθνές Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών - ΔΙΚΕΜΕΣ. Έχει δώσει διαλέξεις και έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια. Είναι επιμελητής έκδοσης του επίτομου "Λεξικού της βυζαντινής Πελοποννήσου" (Αθήνα 1998) και διευθυντής σύνταξης του μηνιαίου περιοδικού "Ιστορικά Θέματα".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.