Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στους αχαρτογράφητους τόπους της φαντασίας

Στους αχαρτογράφητους τόπους της φαντασίας
Μιά συλλογή 19 διηγημάτων φαντασίας από 8 συγγραφείς

Aliki RELOADED - Ειρήνη Μαντά
Ένας άσημος κινηματογραφικός κομπάρσος γίνεται άθελά του μάρτυρας στα ανεξήγητα γεγονότα που πυροδότησαν έναν από τους γνωστότερους αστικούς θρύλους.

ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ - Δημήτρης Καραδήμος
Ένας πολίτης του μέλλοντος έρχεται αντιμέτωπος με τις Αρχές της εποχής του που θεωρούν ότι δεν υπάρχει.

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ - Κωνσταντίνος Ρωμοσιός
Μια θανατηφόρος επιδημία έχει εξοντώσει σχεδόν όλο τον ανθρώπινο πληθυσμό. Ο τελευταίος επιζών δέχεται τις μυστηριώδεις επισκέψεις μιας γυναίκας που πεθαίνει και ξανάρχεται. Και μαζί ουράνια αντικείμενα γεμίζουν τον ουρανό του.

ΓIN-ΓΙΑΝΓΚ - Δημήτρης Καραδήμος
ΓΙΝ: Η Επιστήμη ανοίγει την πύλη προς μια άλλη διάσταση διαταράσσοντας την τοπική ισορροπία. ΓΙΑΝΓΚ: Η άλλη διάσταση προσπαθεί να την αποκαταστήσει και τα νέα δεν είναι καλά για την Ανθρωπότητα.

ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - Κωνσταντίνος Ρωμοσιός
Πιλότοι διαστημοπλοίων σαν τον πρωταγωνιστή δίνουν τις ζωές τους ξανά και ξανά για την προστασία της Γης. Κανένας όμως δεν αναγνωρίζει την προσφορά τους.

Η ΑΞΙΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΓΚΙΛΛΕ - Μιχαήλ Ν. Αντωνόπουλος
Δεκατρείς πολεμιστές, του είδους εκείνου που μόνο η στέπα ξέρει να σφυρηλατεί, βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν εχθρό που υπερτερεί συντριπτικά σε ισχύ. Προσπαθούν να ξεφύγουν αλλά ο εχθρός, που τους ακολουθεί κατά πόδας, φαίνεται να τους οδηγεί εσκεμμένα σε έναν τόπο που βρίθει από πανάρχαιους θρύλους. Εκεί θα διαπιστώσουν αν η αλήθεια πίσω από τους θρύλους πλησιάζει τα υλοποιημένα όνειρά τους ή τους βαθύτερους εφιάλτες τους.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - Γιώργος Ρωμοσιός
Ένας άνθρωπος βρίσκεται ολομόναχος και αβοήθητος στα πέρατα του Σύμπαντος. Επέλεξε εθελοντικά να κάνει αυτό το δίχως γυρισμό ταξίδι αγνοώντας τον λόγο αλλά πιστεύοντας στη σοφία των ανωτέρων του. Γιατί; Στην απάντηση ίσως να κρύβεται το μυστήριο των μυστηρίων.

Ο ΒΙΓΛΑΤΟΡΑΣ - Ειρήνη Μαντά
Τι σημαίνει πρόβλεψη της μοίρας; Είναι δυνατή; Και αν υποθέσουμε πως είναι, μπορεί κάποιος να αποφύγει το μοιραίο, ακόμη και αν το γνωρίζει;

ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΑΣ - Αντώνης Κρύσιλας
Η αποτελεσματική δουλειά του νυχτοφύλακα ενός σχολείου επέτρεψε στον λυκειάρχη να ζει αμέριμνος στην δική του μικρή, αυστηρά τακτοποιημένη πραγματικότητα, αγνοώντας τη μεταφυσική απειλή που τυλίγει το σχολείο. Τώρα όμως ο νυχτοφύλακας χάθηκε και ο νέος αντικαταστάτης δεν έχει έλθει ακόμα.

ΒΑΒΕΛ - Δημήτρης Καραδήμος
Όταν το Διάστημα αποδεικνύεται μικρότερο από την Ανθρώπινη απληστία, οι πόλεμοι κερδίζονται με άλλου είδους μάχες.

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ κος ΤΣΑΠΛΙΝ - Θανάσης Μάργαρης
Η σατιρική διάθεση των θεών και οι επιπτώσεις της στην Ανθρωπότητα.

Ο ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΟ ΡΑΒΔΙ - Ειρήνη Μαντά
Ένας νέος άντρας ξυπνά σε άγνωστο μέρος, με τη μνήμη του χαμένη. Η περιπλάνησή του θα οδηγήσει τα βήματά του στην παλιά του ζωή, καθώς και στις επιλογές που τον οδήγησαν στην παρούσα του κατάσταση. Θα μπορούσε να έχει επιλέξει διαφορετικά; Αν υπήρχε η δυνατότητα διαφορετικής επιλογής ποιος θα την αρνιόταν, ποιος δεν θα σκότωνε για να την εξασφαλίσει;
(Το διήγημα O Δράκος στο Ραβδί πήρε την πρώτη θέση στον 40ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας που διοργάνωσε η διαδικτυακή κοινότητα του φανταστικού sff.gr.)

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ - Αντώνης Κρύσιλας
Ένας ζωγράφος αποτυπώνει στον καμβά έναν από τους εφιάλτες του. Σύντομα όμως η "πραγματικότητά" του θα βρεθεί αντιμέτωπη με εκείνη του πίνακα. Ποιά θα επικρατήσει;

ΣΚΙΕΣ ΣΕ ΤΟΠΙΑ ΜΝΗΜΗΣ - Θανάσης Μάργαρης
Καθώς το παρόν διαρκεί μόνο μια στιγμή πριν γίνει παραλθόν, η ζωή ενός ανθρώπου στην πραγματικότητα δεν είναι παρά οι μνήμες του. Όταν αυτές φθίνουν, ποιές θα επέλεγε κάποιος να διασώσει;

ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ - Θωμάς Μαστακούρης
Η αιματηρή πολιορκία του φυλακίου των Γήινων στον μακρινό πλανήτη συνεχίζεται για έκτη εβδομάδα από τους κατοίκους του. Αλλά ενώ ο πληθυσμός των ιθαγενών υπερεπαρκεί για να αναπληρώσει τις απώλειες τους, οι λιγοστοί Γήινοι εξαρτώνται από ανταλλακτικά μέλη και όργανα των νεκρών για την επιβίωσή τους. Όμως καθώς και αυτά ακόμα εξαντλούνται, νέες, δημιουργικές λύσεις πρέπει να βρεθούν.

ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΣ - Αντώνης Κρύσιλας
Τέσσερεις έφηβοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με κάποιο πνεύμα. Ένα παιχνίδι. Μία ακίνδυνη φάρσα. Έτσι πιστεύουν στην αρχή. Όμως αυτό που τελικά καλούν είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι φαντάζονταν και πολύ δύσκολο να το διαχειριστούν ή να το ελέγξουν.

ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙΑ - Γιώργος Ρωμοσιός
Σύμφωνα με τον θρύλο για το ξερονήσι στα ανοιχτά της Σκωτίας, οι ψυχές των ναυτικών που πέθαιναν εκεί ξαναγύριζαν σαν θαλασσοπούλια. Ασφαλώς, ο τεχνίτης που αποβιβάστηκε για να επισκευάσει τον χαλασμένο φάρο του νησιού δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τέτοιες δεισιδαιμονίες. Αλλά τότε, γιατί τα φασματικά τύμπανα των αρχαίων Κελτών ηχούν όλο και πιο δυνατά στ΄ αυτιά του;

ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ - Δημήτρης Καραδήμος
Ο Χάρος έρχεται στη Γη να πάρει την επόμενη ψυχή που έχει σειρά στο βιβλίο του. Όμως ο κάτοχός της είναι υπάλληλος Εφορίας. Ελληνικής Εφορίας...

ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΝΑΣ - Κωνσταντίνος Ρωμοσιός
Μια θύελλα ξεβράζει στον παλιό φάρο μια γοργόνα. Οι παλιοί ναυτικοί δεν τις θεωρούσαν καλούς οιωνούς. Ο φαροφύλακας που την περιμάζεψε θα διαπιστώσει αν είχαν δίκιο.

21χ14 εκ., 420 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 889.3 (Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα )
ISBN: 978-618-5199-05-0
ISBN (10ψήφιο): 618-5199-05-Χ
Βάρος: 0.5 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
14.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.46
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αντωνόπουλος, Μιχάλης Ν.
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φυσική, Αστροφυσική και Μετεωρολογία στα πανεπιστήμια Αθήνας και Ρώμης. Διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1962, ήλθε σηκωτός και έντονα διαμαρτυρόμενος στην Αθήνα το 1969 όπου και διαμένει από τότε. Υποτροφία σε σπουδές Πληροφορικής με μεταπτυχιακό από Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, πωλητής πουκαμίσων στην Ελλάδα. Με τα πολλά βρέθηκε να καταλαμβάνει καίριες θέσεις στο χώρο των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής (Vodafone, IBM) αλλά, τώρα, απομακρυσμένος τελείως από το χώρο της Πληροφορικής, ασχολείται με τη συγγραφή. Το κεντρικό θέμα γύρω από το οποίο περιστρέφονται τα διηγήματά του είναι τα ευτράπελα που προκύπτουν από τη σύγκρουση της ανθρώπινης διάνοιας με την ανθρώπινη ηλιθιότητα - των δύο αντιθέτων που διασφαλίζουν την διαιώνιση του Κοσμικού Χιούμορ.

Κρύσιλας, Αντώνης
Ο Αντώνης Κρύσιλας γεννήθηκε το 1970 στο Βόλο. Από το 1981 μέχρι τις αρχές του 2005 έζησε στην Αθήνα. Οι πρώτες του συγγραφικές απόπειρες υπό μορφή διηγημάτων έχουν δημοσιευτεί από τις εκδόσεις Ωρόρα. Το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο "Το μικρό μεγάλο ταξίδι". Το 2005 συμμετείχε στη συλλογή διηγημάτων με γενικό τίτλο "Το Χαλάνδρι που γνώρισα" (Ευριπίδης). Τα τελευταία τρία χρόνια κατοικεί στη Σύρο με τη γυναίκα και την κόρη του.

Μαντά, Ειρήνη
Η Ειρήνη Μαντά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κλασικό τραγούδι στο Ωδείο του Μανώλη Καλομοίρη και υποκριτική στη Σχολή Δραματικής Τέχνης ΙΑΣΜΟΣ. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα "Genius Scribendi Το δαιμόνιο της γραφής" από τις Εκδόσεις ETRAbooks. Το μυθιστόρημα εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ars Nocturna. Άρθρα της και διηγήματα έχουν κυκλοφορήσει στα περιοδικά λογοτεχνίας του Φανταστικού Κοσμική Διάσταση, Φανταστικά Χρονικά, Δραματουργοί των Γιανν και Συμπαντικές Διαδρομές. Το 2014 συμμετείχε στις ανθολογίες "Κλειστοί χώροι" (εκδόσεις Ars Nocturna) στη συλλογή παραμυθιών "Κόκκινη κλωστή δεμένη" (εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές) και στην ανθολογία διηγημάτων "7 Λέξεις, Διαγωνισμός Λόγω Τέχνης 2013" αφιερωμένος στον Κ. Π. Καβάφη (εκδόσεις Μεταίχμιο). Το 2015 εκδόθηκε το επικής φαντασίας μυθιστόρημά της "Το δάσος με τα πέπλα", επίσης από τις εκδόσεις Ars Nocturna.

Ο Θανάσης Μάργαρης είναι πτυχιούχος Νομικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε για τριάντα χρόνια στον Ο.Α.Ε.Δ. Λάρισας. Ασχολείται με τη συγγραφή διηγημάτων Επιστημονικής Φαντασίας, με την ποίηση, το δοκίμιο και την κριτική παρουσίαση βιβλίων της λογοτεχνίας του φανταστικού, της αστυνομικής λογοτεχνίας και κάθε είδους λογοτεχνίας. Βραβεύτηκε σε διαγωνισμούς ποίησης και με ειδικό βραβείο προσφοράς στην Επιστημονική Φαντασία. Εξέδωσε δύο συλλογές με ποίηση, διήγημα και μονόπρακτα τη δεκαετία του ΄90 (εξαντλημένες). Κείμενα και ποιήματα δημοσίευσαν τα περιοδικά Ε.Φ. "Φανταστικά Χρονικά", "Big Bang" και "Δραματουργοί των Γιανν". Επίσης διηγήματα περιλαμβάνονται στο περιοδικό "ΕΦΖΙΝ" και δοκίμια, ποιήματα και συνεντεύξεις στο Λαρισαϊκό περιοδικό Επιστήμης, Λογοτεχνίας και τέχνης του Φανταστικού "Κοσμική Διάσταση" του οποίου ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας, σε όλο το στήσιμο και τη διάρκεια της πορείας του. Σήμερα είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού του Π.Ο.Δ. Λαρισαίων "Γραφή".

Μαστακούρης, Θωμάς Π.
Ο Θωμάς Π. Μαστακούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και σπούδασε πολιτικές επιστήμες και νομικά. Είναι δικηγόρος, συγγραφέας και μεταφραστής. Έχει γράψει πολλά βιβλία και διηγήματα ηρωικής φαντασίας, επιστημονικής φαντασίας και μεταφυσικής, το παιχνίδι ρόλων στην ομηρική εποχή "Ζωντανά έπη", κι ένα παιδικό παραμύθι με τίτλο "Το αόρατο στέμμα της σοφίας". Είναι τακτικός αρθρογράφος στο περιοδικό Τρίτο Μάτι και έχει μεταφράσει πάνω από 120 βιβλία, καθώς και πολιτικά άρθρα, ταινίες και δοκίμια.

Ρωμοσιός, Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Ρωμοσιός γεννήθηκε στη Λάρισα το 1962 αλλά ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με την Αφροδίτη και έχει δύο μικρά παιδιά, την Άρτεμη και τον Γιώργο. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: "Φεγγαρογέννητο", 1982, εκδόσεις "Alfa Press" της Λάρισας· "Ποιος Θρηνεί τον ΄Αδωνι", 1986, εκδόσεις Κοροντζή· "Συμβαίνει τη Νύχτα", 1989, εκδόσεις Βασδέκη· "Μεσσιανική Αυτοκρατορία", 1995, "Μεσσιανική Αυτοκρατορία 2: Η Φωτιά Περπατά Μαζί μου", 1997 και "Μεσσιανική Αυτοκρατορία 3: Κόλαση", 2000, εκδόσεις Το Κλειδί - Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη. Έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές τρίτων και τα εξής διηγήματά του: "Ένας Πολύ Προσωπικός Πόλεμος" στην εφημερίδα Τα Νέα και στο Ελληνικό Φανταστικό Διήγημα, τόμος 3ος, εκδόσεις Αίολος. "Ένα Κάπως Παράξενο Πρωινό" στο περιοδικό Ανδρομέδα. "Ο Κόσμος του ΄Ακρος" στα "15 Διηγήματα Επιστημονικής Φαντασίας", έκδοση της Γραμματείας Νέας Γενιάς, στο "Ιστορίες Ελληνικής Φαντασίας", εκδόσεις Ωρόρα, και στο "Ταξίδια στο Χωροχρόνο", εκδόσεις Το Κλειδί - Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη. "Χαμένη Περίπολος" στο "Ιστορίες Ελληνικής Φαντασίας Νο 2", εκδόσεις Ωρόρα και στο "Ταξίδια στο Χωροχρόνο", εκδόσεις Το Κλειδί - Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη. "Εισβολείς" στο περιοδικό Comic Fan. "Έτσι και μου Έχουν Φάει τα Μπισκότα την Έχουνε Βάψει, Είπε ο Θεός πριν Σιωπήσει για Πάντα" στο περιοδικό Πλειάδες. "Τα Αληθή Αίτια της Εξαφάνισης των Σκουόνγκ και της Επανεμφάνισης των Ανθρώπων" στο περιοδικό Πλειάδες. "Το Δόγμα των Διδύμων" στα Ελληνικά Διηγήματα Επιστημονικής Φαντασίας, εκδόσεις Αίολος. Έχει εκδώσει και δύο νουβέλες "Star Trek" στις εκδόσεις Λιβάνης: "Η Απίστευτη Συσκευή του δόκτορα Κατσαράκι", "Η Επιστροφή των Κεφαλίνανς". Έχει κερδίσει τα εξής βραβεία: Πρώτο λογοτεχνικό βραβείο διηγήματος της εφημερίδας Τα Νέα για το διήγημά του "Ένας Πολύ Προσωπικός Πόλεμος". Πρώτο βραβείο διηγήματος επιστημονικής φαντασίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για το διήγημά του "Ο Κόσμος του ΄Ακρος". Πρώτο βραβείο διηγήματος του περιοδικού Ανεξήγητο για το διήγημά του "Ένα Κάπως Παράξενο Πρωινό". Χρυσό βραβείο "Ικαρομένιππος" 1995 και 1997 για το καλύτερο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας για τα έργα του "Μεσσιανική Αυτοκρατορία" και "Μεσσιανική Αυτοκρατορία 2: Η Φωτιά Περπατά Μαζί μου". Βραβείο Ηρακλής για την καλύτερη ανάδειξη της ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας για το μυθιστόρημα "Μεσσιανική Αυτοκρατορία 2: Η Φωτιά Περπατά Μαζί μου". Το 1991 ίδρυσε την πρώτη λέσχη φίλων του Star Trek στην Ελλάδα, την Hellenic Star Trek Society.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.