Μετέωρος στο Μέγαρο Μαξίμου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μετέωρος στο Μέγαρο Μαξίμου

Ή Μάξιμος στο μετέωρο Μέγαρο ή Μέγαρος στο Μαξίμου μετέωρο

Δημήτρης Νανούρης

12.00€ -27% 8.76€

Μια ορχήστρα μόνος του είν’ ο Αλέξης Τσίπρας· και μάλιστα παραδοσιακών οργάνων. Βάλθηκε να χορέψει τις αγορές σαν ιπποτικός καβαλιέρος. Στην Κρήτη τούς παίζει λύρα, στα ποντιακά χωριά της Μακεδονίας κεμετζέ, μαντολίνο στο Ιόνιο, βιολί στο Αιγαίο, στη Θεσσαλία ζουρνάδες και νταούλια, κλαρίνο στην Ήπειρο και πάει λέγοντας.
Έχουν σαστίσει οι επιτελείς των διεθνών funds. Πώς να μάθουν πεντοζάλη, τσάμικο, πυρρίχιο, ικαριώτικο, καλαματιανό και τόσους ακόμα πολύπλοκους ρυθμούς σ’ ενάμιση μήνα; Ιδρώνουν νυχθημερόν στα χοροδιδασκαλεία μπας και εξοικειωθούν με τα βήματα, να μη φανούν ανάξιοι των περιστάσεων.
Πυρετωδώς εντρυφά στην εκμάθηση νέων πνευστών, κρουστών και εγχόρδων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι προφεσόροι του δεν πιστεύουν στ’ αυτιά τους. Δεν του αποδόθηκε τυχαία το προσωνύμιο παιδί-θαύμα. Εμφορείται, άλλωστε, από το αγέρωχο πνεύμα του Καραϊσκάκη, που έστειλε κάποτε στον Μαυροκορδάτο την εξόχως σεμνότυφη γραφή: «Σεβαστή διοίκησις, παίζει ο πούτζος μου τρουμπέτες, παίζει και τουμπελέκια». Αντίστοιχα μηνύματα στέλνει ο Αλέξης καιρό τώρα στους δανειστές. Η συνέπεια λόγων και έργων συγκαταλέγεται, άλλωστε, στα αδιαφιλονίκητα χαρίσματά του...

Πέτρος Ζερβός

Πέτρος Ζερβός (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα (1958) και τελείωσε την Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ. Από το 1978 δημοσίευσε σκίτσα και κόμικς στα έντυπα Θούριο, Βαβέλ, Σχολιαστή, Convoy, Πριν, Νέο Επίπεδο και πιο πρόσφατα στη Φράση. Παράλληλα συμμετείχε σε ανάλογες εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Γιάννινα και αλλού. Το διάστημα 1988-90 δούλεψε στο κινούμενο σχέδιο και τη διαφήμιση (γραφείο Γ. Γεωργαρίου). Το 1991 μετέφερε σε κόμικ το βιβλίο του Σωτήρη Κακίση "Οι ξανθιές το γλεντάνε" (Εκδόσεις του Ρόδου). Από το 2000 είναι τακτικός συνεργάτης του ένθετου περιοδικού κόμικς 9 της Ελευθεροτυπίας (σειρά "Δούριος Άνεμος"). Μια ανθολογία απʼ αυτή τη συνεργασία εκδόθηκε σε άλμπουμ τον Ιούνιο του 2003 με τίτλο "Εγκεφαλικά επεισόδια" (εκδόσεις Τεγόπουλος). Επίσης, τον Ιούλιο του 2004, εκδόθηκε σε άλμπουμ μια σειρά σατιρικών σκίτσων με θέμα ολυμπιακά αγωνίσματα και τίτλο "Αθήνα 200τέσσερα" (εκδόσεις Τεγόπουλος).

Μιχάλης Κουντούρης

Μιχάλης Κουντούρης (Εικονογράφος)

Σκιτσογράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1960. Από το 1985 εργάζεται ως πολιτικός γελοιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες και συνεργάζεται με αθηναϊκά περιοδικά. Από το 1993 είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Από το 1997 ασχολείται συστηματικά με την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου. Έχει εικονογραφήσει βιβλία των πιο γνωστών σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων και βιβλία που γράφει ο ίδιος. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του ΑΙΣΩΠΟΥ. Το 2001 ξεκίνησε η συνεργασία του με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την εικονογράφηση βιβλίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 2002 τιμήθηκε με το Βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο του Χρήστου Μπουλώτη "Η ακρίδα με τα κόκκινα γοβάκια" από τις εκδόσεις Μίνωας.

Έφη Ξένου (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε το 1966 στον Παλαμά Καρδίτσας. Δίδαξε ως νηπιαγωγός για οκτώ χρόνια και τυχαία άρχισα να δουλεύει ως σκιτσογράφος. Παραιτήθηκε από το δημόσιο το 1996, φοίτησε στη σχολή Ορνεράκη έως το 1997 και μετά ήρθε στη ζωή της ο "Τύπος", το γελοιογραφικό πορτρέτο και το να δουλεύει μόνο νύχτα. Δουλεύει στο "Βήμα" από το 1999 μέχρι σήμερα και την παραπολιτική στήλη "Πανδώρα" που απολαμβάνει ιδιαίτερα. Έπειτα ήρθε η εικονογράφηση εξώφυλλων του περιοδικού "Οικονομικός Ταχυδρόμος" και από τον Οκτώβρη του 1999 μέχρι σήμερα η εικονογράφηση της στήλης "Βηματοδότης" -κι όχι μόνο- για το "Βήμα της Κυριακής".

Δημήτρης Νανούρης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Νανούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Κατάγεται απ’ τ’ Απεράθου της Νάξου. Σπούδασε στο Οικονομικό της Νομικής και ασχολήθηκε με τη στατιστική έρευνα. Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια καταπόνησε την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και διάφορα έντυπα. Εσχάτως ταλαιπωρεί την Εφημερίδα των Συντακτών ως Μετέωρος. Το 2013 δεν δίστασε να τυραννήσει και την ποίηση με την έκδοση της συλλογής "Στου πουθενά τη μέθη".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
240
Διαστάσεις:
14x20,5
Βάρος:
0.368 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση