Γκάμπο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γκάμπο

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, αναμνήσεις μιας μαγικής ζωής

Oscar Pantoja

14.50€ -27% 10.59€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605720797

  • Κατηγορίες:

    Κόμιξ | Graphic Novels , Χόμπι

  • Έτος κυκλοφορίας

    2016

  • Εκδότης

    Ίκαρος

Tο πρώτο graphic novel για τη ζωή του δημοφιλούς Κολομβιανού συγγραφέα θα μας ταξιδέψει σε διαφορετικές περιόδους της ζωής του, το γάμο του με τη Μερσέδες, την απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στην Στοκχόλμη και την καθιέρωσή του ως συγγραφέα παγκόσμιας αναγνώρισης από αναγνώστες και κριτικούς με το μυθιστόρημα "100 χρόνια μοναξιά".

Ο Luis Harss στο βιβλίο του "Los Nuestros" (Οι δικοί μας), όπου παρουσιάζει τη γέννηση του κινήματος του γνωστού ως το Λατινοαμερικανικό Μπουμ, περιγράφει τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ως "έναν άνθρωπο που μπορεί να ναυαγήσει χωρίς να πνιγεί".

Αυτό το βιβλίο θέλει να φέρει τον αναγνώστη πιο κοντά στη ζωή και το έργο του Γκαρσία Μάρκες με τη μορφή ενός μυθιστορήματος με εικόνες και να παρακολουθήσει την εποποιία που μετέτρεψε τον νεαρό από την Αρακατάκα σε μύθο της λογοτεχνίας.

Κλαίτη Σωτηριάδου

Κλαίτη Σωτηριάδου (Μεταφραστής)

Η Κλαίτη Σωτηριάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετά τις γυμνασιακές σπουδές της παντρεύτηκε κι εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε. Τελείωσε το Αμερικανικό Κολέγιο Ανατόλια Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε και από την τελευταία τάξη του Λυκείου στο αμερικανικό Ben Lomond High School της πολιτείας Utah των ΗΠΑ με το American Field Service Πρόγραμμα Υποτροφιών Ανταλλαγής Σπουδαστών. Παρακολούθησε μαθήματα αγγλικής φιλολογίας στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος Deree απ΄ όπου έλαβε το δίπλωμα B.A. (1976) με Ανώτατη Διάκριση (Highest Distinction). Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στη Σχολή Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Essex, Αγγλίας, απ΄ όπου έλαβε το δίπλωμα M.A. στη Θεωρία και Πρακτική της Λογοτεχνικής Μετάφρασης (1982). To 1998 παρακολούθησε στο International Academy of Broadcasting στο Montreux της Ελβετίας μαθήματα για τη συγγραφή σεναρίων με τον καθηγητή και συγγραφέα Andy Horton. Το 1999 παρακολούθησε στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ μαθήματα σεναρίου με τον διάσημο συγγραφέα και καθηγητή Syd Field. Επίσης συμμετείχε σε σεμινάρια για τελειόφοιτους Πανεπιστημίου στο πρόγραμμα συγγραφής σεναρίων του διευθυντή των Film and TV Studies, Lew Hunter στο Πανεπιστήμιο UCLA στο Λος Άντζελες. Εργάζεται από το 1973 ως επαγγελματίας μεταφράστρια λογοτεχνίας και συνεργάζεται με διάφορους εκδοτικούς οίκους και περιοδικά λογοτεχνίας. Μιλάει γαλλικά, ισπανικά και αγγλικά. Μεταφράζει από τα γαλλικά, τα αγγλικά, τα ισπανικά και τα καταλανικά. Είναι ποιήτρια και πεζογράφος. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά, αγγλικά, τουρκικά και βουλγαρικά. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται και με τη συγγραφή σεναρίων για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και θεατρικών έργων. Δίδαξε τρία χρόνια αγγλική λογοτεχνία (ποίηση, πεζογραφία, δοκίμιο και θέατρο) στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος Deree (1987-1990). Δίδαξε τρία χρόνια, ως εξωτερικός συνεργάτης, την Ισπανική κατεύθυνση σε εργαστήρια στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μεταφρασεολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (2004-2006). Δίδαξε εργαστήρια μετάφρασης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης (ΕΚΕΜΕΛ). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Συγγραφέων για τρεις θητείες. Μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ ως εκπρόσωπος της Εταιρείας Συγγραφέων (2010). Αντιπρόσωπος της Εταιρείας Συγγραφέων στην Πολιτιστική Επιτροπή "Κύματα των Τριών Θαλασσών" με έδρα το Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου για τρία χρόνια (2002-2004). Αντιπρόσωπος της Εταιρείας Συγγραφέων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ενώσεων Μεταφραστών Λογοτεχνίας - CEATL - από το 2003. Γενική Γραμματέας του CEATL για δύο χρόνια (2004-2006).

Oscar Pantoja

Oscar Pantoja (Συγγραφέας)

Ο Oscar Pantoja είναι σεναριογράφος και συγγραφέας. Έχει αποσπάσει το 2001 το Kρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος Alejo Carpentier για το μυθιστόρημα "El Hijo" (Ο γιος) και κρατική υποτροφία για την ταινία μικρού και μετρίου μήκους 1998-2001 του Υπουργείου Πολιτισμού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Felipe Camargo Rojas

Felipe Camargo Rojas (Εικονογράφος)

Ο Felipe Camargo Rojas είναι πτυχιούχος εικαστικών τεχνών του Πανεπιστημίου Javeriana της Μπογκοτά. Έχει κερδίσει μια τιμητική διάκριση για την πτυχιακή του εργασία. Το πρώτο γραφικό μυθιστόρημά του έχει τίτλο "El senor solitario y la anciana incomunicada" (Ο μοναχικός κύριος και η απομονωμένη γερόντισσα).

Tatiana Cordoba

Tatiana Cordoba (Εικονογράφος)

Η Tatiana Cordoba είναι εικαστική καλλιτέχνης της Μπογκοτά, πτυχιούχος του πανεπιστημίου Javeriana. Εργάζεται ως εικονογράφος για εταιρείες όπως οι Bacanika, El malpensante, Orsai (Ισπανία), και άλλες. Τα έργα της έχουν εκτεθεί στην Κολομβία, στις ΗΠΑ και στο Μεξικό.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
180
Διαστάσεις:
23x17
Βάρος:
0.458 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση