Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νικήστε την κατάθλιψη
(Ένα δομημένο πρόγραμμα γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας κατά P. M. Lewinsohn.)

Νικήστε την κατάθλιψη
Το Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Κατάθλιψης των Lewinsohn, Antonuccio, Steinmetz-Breckenridge & Teri, (1984) είναι μια ομαδική γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία για την κατάθλιψη.

Αποτελεί μια δομημένη ψυχοεκπαιδευτική θεραπεία που βασίζεται στη θεωρία της κοινωνικής μάθησης και στην κλινική της εφαρμογή, στη Θεραπεία της Συμπεριφοράς. Το πρόγραμμα αποτελείται από 12 συνεδρίες και 2 αναμνηστικές. Η ψυχοεκπαιδευτική του δομή επιτρέπει τη χρήση του ως βιβλιοθεραπεία, ως συνοδευτικό υλικό για την ατομική θεραπεία, καθώς κι ως μέθοδο πρόληψης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως δομημένο πρόγραμμα για την θεραπεία της κατάθλιψης. Επίσης, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε ενήλικες, εφήβους, ηλικιωμένους, εξωνοσοκομειακούς ασθενείς, ομάδες μειονοτήτων και φροντιστές ηλικιωμένων, καθώς και χρόνιους καταθλιπτικούς που δεν ανταποκρίνονται σε αντικαταθλιπτική θεραπεία. Σειρά ερευνών υποστηρίζουν ότι αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία της κατάθλιψης ακόμα και σε ασθενείς με χρόνια και ανθεκτική κατάθλιψη που δεν ανταποκρίνονταν σε άλλη αντικαταθλιπτική θεραπεία. Στην Ελλάδα εφαρμόζεται εδω και πολλά χρόνια με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Ευελπιστούμε ότι το παρόν βιβλίο θα αποτελέσει έναν χρήσιμο συνοδό, τόσο για το θεραπευτή, όσο και για το θεραπευόμενο στην προσπάθειά τους να νικήσουν την κατάθλιψη.

288 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.852 7 (Κατάθλιψη)
ISBN: 978-618-81522-4-3
ISBN (10ψήφιο): 618-81522-4-0
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κώστας Ευθυμίου είναι κλινικός ψυχολόγος και εκπαιδευμένος ψυχοθεραπευτής γνωσιακής - συμπεριφοριστικής προσέγγισης. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, διδάσκων και επόπτης γνωσιακής - συμπεριφοριστικής θεραπείας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.